agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni594Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-05-2013, 16:40   #241
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tasci Mesajı Göster
Ağaç Dostları Merhaba,

Bahçemde cevizler fındık büyüklüğüne geldi. Bazı ağaçlarda dört beş tane dökülen ceviz var. Bu durum normalmidir, yoksa bir şeyler eksik mi?
Ceviz ağaçlarının cinsi Yalova. Ağaçların bulunduğu bölge İzmir. Bu bilgilere göre dökülmeler normal midir?

Kusura bakmayın tekrar soruyorum. Sorum arada sıkışıp kaldığını düşündüm.

Saygılarımla.

tasci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2013, 20:26   #242
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-02-2011
Alıntı:
Ceviz ağaçlarının cinsi Yalova. Ağaçların bulunduğu bölge İzmir. Bu bilgilere göre dökülmeler normal midir?
Aslında bu konu yakın zamanda konuşulmuştu.

http://www.agaclar.net/forum/ceviz/5...tm#post1152779

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Rica ederim.

Bu arada, bu aralar Masanobu Fukuoka'nın Doğal Tarımın Yolu isimli kitabını okuyorum.

Bu kitapta meyve bahçesinin toprağını gübre kullanmadan geliştirmek gibi ilginç konular var.

Örneğin tarım ilaçları ile ilgili bölümden bir alıntı yapmak istiyorum.

'Böylesine çeşit çeşit mikroorganizmanın yaşadığı bir toprağa, bu şekilde bir dizi mantar öldürücü püskürterek doğanın dengesini düzeltmek gerçekten mümkün müdür?

Tarım ilaçlarıyla doğayı kendi tasarımı haline getirmeye çalışmak yerine, buna bir son verip, müdahalede bulunmadan doğanın kendi işlerini sürdürmesine imkan vermek, insan için çok daha akıllıca olacaktır"

Doğal Tarımın Yolu – Felsefesi ve Uygulaması-Kitabı-M.Fukuoka | Zeytinlibahçe

Güzel bir kitap tavsiye ederim.

Ayrıca ben önceleri Masanobu Fukuoka'yı eskiden bizim böyle nur yüzlü, ak sakallı irfan sahibi dedeler vardır. Onlara benzetiyordum.

Ama kitabı okuduğum zaman anladım ki meğerse mikrobiyoloji alanında bitki patoloğu olarak uzun yıllar bitki hastalıkları konusunda çalışmış bir bilim adamıymış

Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2013, 21:50   #243
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdem Mesajı Göster
Aslında bu konu yakın zamanda konuşulmuştu.

http://www.agaclar.net/forum/ceviz/5...tm#post1152779

Rica ederim.

Bu arada, bu aralar Masanobu Fukuoka'nın Doğal Tarımın Yolu isimli kitabını okuyorum.

Bu kitapta meyve bahçesinin toprağını gübre kullanmadan geliştirmek gibi ilginç konular var.

Örneğin tarım ilaçları ile ilgili bölümden bir alıntı yapmak istiyorum.

'Böylesine çeşit çeşit mikroorganizmanın yaşadığı bir toprağa, bu şekilde bir dizi mantar öldürücü püskürterek doğanın dengesini düzeltmek gerçekten mümkün müdür?

Tarım ilaçlarıyla doğayı kendi tasarımı haline getirmeye çalışmak yerine, buna bir son verip, müdahalede bulunmadan doğanın kendi işlerini sürdürmesine imkan vermek, insan için çok daha akıllıca olacaktır"

Doğal Tarımın Yolu – Felsefesi ve Uygulaması-Kitabı-M.Fukuoka | Zeytinlibahçe

Güzel bir kitap tavsiye ederim.

Ayrıca ben önceleri Masanobu Fukuoka'yı eskiden bizim böyle nur yüzlü, ak sakallı irfan sahibi dedeler vardır. Onlara benzetiyordum.

Ama kitabı okuduğum zaman anladım ki meğerse mikrobiyoloji alanında bitki patoloğu olarak uzun yıllar bitki hastalıkları konusunda çalışmış bir bilim adamıymış
Erdem Bey kardeşim o kadar güzel bilgiler paylaşıyorsunki teşekürlerimin en sonsuzunu gönderiyorum.Çok güzel araştırmaların var gözlemlerin var kendini iyi yetiştirmişsin. Masa başında oturup mesai doldurmadığın belli.Mesleğine doğaya aşık olduğun belli.Seni kutluyorum.Benim gözümde gerçekten bilgi seviyen çok yüksek.Yolun düşerse izmire falan giderken Uşakta çayımı içmeye beklerim.İçimden bunları yazmak geldi.Tekrar tekrar teşekürler.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 12:11   #244
Ağaçsever

Sayın Erdem,

Teşekkür ederim. Cevizler dökülünce ben ceviz hastalığı olarak düşündüm. Bu sebeple diğer konulara bakmadım.

