agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni594Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-07-2011, 22:02   #1
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jasoman Mesajı Göster
Resimlerdeki hastalık nedir ne değildir, yardımcı olursanız sevinirim..
Name:  GvaGV.jpg
Views: 10079
Size:  66.7 KB

Name:  IwjBZ.jpg
Views: 10044
Size:  42.9 KB
Resimlerin boyutları çok büyüktü önce onları küçülttüm. Sizler de resim yüklerken buna özen gösterirseniz forumun sayfa düzenini bozmamış olursunuz.

Resimlerdeki hastalık değildir, kapuklu bit'tir,

Yoğun olduğun da ağaçları kurumaya kadar götürür.

Yaz ilaçlamalarıyla Dursban 4 le mücadelede iyi sonuçlar gösterse de en iyi sonucu sarı ilaç dediğimiz kışlık yağlarla alırsınız.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2011, 15:46   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-07-2011
Sayın yetkililer ve arkadaşlar;

Forumu uzun süredir takip etmeme rağmen henüz bugün üye oldum. İlk mesajım olmasına rağmen benim için büyük sıkıntı olan ceviz ağaçlarım için yardım talep ediyorum.
Kısaca söz etmek gerekirse; yaklaşık 25 adet ceviz ağacım var. İçerisinde 3 adedi birhayli büyük ve asıl derdim onların hastalıkları.
Her üç ağacın da çetişleri farklı ama içlerinden ikisinin durumunu yaklaşık 7 yıldır düzeltemedim. Ağaçlarımın üçü de bir çayın yakınında olduğu için Karaleke ile direkt mücadele ediyorum. Bu sene düzenli ilaçlayarak bu problemi çözdüm gibi AMA her iki ağacımda meyve elde etmişken, hatta meyveler birhayli büyümesine rağmen şu anda üçer-beşer dökülüyor. Bu sene Bordo Bulamacı, Mankozep fungusit ve son iki seferde de ceviz iç kurdu için yoğun bakım yapmıştım. Çıldırmak üzereyim ve seyretmekten başka birşey yapamıyorum. Dökülen ceviz örneklerini bu hafta sonu bahçeye gidip fotolarını yayınlayacağım ama öncesinde fikirlerinizi almak istiyorum. Teşekkürlerimle.

tugrul.unlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2011, 13:34   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Ceviz meyve ve yapraklardaki sıkıntı....

Kaman1, pedro, bilecik, şebin aşılı 4 yaşlı kapama ceviz bahçemde bazı ağaçlarda fotograflarda görüldüğü üzere bazı sıkıntılar mevcut. Bu sıkıntıların nedeni ne olabilir ? Saygılar...

Name:  fotoğraf.JPG
Views: 9936
Size:  35.2 KB

Name:  fotoğraf2.JPG
Views: 9826
Size:  20.9 KB

Name:  fotoğraf3.JPG
Views: 9829
Size:  34.3 KB

Name:  fotoğraf4.JPG
Views: 9839
Size:  20.8 KB

juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2011, 16:23   #4
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Merhaba,

Uzmanı değilim ama 2. resimdeki yaprak biraz antraknoz'a benziyor. ancak çok ciddi değil gibi duruyor.
http://www.samsuntarim.gov.tr/teknik...erisi/b_29.pdf

1. ve 3. resimdeki de bakteriyel yanıklık gibi duruyor.
http://www.tarimtr.net/zirai_muc/cev...yanikligi.html

Ayrıca bir yaprak besin tahlili yaptırmanızı öneririm.

