agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni594Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-07-2013, 00:35   #1
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ism Mesajı Göster
Acaba terzi sökük ilişkisi gibi mi yoksa........
Yok, terzi sökük ilişkisi değil, çok yerde anlattım siz denk gelmemişsiniz sanırım,

Ben chandler fidanlarını ektiğimde bahçem zeytin bahçesiydi daha sonra zeytinleri sökeceğim diye, zeytinlerin aralarına cevizleri ektim, ceviz fidanlarını alırken dozlayıcısınıda almak istedim o zamanlar tozlayıcıları bu kadar yaygın değildi ellerinde kalmamıştı sanırım, bana o zaman dozlayıcı olarak bursa95 verdiler peki bunlar dozlar mı dedim, dozlar dediler, alıp ektik, zeytinlerin aralarında üç dört yıl unutuldu gittiler, daha sonra dikkatimi uyanma ve çiçeklenme dönemleri dikkatimi çekti ve mümkün değil bursa95 ler bunları dozlamaz deyip aydık.

Beşinci yıl hemen franguette bulup aşılayalım dedik, bir arkadaş bende var vereyim dedi ondan aldık aşıladık aşılar tuttu bir yıl sonra abi benimkide franguette değilmiş demez mi, ağaçları bir daha kesip altıncı yıla geldik, bursadan muharrem yavaştan fernette kalem getirtim aşıladım. aşılar bir ağaçta tuttu ve gelişti bu gelişen aşılardan da göz alıp diğerlerini de aşıladım şu an tüm dozlayıcılarım tutmuş ve gelişmekteler sanırım seneye bir kaç da olsa erkek çiçek görebilirim, bir sonraki sene dozlama sorunu diye bir şey kalmaz diye düşünüyorum.

Alıntı:
Kafama takılan şu; Bilgi ve önerilerine her zaman değer verdiğimiz bir duayanimizin bahçesindeki verimsizlik nedeni tozlayıcı nasıl oluyor.
Yani kısacası biraz uyuduk, umarım anlatabilmişimdir.

Siz yinede hocayı dinleyin ama gittiği yoldan gitmeyin. )

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2013, 00:49   #2
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Sayın taşcı fotoğraf çok küçük iyi göremiyorum ama gövde kurduna benziyor, bir bakın kurt deliği ya da pisliği varsa gövde kurdudur, deliğe enjektörle biraz desis enjekte ediniz.

Daha genç dal ya da gövdelerde gövde kurdu tesbit edildiğinde iş daha kolay olur kurt yüzde 99 dalın öz su deliğindedir, genç dalın öz su deliği daha geniş olur, bir tel yardımıyla bu delikten teli gidebildiği kadar sokunuz ileri geri hareket ettirerek kurdu öldürebilirsiniz.

bulgur beğendi.
Eski 02-07-2013, 09:23   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sayın taşcı fotoğraf çok küçük iyi göremiyorum ama gövde kurduna benziyor, bir bakın kurt deliği ya da pisliği varsa gövde kurdudur, deliğe enjektörle biraz desis enjekte ediniz.

Daha genç dal ya da gövdelerde gövde kurdu tesbit edildiğinde iş daha kolay olur kurt yüzde 99 dalın öz su deliğindedir, genç dalın öz su deliği daha geniş olur, bir tel yardımıyla bu delikten teli gidebildiği kadar sokunuz ileri geri hareket ettirerek kurdu öldürebilirsiniz.
Sayın Lilium,

Gövde kurdu nasıl olur bilmiyorum. Ağacı inceledim, kurt bildiğimiz kurt gibiyse herhangi bir belirti görmedim. Ağacın deliğine tel soktum içinde sadece siyah su çıktı.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster

ağaçların yaralı yerlerinden siyah bir sıvı akıntısımı var?
Sayın ncp1963,

Soba borusunun içine yağmur girer, kurumla beraber siyah su oluşur, aynı öyle akıntı olmuş.

tasci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 10:41   #4
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tasci Mesajı Göster
Sayın Lilium,

Gövde kurdu nasıl olur bilmiyorum. Ağacı inceledim, kurt bildiğimiz kurt gibiyse herhangi bir belirti görmedim. Ağacın deliğine tel soktum içinde sadece siyah su çıktı.
Körpe dallar da şöyle gözükür.

Name:  FOTOĞR~1.JPG
Views: 1498
Size:  61.6 KB

Name:  FOTOĞR~2.JPG
Views: 1571
Size:  60.8 KB

Sizdeki gibi daha kalın dal ve gövdelerde siyah bir akıntıla görülür,şu sitede güzel resimlenmiş bir bakın isterseniz.