Saygılarımla.

Eski 17-05-2013, 21:07   #245
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-02-2011
Sayın ömür-uşak,

Eğer Uşak tarafına yolumuz düşerse neden olmasın. Eğer Eskişehir'e gelirseniz siz de buyrun gelin.

Arkadaşlar çok teşekkürler ama aslında bilmediğim bir sürü konu var. Her gün ben de sizin gibi yeni bir şeyler öğreniyorum. Ben de bilmediğim konuları sorarak, öğrenerek, kitaplardan okuyarak eksikliklerimi tamamlamaya çalışıyorum.

Sadece biraz meraklıyım diyelim

ncp1963 ve ömür-uşak beğendi.
Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2013, 17:14   #246
Ağaçsever

İlaçlarda Son Kullanma Tarihi

Ağaç Dostları Merhaba,

Bir kaç defa ziraat mühendislerinden duydum, ilaç paketlerinde son kullanma tarihi pek geçerli değil dediler. Saklama koşulları uygunsa ilaç bozulmuyormuş.

Bende maneb ilacı bulamıyordum. Zirai ilaçlar satan dükkanda üretim tarihi 2010, son kullanma tarihi 2012 olan ilacı aldım.

Bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim?

Eski 27-05-2013, 19:43   #247
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-05-2013
Alıntı:
Ağaç Dostları Merhaba,

Bir kaç defa ziraat mühendislerinden duydum, ilaç paketlerinde son kullanma tarihi pek geçerli değil dediler. Saklama koşulları uygunsa ilaç bozulmuyormuş.

Bende maneb ilacı bulamıyordum. Zirai ilaçlar satan dükkanda üretim tarihi 2010, son kullanma tarihi 2012 olan ilacı aldım.

neden riske giriyorsunki 5 lira fazla ver doğru yoldan ayrılma emek var sonuçta burda.

bulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2013, 12:14   #248
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bulgur Mesajı Göster
neden riske giriyorsunki 5 lira fazla ver doğru yoldan ayrılma emek var sonuçta burda.
İzmir'de çok yere sordum, maneb ilacını bulamadım. Böyle olunca alınan ürünün son kullanma tarihini dikkate almıyorum. Satıcı sorun olmaz dedi, bende acaba diyorum.

Dediğiniz gibi hem emek var, hem masraf var, hemde geç kalmak var.

Eski 28-05-2013, 12:48   #249
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-05-2013
sayın tasci bey bu iş için interneti kullanın kargoda ucuz bence acele etmeden iyice araştırma yapın.

bulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2013, 10:59   #250
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2012
Alıntı:
Ağaç Dostları Merhaba,

ziraat mühendislerine son 10 yıldır GÜVENMİYORUM.

yolgezer2001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2013, 14:14   #251
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-06-2012
Ceviz yapraklarında sararma hastalığı

Merhaba Arkadaşlar;

Ekim 2012 de tüplü olarak diktiğim chandlerda aşağıdaki 3 hastalığı gözlemledim. Şu ana kadar ağaçlara hiç ilaç vermedim, sadece dikim sırasında altlarına 8,1 olan ph düşürmek için toz kükürt ve yanmış hayvan gübresi kullanmıştım.
Sizden ricam özellikle 1 nolu resimdeki sıkıntıyı yaşayan arkadaşların nasıl üstesinden geldiğini anlatmanızdır. Acil cevaplarınızı ümit ediyorum. Teşekkürler

1) ilk resimde göreceğiniz yaprakalrın arkasında sararma oluştu. fidanlarımın 30 % da bu hastalıktan var.

2) % 5 kadar fidanımda ikinci resimdeki yanık izleri mevcut

3) bir kısım fidanımıda sanırım çekirge yemiş. Yan tarladaki fiğler geçen hafta kalktı sanırım çekirgeler ordan yayıldı.