Çamtepe

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2011, 10:49   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
İlginiz için teşekkür ederim Çamtepe. Acaba yaprak besin tahlili bu tarihte yapılırmı, Çıkıcak sonuçlara göre yaprak gübresi vermek gerekebilir ve bu tarihten sonra uygulamak uygun olurmu karar veremedim.

juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2012, 16:34   #6
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
İlginiz için teşekkür ederim Çamtepe. Acaba yaprak besin tahlili bu tarihte yapılırmı, Çıkıcak sonuçlara göre yaprak gübresi vermek gerekebilir ve bu tarihten sonra uygulamak uygun olurmu karar veremedim.
University of California, yaprak dokuları ancak o zaman stabilize olduğu için yaprak analizi için Temmuz ayını uygun görmüş.

Türkçe bir kaynakta ise şöyle yazıyor:

Alıntı:
Ceviz

Tam çiçeklenmeden 6-8 hafta sonra, tepe sürgünlerdeki orta yaprağın ortasındaki yaprakcık çiftleri alınır. Ağacın dört yönündeki tepe sürgünlerinden olmak üzere 25 ağaçtan 30-35 adet örnek alınmalıdır.
Bizde çiçekler Nisan sonu Mayıs başında açıyor. Demekki Haziran sonu - Temmuz başı güzel bir zaman. Hem de gidip o zamanlarda bir kaolin atmalı

Eski 23-09-2011, 20:17   #7
mst
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-10-2010
Ceviz fidanımın yaprakları

Baharda yeni diktiğim ceviz fidanımın yaprakları bu hale geldi. Diktikten sonra keçi gübresi (bir kürek kadar) vermiştim, her 15 günde bir sulama yapıyorum ama kâr etmiyor. Ne dersiniz?

Name:  ceviz00011.jpg
Views: 11017
Size:  62.4 KB

Name:  ceviz00012.jpg
Views: 12184
Size:  46.6 KB

Name:  ceviz00013.jpg
Views: 12608
Size:  53.5 KB

mst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2011, 20:21   #8
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Bu kadar az suladığınız halde bu kadar az yanmış şükredebilirsiniz bence.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2012, 23:56   #9
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-03-2012

mst nikli olan arkasın cevizlerin de oldugu gibi benim bahcem de bulunan cevizlerim dede yaprak uçları tıpa tıp aynı oluyor yanmış gibi ziratçı arkadaş güneş yanıgı demiş çaresi varmı dır .dokundugum da simsiyah katran gibi oluyor .sürgünlaride aynı oluyor lütfen bu konuda bilgisi olan yardım edebilirmi .

vizyon_78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2012, 16:39   #10
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vizyon_78 Mesajı Göster
mst nikli olan arkasın cevizlerin de oldugu gibi benim bahcem de bulunan cevizlerim dede yaprak uçları tıpa tıp aynı oluyor yanmış gibi ziratçı arkadaş güneş yanıgı demiş çaresi varmı dır .dokundugum da simsiyah katran gibi oluyor .sürgünlaride aynı oluyor lütfen bu konuda bilgisi olan yardım edebilirmi .
Kaolin. 2-3 kere yapacağınız kaolin uygulaması ile hem güneş yanığından kurtulursunuz hem de iç kurdu zararını azaltırsınız.

Eski 04-03-2012, 12:08   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-03-2012

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Kaolin. 2-3 kere yapacağınız kaolin uygulaması ile hem güneş yanığından kurtulursunuz hem de iç kurdu zararını azaltırsınız.
sayın çamtepe ilginizden dolayı çok teşekkür ederim .2-3 kere kaolin uygulaması derken ilaç türü olsa gerek ,cahilligime bağışlayın bilmedigimiz için lütfen bu güneş yanıgı ile ilgili ilaçlama da kaolin ilaçları demek istediniz.nasıl ve hangi ilaçlardan kullanacagım .sırasıyla tarifini yazarsanız çok memnun olurum.

vizyon_78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2011, 17:13   #12
mst
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-10-2010
Siz ikaz ettikten sonra 3 günde bir su verdim. Alt dalındaki yapraklar böyle oldu. Önce kenarları simsiyah oluyor, sonra kahverengi oluyor. Ateş yanıklığı mı?