Eski 02-07-2013, 18:40   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Sayın Lilium,

Sayın ncp1963,

Soba borusunun içine yağmur girer, kurumla beraber siyah su oluşur, aynı öyle akıntı olmuş.
ağacınız iyi durumda değil bunun birkaç nedeni olabilirmiş diyorum çünki yakın bir yerdeki bahçede aynı hastalık var ağaçlardan siyah su aynen dediğiniz gibi kurumla karışmış su gibi akıyor sebebi olarak ilçe tarımdaki mühendis arkadaş ve sayın sebahattin yılmazın görüşü:

soğuk geçen bir kış sonrası ağacın kendini toparlayamaması

uzun süreli su stresi

toprağın zayıf olması ve gerekli gübre desteğinin verilmemesi sonucu ağacın zayıf düşmesi.

hastalık bulaşıcı ve ilacı yok eğer henüz tek bir veya az sayıda ağacınızda var ise hemen o ağaçları yok edin yakın yerlerinide kireçleyin..

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 21:59   #6
Ağaçsever

Sayın Juglandales,

Sizin ağaçlarda siyah su akıntısı var mı? Hastalıklı dalı hemen kesmek gerekir mi, yoksa budama zamanında mı?

Eski 02-07-2013, 22:25   #7
Ağaçsever

Sayın ncp1963,

Tavsiyeniz, dost acı söylermiş gibi oldu. Ağacın tamamen kesilmesi gerekir, dediğinizde geriye dönüşü olmayan bir durum. Buna hemen karar vermek zor.

Kanser hastalığı aklıma geldi. Bildiğim kadarıyla kanserli bölgeyi vücuttan kesip atıyorlar, böylece diğer taraflara bulaşmadan tedavi ediyorlar.

Belki daha fazla bilgi teşhis için yararlı olur.

-Bu kış havalar soğuk geçmedi.
-Uzun süreli su stresi derseniz, bu sene bol yağışlı geçti.
-Mart ayında budama yaptım, bordo bulamacı attım.
-Toprak zayıf olabilir. Toprak analinizi yaptıramadım, mayıs ayında 18-18-18 gübre verdim.
-Geçen sene ağaçlarda yaygın şekilde antraknoz vardı. Ziraat mühendisinin bilgi dahilinde bakır içerikli ilaç attım. Ayrıca manocep attım.

Forumdan(agacalar.net) aldığım desteği ilçe tarımda çalışanlardan alamadığım için orayada gitmek istemiyorum. Yine buradan gelecek çözüm önerilerini değerlendireceğim.

Eski 03-07-2013, 06:42   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Sayın ncp1963,

Tavsiyeniz, dost acı söylermiş gibi oldu. Ağacın tamamen kesilmesi gerekir, dediğinizde geriye dönüşü olmayan bir durum. Buna hemen karar vermek zor.

Kanser hastalığı aklıma geldi. Bildiğim kadarıyla kanserli bölgeyi vücuttan kesip atıyorlar, böylece diğer taraflara bulaşmadan tedavi ediyorlar.

Belki daha fazla bilgi teşhis için yararlı olur.

-Bu kış havalar soğuk geçmedi.
-Uzun süreli su stresi derseniz, bu sene bol yağışlı geçti.
-Mart ayında budama yaptım, bordo bulamacı attım.
-Toprak zayıf olabilir. Toprak analinizi yaptıramadım, mayıs ayında 18-18-18 gübre verdim.
-Geçen sene ağaçlarda yaygın şekilde antraknoz vardı. Ziraat mühendisinin bilgi dahilinde bakır içerikli ilaç attım. Ayrıca manocep attım.

Forumdan(agacalar.net) aldığım desteği ilçe tarımda çalışanlardan alamadığım için orayada gitmek istemiyorum. Yine buradan gelecek çözüm önerilerini değerlendireceğim.
bahsettiğim bahçede bir ağaçta başlayıp şu anda bahçenin neredeyse yarısında var alan yaklaşık 50 dekar varın ağaç sayısını siz hesaplayın.

bahçe sahibi arkadaşın numune göndermediği baş vurmadığı kaynak kalmamış durumda. çözüm yok, oda ilk başlangıçta ağacına kıyamamış ziraat mühendisi arkadaş yanımda ben sana ilk başta o ağcı kes yak demedimmi dedi adamcağız haklısın dedi, şimdide söylüyorum hasta tüm ağaçlarını kes dedi tabi arkadaş yine mücadeleyi seçti uğraşıyor ama sanırım başaramayacak. bulaşıcı olduğu için uzun süredir bahçeye gitmiyorum

gittiğimde izlenimim, zaman içinde ağacınızın hasta olan kısımda kabuğunu nokta nokta kahverengi siyah noktalar kaplayacak kuruyacak kabuk gövdeden ayrılacak siyah su akıntısı bu aylarda azalarak devam edecek baharda daha çok olacak.