Eklenen Resimler

permakültür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2013, 21:15   #252
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi permakültür Mesajı Göster
Merhaba Arkadaşlar;

Ekim 2012 de tüplü olarak diktiğim chandlerda aşağıdaki 3 hastalığı gözlemledim. Şu ana kadar ağaçlara hiç ilaç vermedim, sadece dikim sırasında altlarına 8,1 olan ph düşürmek için toz kükürt ve yanmış hayvan gübresi kullanmıştım.
Sizden ricam özellikle 1 nolu resimdeki sıkıntıyı yaşayan arkadaşların nasıl üstesinden geldiğini anlatmanızdır. Acil cevaplarınızı ümit ediyorum. Teşekkürler

1) ilk resimde göreceğiniz yaprakalrın arkasında sararma oluştu. fidanlarımın 30 % da bu hastalıktan var.

2) % 5 kadar fidanımda ikinci resimdeki yanık izleri mevcut

3) bir kısım fidanımıda sanırım çekirge yemiş. Yan tarladaki fiğler geçen hafta kalktı sanırım çekirgeler ordan yayıldı.
Sn Permakültür 1. resimde yaprak biti olabilir ama yapraklarda yapışkan sulu su parlaklığıda olması lazım varsa yaprak bitidir. 2. ve 3. resimlerde önemli bir şey görünmüyor.Ben üretici gözüyle birazda 13 yıllık bahçe tecrübemle yazdım. En iyisini ziraat eğitimi almış arkadaşlar verir.ERDEM arkadaş vardı güzel bilgiler paylaşıyordu ama epeydir yazmıyor.Aramıza bekliyoruz ERDEMİDE. İşlende kolaylıklar dilerim.

Eski 11-06-2013, 08:16   #253
Ağaç Dostu

Ceviz yapraklarında sararma hastalığı

Ömür bey,

Yapraklar kupkuru. Sanırım bu hastalığı benden başka yaşayan yok. Bir resim daha ekliyorum.

Eklenen Resimler

Eski 11-06-2013, 11:09   #254
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Bazı ağaçlarda gövdelerinde aşaıdaki gibi çatlaklar var. İçlerinden akan herhangi bir sıvı yok . Bu durum normalmidir.?

3.resimde ise gövdede renk değişikliği var ve bunun yaprakları keyifsiz. Nedeni ne olabilir.?

Saygılar.

Eklenen Resimler

Düzenleyen juglandales : 05-12-2013 saat 14:05
juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 12:32   #255
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
Bazı ağaçlarımın gövdelerinde aşaıdaki gibi çatlaklar var. İçlerinden akan herhangi bir sıvı yok . Bu durum normalmidir.?

3.resimde ise gövdede renk değişikliği var ve bunun yaprakları keyifsiz. Nedeni ne olabilir.?

Saygılar.
Merhaba Sn. juglandales

Sanırım Deep BArk Canker'a benziyor.

saygılar,

Ç.

UC IPM: UC Management Guidelines for Deep Bark Canker on Walnut
Integrated Pest Management for Walnuts - Google Books

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 15:33   #256
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2012
Sayin permakultur kasim ve subat ayinda bordo bulamaci ve mayis ayindan itibaren uc defa 15 gunde bir fungusit ve insektisit uygulamasi detaylar zaten forumda var ya da boyle fotograflardan genis bir album olusturabilirsiniz ..
Sayin juglandales killi topraklarda derine dikilen fidanlar kisin su birikmesinden dolayi bu hale geliyor gecen sene 10 tane agacim aynen bu sekilde kurudu etkili bir drenaj henuz ciddi zarar gormeyen agaclari kurtarabilir ..

bozy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 18:20   #257
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
Sayın Çamtepe sanırım haklısınız , Deep Bark Canker'e çok benziyor. Anlayabildiğim kadarıyla ; Çeşitli nedenlerle strese girmiş ağaçlarda görüldüğünden, çok ciddi bir zarar vermediğinden ve belirlenen herhangi bir kimyasal mücadelesinin bulunmadığından bahsediyor.
Aynen, ağacın bakımını güçlendirin. Gübrelemeye dikkat edilmeli. Ancak dikkat edin sulaması aşırıya kaçmasın. Belirttiğim kaynaklarda bu ağaçların etrafında iyi bir drenaj oluşturulması, tansiyometre yardımı ile belirlenen periyotlarda sulanması gerektiği anlatılıyor.