Name:  ceviz00001.jpg
Views: 47050
Size:  48.4 KB

Name:  ceviz00002.jpg
Views: 14212
Size:  51.8 KB

mst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2011, 13:25   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-11-2011
Selamlar
Bir akrabamız köyde 30 yılı aşkın süredir ceviz yetiştiriciliği yapıyor ancak ticari olarak değil akrabalar arasında paylaşılıyor.Ağaçların hemen hemen hepsi sağlıklı bir şekilde ceviz veriyorlar ancak 2 tane ağaçta sorun var.Birisinin verimi çok düşük, bir poşet kadar ceviz veriyor,diğer ağaç vermiyor.Bu iki ağaç yaklaşık 20 yaşında ve durumları hep aynı,sonradan olmuş değil yani yetiştirildikleri günden beri aynı durumdalar.Gözle görülür bir problemleri yok gibi.Bu sorunun sebebi ne olabilir ?
Bu iki ağaç diğer sağlıklı 15 ağaçtan yaklaşık 20 metre kadar uzakta.Toprakla ilgili bir sorun mu var veya ağaçlarda bir hastalık mı var anlayamadık.Şimdiye kadar kimse ilgilenmedi bu problemle.Yardımınızı bekliyorum.

fatihyilmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2012, 16:53   #14
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatihyilmaz Mesajı Göster
Selamlar
Bir akrabamız köyde 30 yılı aşkın süredir ceviz yetiştiriciliği yapıyor ancak ticari olarak değil akrabalar arasında paylaşılıyor.Ağaçların hemen hemen hepsi sağlıklı bir şekilde ceviz veriyorlar ancak 2 tane ağaçta sorun var.Birisinin verimi çok düşük, bir poşet kadar ceviz veriyor,diğer ağaç vermiyor.Bu iki ağaç yaklaşık 20 yaşında ve durumları hep aynı,sonradan olmuş değil yani yetiştirildikleri günden beri aynı durumdalar.Gözle görülür bir problemleri yok gibi.Bu sorunun sebebi ne olabilir ?
Bu iki ağaç diğer sağlıklı 15 ağaçtan yaklaşık 20 metre kadar uzakta.Toprakla ilgili bir sorun mu var veya ağaçlarda bir hastalık mı var anlayamadık.Şimdiye kadar kimse ilgilenmedi bu problemle.Yardımınızı bekliyorum.
Çiçek açma zamanlarını gözlemlediniz mi? Çiçek açtığı halde meyve alamıyorsanız, eğer tohumdan ekildiyse, genetik olarak çiçek açma zamanları diğerleri ile uyuşmuyor, bu yüzden tozlaşamıyor olabilir.

Eğer hiç çiçek açmıyorsa o zaman beslenme durumunda bir problem olabilir. Fosfor, Bor mineralleri bildiğim kadarı ile döllenmede rol oynayan makro ve mikro elementler.

Eski 03-03-2012, 15:14   #15
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Merhaba efendim.

Ceviz ve hastalık ve zararlıları ile mücadele konusunda Tarım Bakanlığından bir link.

Saygılarımla lütfen.

Düzenleyen mrduran : 03-03-2012 saat 15:23 Neden: ikinci link ilavesi
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2012, 16:56   #16
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Bu makalenin de okunmasını tavsiye edeceğim..

http://www.arastirma-yalova.gov.tr/d...1(187-192).pdf

Eski 26-03-2012, 15:12   #17
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Merhabalar,

Bakteriyel yanıklar için organik bir ürün olan Regalia SC kullanan site üyemiz var mıdır acaba? Sonuçlarından memnun musunuz? Internette Maneb + bakır karışımı ile benzer performansa sahip olduğu belirtiliyor farklı kaynaklarda. Tecrübesi olan üyelerimiz varsa tecrübelerini paylaşabilirlerse sevinirim.