eğer aynı şeyden bahsediyorsak mutlaka deneyimli bir ziraat mühendisi bulun ve ağaçlarınızı gösterin. ve lütfen kes derse hiç tereddüt etmeden kesin.

acele edin gerçekten bulaşıcı,diğer ağaçlarınzı kurtarın

acilende toprak ve yaprak analizi yaptırıp ağaçlarınıza ihtiyacı olan bitki besin elementlerini vermeye başlarsanız siz kazınırsınız..

kendinizden örnek alın vitamin eksikliği yaşadığınızda vucudunuz nasıl savunmasız zayıf düşüyor, aynı şeyin ağaçlarınızda olacağını lütfen unutmayın.

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 23:48   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Alıntı:
Sayın Juglandales,

Sizin ağaçlarda siyah su akıntısı var mı? Hastalıklı dalı hemen kesmek gerekir mi, yoksa budama zamanında mı?
2 ağaçta kahverengi akıntı vardı. Dış kabuğunu resimdeki gibi bıçakla kazıyıp bahsettiğim uygulamayı yaptım. Dalı tamamen kesmeyi düşünüyorsanız zamanlamayı sayın Lilium'a danışın derim.

Düzenleyen juglandales : 05-12-2013 saat 14:23
juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2013, 01:20   #10
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
Alıntı:
Benimkilerin bazılarında kahverengi akıntı vardı. Dış kabuğunu resimdeki gibi bıçakla kazıyıp bahsettiğim uygulamayı yaptım.
Sonuç alacağınızı sanmıyorum, inşallah alırsınız da(dileğim o) ben mahcup olurum.

Buradan tam neyin ne olduğunu anlamak oldukça güç, şayet ağaçlarınız da su gibi ya da kahverengi gibi su akıntısı varsa önce kurt üzerinde durunuz.
Alıntı:
Dalı tamamen kesmeyi düşünüyorsanız zamanlamayı sayın Lilium'a danışın derim.
Şayet hastalık olduğuna kanaat getirilirse zamanlama beklenmez İlaçla mücadele yapılabilir bir hastalıksa hemen mücadeye başlanmalı, ilaç mücadelesi yoksa hemen kesip bahçeden uzaklaştırmak ya da yakmak gerekir.
...

Eski 01-07-2013, 19:18   #11
ism
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Yok, terzi sökük ilişkisi değil, çok yerde anlattım siz denk gelmemişsiniz sanırım,

Ben chandler fidanlarını ektiğimde bahçem zeytin bahçesiydi daha sonra zeytinleri sökeceğim diye, zeytinlerin aralarına cevizleri ektim, ceviz fidanlarını alırken dozlayıcısınıda almak istedim o zamanlar tozlayıcıları bu kadar yaygın değildi ellerinde kalmamıştı sanırım, bana o zaman dozlayıcı olarak bursa95 verdiler peki bunlar dozlar mı dedim, dozlar dediler, alıp ektik, zeytinlerin aralarında üç dört yıl unutuldu gittiler, daha sonra dikkatimi uyanma ve çiçeklenme dönemleri dikkatimi çekti ve mümkün değil bursa95 ler bunları dozlamaz deyip aydık.

Beşinci yıl hemen franguette bulup aşılayalım dedik, bir arkadaş bende var vereyim dedi ondan aldık aşıladık aşılar tuttu bir yıl sonra abi benimkide franguette değilmiş demez mi, ağaçları bir daha kesip altıncı yıla geldik, bursadan muharrem yavaştan fernette kalem getirtim aşıladım. aşılar bir ağaçta tuttu ve gelişti bu gelişen aşılardan da göz alıp diğerlerini de aşıladım şu an tüm dozlayıcılarım tutmuş ve gelişmekteler sanırım seneye bir kaç da olsa erkek çiçek görebilirim, bir sonraki sene dozlama sorunu diye bir şey kalmaz diye düşünüyorum.

Yani kısacası biraz uyuduk, umarım anlatabilmişimdir.

Siz yinede hocayı dinleyin ama gittiği yoldan gitmeyin. )
Sayın,LİLUM
Çok guzel cevaplamışşınız,ben szlerin daha öce bu konudaki açıklamanızı atlamışım.Üşenmeden tekrar detaylı olarak yazmışşınız.Bunu yazarken aldığım zamanınızdan dolayı özür.......

ism Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
antraktoz, bordo bulamacı, ceviz hastalıkları

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025