Ayrıca bu ağaçlara temas eden her şeyi dezenfekte etmeyi unutmayın. (Budama makası gibi).

juglandales beğendi.
Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 19:44   #258
Ağaç Dostu

Alıntı:
Ömür bey,

Yapraklar kupkuru. Sanırım bu hastalığı benden başka yaşayan yok. Bir resim daha ekliyorum.
Büyütülmüş resimde görüntü yaprak bitine benzemiyor.Yapraklar yapışkan olurdu.Zannedersem külleme gibi geldi bana. 1 tane hastalıklı ağacın yapraklarını sulu kükürt ile ilaçla 1-2 gün içinde olumlu gelişme olursa hepsine uygularsın. Kolay gelsin.

Eski 12-06-2013, 09:41   #259
Ağaç Dostu

sağolun Ömür bey,

Külleme hastalığını yaşamış başka arkadaş var ise yorumlarınızı paylaşabilirmisiniz?

Eski 16-06-2013, 23:55   #260
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-08-2012

2012 Ekim ayında yaklaşık 63 dönüm araziye 1700 adet ceviz ektik.cevizlerin etrafını otlar sardı bunun görür görmez hemen müdahale edip otları temizlettik ancak temizlettikten sonra cevizlerin büyük bir çoğunluğunda yapraklar kurudu yukarıdaki resimde görebilirsiniz.Bunun sebebi ne olabilir ?Budamadan sonra uyandıklarında neredeyse sıfır kayıp vardı çok hoşuma gitmişti budamayı kendimiz yaptık.ancak ne olduysa şu 2-3 ay içinde oldu. Hastalık geldi diye düşünmeye başladım.

sayfa düzenini bozmasın diye resimleri ufalttım büyük resim isteyene gönderebilirim özelden

burak555 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2013, 00:45   #261
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Bahçeye nasıl bir bakım yaptığınız konusunda hiç bir bilgi yok,

Fotoğraftan görülen hastalıkla ilgili değil gibi, 2012 Ekim ayında ektiğinizi söylüyorsunuz, yani yeni ekim, büyük bir ihtimal fidanların etrafını çapalamayıp yeri çatlattınız kökler hava alıp kurudular.
Bu kadar bilgiyle ancak bunları söyleyebilirim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2013, 01:00   #262
Ağaçsever

Otların traktörle temizlenmesi ceviz diplerinin çapalanması dışında bir bakım yapmadık.. Hiç bir ilaç kullanmadık. Dediğiniz gibi ektikten sonra çapa yapmadık nisan ayının başında ilk budamasını yaptık uyanmalarını bekledik peki bunun kurtulma imkanı varmı ? Teşekkürler

Eski 17-06-2013, 02:07   #263
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Kuruyanların kurtulma imkanı çok zor görülüyor, Çok küçük bir ihtimal olabilir, aşı bölgesinin bir iki göz üzerinden kesin ve hafif bir su verin sudan sonra yer tava gelince çapalayınız, kök bölgesinde biraz canlı doku olan patlayabilir, bir ay bekleyin patlamadıysa ümidi kesin.

Eski 17-06-2013, 10:17   #264
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Merhaba forum üyeleri, fazla ilaçlama yaparak ceviz avacımın yapraklarının dökülmesine neden oldum.Uç sürgünlerde bişey yok ama yaprağının yarısına yakınını döktü.Ne yapabilirim.

06doğaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2013, 11:27   #265
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Kuruyanların kurtulma imkanı çok zor görülüyor, Çok küçük bir ihtimal olabilir, aşı bölgesinin bir iki göz üzerinden kesin ve hafif bir su verin sudan sonra yer tava gelince çapalayınız, kök bölgesinde biraz canlı doku olan patlayabilir, bir ay bekleyin patlamadıysa ümidi kesin.
Hocam peki bir sırada bir tanesi çok sağlıklıyken hemen yanındaki kurumuş vaziyette susuzluktan kurumuş olsa hepsi kurumazmıydı ?

Eski 17-06-2013, 19:20   #266
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 06doğaci Mesajı Göster
Merhaba forum üyeleri, fazla ilaçlama yaparak ceviz avacımın yapraklarının dökülmesine neden oldum.Uç sürgünlerde bişey yok ama yaprağının yarısına yakınını döktü.Ne yapabilirim.
Fazla ilaçtan olsa önce uç filizler etkilenir, ilaç olacağını sanmıyorum, başka bir şey yapıp yapmadığınızı bilmiyorum, salma sulama yapıp bol su verdiyseniz ağaçın oksijenini keser yaprak dökülmesi görülebilir.