Teşekkürler

Çamtepe

Eski 31-03-2012, 23:10   #18
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Merhaba,

Cevizde bakteriyel yanıklık hastalığı ile ilaçla mücadele konusunda bir miktar araştırma yaptım. Özetini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Tanımı ve belirtileri ile ilgili bilgiyi bu linkte bulabilirsiniz.

İlaçlı Mücadelesi:
Türkçe kaynaklarda maalesef yeterli bilgi bulunmamaktadır. Genel olarak Bordo Bulamacı ya da Maneb %80 ya da "bakırlı preperatlarla" ilaçlaması önerilmektedir.

Ancak yurt dışındaki kaynaklara baktığımızda pek çok karşılaştırmalı araştırma bulabiliyoruz. Ben de bu yazı ile sizlerle bu araştırmaların bir özetini paylaşmak istiyorum.

Öncelikle "bakır bağışıklığı" diye bir etki var. Nasıl bazı hastalıklar antibiyotiklere karşı direnç kazanabiliyorsa bakteriyel yanıklık bakterisi de bakıra karşı direnç kazanabiliyor. Amerika'da ceviz üretiminin %80'ini yapan California'da bakır direnci artık bilinen bir gerçek.

Bakırlı preperatların en büyük sorunu yağmur ile birlikte yıkanmaları ve/veya etkisini kaybetmeleri. Ayrıca toprakta bakır birikimine de yol açmaları ayrı bir sıkıntı.

Bordo bulamacına metal iyonları (Fe, Mg, Ca, Mn, Zn) katıldığında etkisini arttığı gözlemlenmiş. (%2.5 bordo bulamacı + 10 mikrogram/lt iyonlar). Link

Manzate adı verilen ilaç sanıyorum ülkemizde henüz yok. Aslında Maneb (62%) + Magnesium (%16) + Çinko (%2) karışımından oluşuyor. Yine araştırmalarda Manzate uygulamaları da başarılı bulunuyor.

Manzate, Maneb ya da Mancozeb bakırlı preperatlarla kullanıldığında en güzel sonucu veriyor. Bakır denildiğinde de genel olarak Bakır Oksiklorür (Kocide) ile yapılan deneyler en çok rastlanılanları.

Organik mücadele tarafına doğru kaydığımızda Regalia SC (sanırım Türkiyedeki satış adı değişiyor) karşımıza çıkıyor. Giant knotweed, Reynoutria sachalinensis adındaki bir bitkinin ekstraktı olan bu biopestisit tek başına kullanıldığında genellikle düşük yoğunluklu yanıklık sorunlarında daha çok etkili oluyor.

Ancak yine de bakırlı preperatlarla (Kocide) karıştırıldığında en iyi sonucun alındığı söyleniyor, ancak Maneb-Mancozeb-Manzate ile karıştırmak da mümkün. Regalia'nın en büyük avantajlarından birisi 1 saat içinde bitki tarafından alınarak yağmurdan etkilenmemesi.

Biopestisit cephesinde son ürünümüz Bacilus Subtilis. Ülkemizde Serenade adıyla satılan bu ürün de organik ceviz yetiştirenlerin tercihi olabilir.

Regalia 1 lt fiyatı 155TL + KDV, Serenade 4 lt fiyatı 120TL + KDV şeklinde alındı. Görüldüğü üzere maliyetleri gerçekten yüksek. Zaten biopestisidler kalıntı oranı sıfır olduğu için en çok meyve tutumu sonrası 2.-3. ve daha sonraki ilaçlamalarda kullanılıyor.

Ben bu sene Mancozeb + Kocide olarak başlayacağım, 3. ilaçlamayı Bacilus Subtilis yapabilirim.

Bu bilgilere ihtiyacınız olmaması dileklerimle

Kaynakça:
http://marronebioinnovations.com/pdf...nut_blight.pdf
http://walnutresearch.ucdavis.edu/2009/2009_241.pdf
http://walnutresearch.ucdavis.edu/2010/2010_195.pdf

Düzenleyen Çamtepe : 31-03-2012 saat 23:12 Neden: kaynakça eklendi
Eski 29-04-2013, 10:37   #19
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Sayın Çamtepe paylaştınız yabancı kaynaklarda bakırlı prepat örnek olarak kocide 2000 yalnız kullanıldığındaki etkisi mancozeb + kocide 2000 uygulamasındaki etkiye göre daha az gözüküyor.

Ben ilk bakır uygulamasını kocide 2000 ile tek yaptım.Simdi 2. uygulamayı mancozeb+kocide yapıp herhangi bir emare göremezsem uygulamaya son vereceğim zaten sonbahar da da ilk baharda da bordo bulamacını uygulamıştım.

Sormak istediğim 2 sinin karışımında 100 litre suya ne kadar koymam gerekiyor ?

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2013, 14:29   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-07-2012
Alıntı:
Merhaba,

Cevizde bakteriyel yanıklık hastalığı ile ilaçla mücadele konusunda bir miktar araştırma yaptım. Özetini sizlerle paylaşmak istiyorum.

İlaçlı Mücadelesi:
Türkçe kaynaklarda maalesef yeterli bilgi bulunmamaktadır. Genel olarak Bordo Bulamacı ya da Maneb %80 ya da "bakırlı preperatlarla" ilaçlaması önerilmektedir.

Ancak yurt dışındaki kaynaklara baktığımızda pek çok karşılaştırmalı araştırma bulabiliyoruz. Ben de bu yazı ile sizlerle bu araştırmaların bir özetini paylaşmak istiyorum.

Öncelikle "bakır bağışıklığı" diye bir etki var. Nasıl bazı hastalıklar antibiyotiklere karşı direnç kazanabiliyorsa bakteriyel yanıklık bakterisi de bakıra karşı direnç kazanabiliyor. Amerika'da ceviz üretiminin %80'ini yapan California'da bakır direnci artık bilinen bir gerçek.

Bakırlı preperatların en büyük sorunu yağmur ile birlikte yıkanmaları ve/veya etkisini kaybetmeleri. Ayrıca toprakta bakır birikimine de yol açmaları ayrı bir sıkıntı.

Bordo bulamacına metal iyonları (Fe, Mg, Ca, Mn, Zn) katıldığında etkisini arttığı gözlemlenmiş. (%2.5 bordo bulamacı + 10 mikrogram/lt iyonlar). Link

Manzate adı verilen ilaç sanıyorum ülkemizde henüz yok. Aslında Maneb (62%) + Magnesium (%16) + Çinko (%2) karışımından oluşuyor. Yine araştırmalarda Manzate uygulamaları da başarılı bulunuyor.

Manzate, Maneb ya da Mancozeb bakırlı preperatlarla kullanıldığında en güzel sonucu veriyor. Bakır denildiğinde de genel olarak Bakır Oksiklorür (Kocide) ile yapılan deneyler en çok rastlanılanları.

Organik mücadele tarafına doğru kaydığımızda Regalia SC (sanırım Türkiyedeki satış adı değişiyor) karşımıza çıkıyor. Giant knotweed, Reynoutria sachalinensis adındaki bir bitkinin ekstraktı olan bu biopestisit tek başına kullanıldığında genellikle düşük yoğunluklu yanıklık sorunlarında daha çok etkili oluyor.

Ancak yine de bakırlı preperatlarla (Kocide) karıştırıldığında en iyi sonucun alındığı söyleniyor, ancak Maneb-Mancozeb-Manzate ile karıştırmak da mümkün. Regalia'nın en büyük avantajlarından birisi 1 saat içinde bitki tarafından alınarak yağmurdan etkilenmemesi.