Eski 17-06-2013, 20:06   #267
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burak555 Mesajı Göster
Hocam peki bir sırada bir tanesi çok sağlıklıyken hemen yanındaki kurumuş vaziyette susuzluktan kurumuş olsa hepsi kurumazmıydı ?
Dikkat ederseniz tam olarak su demediğimi fark edersiniz, köklerin hava almasından bahsettim.
Yeni ekim yani kışa girerken ekmissiniz, ki, doğru ekim, fakat ne kadar da kışa girerken ekseniz de yaza kadar toprak tam olarak oturuşamıyor ya da bazıları az sıkıştırılıp ilk baharda da yerlerin biraz kurumasıyla iyi sıkıştıralamamış fidanlar hava alıp kuruyabilir, yanındaki ya iyi sıkıştırıldı ya toprak çatlamayıp hava almadı.

Fidan kolay kolay susuzluktan kurumaz, yeter ki, toprak çatlamasın,

O nedenle bir çok yazılarımda bahsediyorum (sanıyorum tüm forum üyeleri bıktı) "İki çapa bir su yerine geçer" fidanın ilk yıl bakımı çok önemli, çok sulayıp suya kestirmeyeceksiniz toprağınızın yapısına göre sulama aralığını tayin edeceksiniz ve sulamalardan sonra toprağınızın hava alması için (Buradaki cümlemde yanlış anlaşılabilinir,Dikkat edin toprağın hava alması diyorum köklerin değil) ve toprağın çatlamaması için toprağın tavını koruması için biraz derince 10 cm gibi çapalama yapılması gerekir, bu çapalama aynı zamanda toprağın altı çatlasa bile çapalanmış ufalanmış olan üst toprak bu çatlaklara doluşur ve fidanın köklerinin hava almamasını sağlar.

Bazı topraklarda sadece fidanın çevresini çapalamak yeterli olurken bazı topraklarda sadece fidanın etrafını çapalamakda yetmiyor.

Bir gözlemimi desem başımdan geçenimi desem anlatmak istiyorum, fidanı ektim düzenli olarak suyunu veriyor çevresinin çapasını yapıyordum fidan gayet güzel gelişiyordu, bahçeye 3-4 gün sonra gittiğimde fidan kurumuştu çevresi çapalı nemliydi, fakat fidana 2 metre yakınından toprakta upuzun bir çatlak oluşmuş fidanda bu çatlağın hizasında bu çatlaktan hava alan kök fidanın ölmesine sebep olmuş.

Demek istediğim bazı topraklarda sadece fidanın etrafını çapalamak da yetmiyebilir o nedenle toprağınızın durumuna göre bunu siz tayin edeceksiniz çatlayan bir topraksa gerekiyorsa her tarafını ya sürecek ya kaz ayağıyla karıştıracaksınız.

Eski 17-06-2013, 22:48   #268
Ağaçsever

sn.Lilium bilgiler için çok teşekkür ederim.Tecrübesizlikten dolayı başımıza bu geldi bundan sonra oraya her gidişimde çapa götüreceğim ne olur ne olmaz.Biz onlara bakalım ileride onlar bize baksın bu saatten sonra kurtulması pek mümkün görünmüyor o zaman kökler hava aldıysa çok zor toplaması hasar tespiti yapıp yerlerine yenilerini ekmek icap edecek.onlara daha dikkatli davranırım.

Eski 18-06-2013, 14:37   #269
Ağaç Dostu

Alıntı:
Ömür bey,

Selam arkadaşlar, yaprak numelerini ziraatcim ile payşatım. Bunların yaprak bitlerinden kaynaklandığını ve bu yıl için ilaçlama yapmaya gerek olmadığını belirtti. Mayıs başında körpe yapraklar çıktığında yaprak biti ilacı uygulamak gerekmekteymiş. Sizlerle paylaşmak istedim.

Eski 18-06-2013, 14:47   #270
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burak555 Mesajı Göster
Otların traktörle temizlenmesi ceviz diplerinin çapalanması dışında bir bakım yapmadık.. Hiç bir ilaç kullanmadık. Dediğiniz gibi ektikten sonra çapa yapmadık nisan ayının başında ilk budamasını yaptık uyanmalarını bekledik peki bunun kurtulma imkanı varmı ? Teşekkürler
diktiginiz fidanlar tüplü fidanmıydı ? kuruyan fidanlardan bi tanesini söküp kök gelişimini inceleyebilirmisin

yolgezer2001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
antraktoz, bordo bulamacı, ceviz hastalıkları

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025