Biopestisit cephesinde son ürünümüz Bacilus Subtilis. Ülkemizde Serenade adıyla satılan bu ürün de organik ceviz yetiştirenlerin tercihi olabilir.

Regalia 1 lt fiyatı 155TL + KDV, Serenade 4 lt fiyatı 120TL + KDV şeklinde alındı. Görüldüğü üzere maliyetleri gerçekten yüksek. Zaten biopestisidler kalıntı oranı sıfır olduğu için en çok meyve tutumu sonrası 2.-3. ve daha sonraki ilaçlamalarda kullanılıyor.

Ben bu sene Mancozeb + Kocide olarak başlayacağım, 3. ilaçlamayı Bacilus Subtilis yapabilirim.

Kaynakça:
Sayın Çamtepe,

Geçen sene yazdığınız bu yazıyı bu sene biraz geç gördüm. Keşke daha önce görseydim. 10 yaşında 600 ağacımız var. 1-2 ton kuru ceviz anca alıyoruz. Bakteriyel yanıklık ile 3 senedir mücadele ediyoruz. Pek başarılı olamadık. Mancozeb Cocide karışımını önümuzdeki sene mutlaka deneyeceğim. Ancak paylastığınız linkteki 2010 seneli raporda Kasumin 2L ve Kasumin 10L diye iki ilaçtan bahsediyor. Anladiğim kadarı ile bunlar antibiyotik ilaçlar. Siz hiç antibiyotik denediniz mi? Konuştuğum bir ilaç firması yetkilisi Armut'da bu uygulamanın yapıldığını ama Cevizde duymadığını, resmi olarak tavsiye de edemeyeceğini soyledi. Biz biraz çaresiziz her seyi deneyebiliriz. Görüşünüzü merakla bekliyorum.

Kutlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2013, 17:55   #21
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-08-2012
Sn.Kutlar bahçeniz hakkında bilgi verebilir misiniz.Bahçeniz nerede, hangi çeşitler var...vs.

ladikli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2013, 13:10   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-07-2012
Sn. Ladikli,

Bahcemiz Cerkezkoy Kapakli'da. Yalova 1 ve Yalova 4 casitlerimiz var. Bu agaclarin maalesef bir uyum sorunu oldu daha cok agacimiz vardi, 600 adet uyum sorununu atlatmis olanlar.

ladikli beğendi.
Kutlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2013, 15:42   #23
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Sulamadan sonra toprağın altında kalan aşının çürümesi olayını bir kaç fotoğraf ile pekiştirmek istedim.Özellikle dikkatimi çeken olay ise diğer fidanlara göre az gelişmiş olanların diplerini (toprağın altında kalan aşı gözünü) açtığımda çürümeye başlamış olduğunu gördüm.
Dikim esnasında toprağı 10 cm kabartıp dikim yapsaydım.Böyle işlerle de uğraşmayacaktım sanırım.

Demek istediğim fidan gelişimi zayıf ise problemi uzaklarda değil de ilk olarak fidan dibinde aramak zaman kaybını azaltacağını düşünüyorum.

Name:  fotoğraf (1).jpg
Views: 6935
Size:  73.0 KB
Fırça ile yarayı temizledikten sonra

Name:  fotoğraf (4).jpg
Views: 8191
Size:  71.9 KB

Name:  fotoğraf.jpg
Views: 7024
Size:  72.1 KB
Stut sürerek yarayı kapattım.Bundan sonra yarayı kapatmasını gözlemleyeceğim.

formullaone ve Çamtepe beğendi.
aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2013, 21:05   #24
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kutlar Mesajı Göster
Sayın Çamtepe,

Geçen sene yazdığınız bu yazıyı bu sene biraz geç gördüm. Keşke daha önce görseydim. 10 yaşında 600 ağacımız var. 1-2 ton kuru ceviz anca alıyoruz. Bakteriyel yanıklık ile 3 senedir mücadele ediyoruz. Pek başarılı olamadık. Mancozeb Cocide karışımını önümuzdeki sene mutlaka deneyeceğim. Ancak paylastığınız linkteki 2010 seneli raporda Kasumin 2L ve Kasumin 10L diye iki ilaçtan bahsediyor. Anladiğim kadarı ile bunlar antibiyotik ilaçlar. Siz hiç antibiyotik denediniz mi? Konuştuğum bir ilaç firması yetkilisi Armut'da bu uygulamanın yapıldığını ama Cevizde duymadığını, resmi olarak tavsiye de edemeyeceğini soyledi. Biz biraz çaresiziz her seyi deneyebiliriz. Görüşünüzü merakla bekliyorum.
Merhaba Sayın Kutlar,

Tecrübeleriniz bu forumdaki tüm arkadaşlar için önemli. 10 yaşındaki bahçenizle ilgili edindiğiniz olumlu/olumsuz tecrübelerinizi paylaşmanızı dileriz.

Bakteriyel yanıklıktan ben de çok çekiyorum. Özellikle Yalova'nın az da olsa ceviz yaptığı o yan dalların neredeyse tamamını her sene bakteriyel yanıklığa kurban veriyorum.

Kasumin'e gelince. Aşağıda prospektüsü yer alıyor. Sayfa 8'e dikkat.
http://www.agf.gov.bc.ca/pesticides/kasumin-label.pdf

Burada şu cümle önemli: "Do not apply Kasumin 2L Bactericide within 100 days of harvest"

Bu bağlantıda da bazı karşılaştırmalar mevcut. Sayf 14'e dikkat.
http://www.ces.ncsu.edu/fletcher/pro...de_Kasumin.pdf

Ben genel olarak antibiyotiğe temkinle yaklaşıyorum. Aynı Kocide'de olduğu gibi yanlış veya eksik kullanım sonucunda bakteriler direnç geliştirebilir. O zaman ne yapacaksınız?

selamlar,

Ç.

Eski 04-01-2017, 10:01   #25
Yeni Üye

nurdangul's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2015
doğal fungisitler

Alıntı:
Merhaba,

İlaçlı Mücadelesi:

Kaynakça:
benim de ceviz antraknozu ile başım dertte.13 dönüm ceviz bahçem var.8 yaşında ve en büyük problemim antraknoz.Bıgüne kadar doğal olsun diye hiçbir kimyasal gübre ve ilaç kullanmadım.organik ilaç ta kullanmadım.ama bu sene bir şeyler yapmak zorundayım.belirttiğiniz ilaçları araştırıcam ama benim aklımda başka bir şey var.
kekik suyu
sarımsak suyu gibi bitki ekstratları karışımları hazır halde ülkem,zde satılıyor mu tarımda kullanılmak üzere.
ben mantarda kekik,sarımsak,karanfil,zerdaçal vb.çok etkili olacağını düşünüyorum.Bireysel sağlığımda mantarla çok uğraştığım için bunun bitkilerde de etkili olacağını düşünüyorum ama yanılıyor da olabilirim.
böyle hazır karışımlar yoksa kendimiz kekik suyu sarımsak suyu yapıp ağaç diplerindeki otlara yapraklar dallara bunu ağaçlar uyanmadan püskürtsek etkili olur mu acaba.
sonuçta ağaçların altındaki yaprak,dal,ot pek temizlemek mümkün olmuyor.illaki kalıyor.teşekkürler.deneyimli arkadaşlar düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.

nurdangul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2017, 10:35   #26
Yeni Üye

nurdangul's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2015
doğal fungusitler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurdangul Mesajı Göster
benim de ceviz antraknozu ile başım dertte.13 dönüm ceviz bahçem var.8 yaşında ve en büyük problemim antraknoz.Bıgüne kadar doğal olsun diye hiçbir kimyasal gübre ve ilaç kullanmadım.organik ilaç ta kullanmadım.ama bu sene bir şeyler yapmak zorundayım.belirttiğiniz ilaçları araştırıcam ama benim aklımda başka bir şey var.
kekik suyu
sarımsak suyu gibi bitki ekstratları karışımları hazır halde ülkem,zde satılıyor mu tarımda kullanılmak üzere.
ben mantarda kekik,sarımsak,karanfil,zerdaçal vb.çok etkili olacağını düşünüyorum.Bireysel sağlığımda mantarla çok uğraştığım için bunun bitkilerde de etkili olacağını düşünüyorum ama yanılıyor da olabilirim.
böyle hazır karışımlar yoksa kendimiz kekik suyu sarımsak suyu yapıp ağaç diplerindeki otlara yapraklar dallara bunu ağaçlar uyanmadan püskürtsek etkili olur mu acaba.
sonuçta ağaçların altındaki yaprak,dal,ot pek temizlemek mümkün olmuyor.illaki kalıyor.teşekkürler.deneyimli arkadaşlar düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.
belirtmeyi unutmuşum.Öncelikli olarak EM (etkin mikroorganizmalar) kullanmaya karar verdim.Bu uygulamayı yapan arkadaşlar sitede var oları takip etmeye çalışıyorum.ancak EM5+EMFPE Birlikte kullandığımda ekonomik olarak bana ağır geliyor.sadece EMA kullansam ağaçlar uyanmadan mart başı gibi ağaç diplerindeki kuru otlara yapraklara EMA püskürtsem buradaki yararlı bakterileri çoğaltmayı sağlarsam Antraknoza neden olan zararlı bakterileri etkisiz hale getirmede etkisi olabilir mi acaba.
yani mantığım şu zararlıyı direkt yok etmektense yararlı bakterilerin sayısını arttırarak zararlıları kontrol altına almak.İnsan bünyesi ile ilgili bağlantı kuracak olursak vücudumuzda hem zararlı hem yararlı bakteriler var doğalımızda.zararlıların sayısı artınca hastalık ortaya çıkıyor.asıl edavi antıbiyotik ya da besin desteği almak değil probiyotıklerle vücudumuzdaki yararlı bakteri oranını arttırmaktır.Bu en doğal tedavi şeklidir bunu ceviz bahçesi için de düşünebilir miyiz? teşekkürler

nurdangul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2017, 12:49   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-11-2014
sayın Nurdangül
Çalışmalarınızı paylaştığınız için teşekkür ederiz.

efedag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 20:18   #28
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-04-2010
Wink Ceviz fidanlarım

Ceviz ağaçlarında görülen bu oluşumlar acaba nedir ?

Name:  cep resim 320.jpg
Views: 10933
Size:  49.5 KB

Name:  cep resim 321.jpg
Views: 11042
Size:  44.2 KB

Name:  cep resim 322.jpg
Views: 10927
Size:  49.1 KB

Name:  cep resim 323.jpg
Views: 10994
Size:  46.9 KB

Name:  cep resim 324.jpg
Views: 10879
Size:  36.8 KB

orion1988 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 20:22   #29
Ağaç Dostu

Ceviz fidanlarım

Name:  cep resim 325.jpg
Views: 10864
Size:  42.4 KB

Name:  cep resim 326.jpg
Views: 10841
Size:  32.4 KB

Name:  cep resim 329.jpg
Views: 10776
Size:  66.2 KB

Name:  cep resim 330.jpg
Views: 10854
Size:  64.1 KB

Name:  cep resim 331.jpg
Views: 10772
Size:  58.4 KB

Eski 03-04-2012, 20:25   #30
Ağaç Dostu

Ceviz fidanlarım

Name:  cep resim 332.jpg
Views: 13164
Size:  60.6 KB

Name:  cep resim 333.jpg
Views: 11273
Size:  63.2 KB

Etiketler
antraktoz, bordo bulamacı, ceviz hastalıkları

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026