agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-07-2012, 23:28   #11
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Sayın relic, forumu baştan sona okuma sabrını gösterdiğiniz için teşekkür ederim, güzel sözleriniz için ayrıca teşekkür ederim.

Herkes forumu önce okusa belki aradığı sorunun cevabını bulacak, aynı sorular sorulup aynı cevaplar vererek kirlilik yaratmamış oluruz.

Nereden başlayacağımı bilemiyorum bir çok cevaplanması gereken sorular var.

Alıntı:
ben 4 yıldır bu hayalin peşinden koşturuyorum. fakat şimdiye kadar harcadığım tek şey sadece zaman. çünkü kazın ayağı bazı fizibilite raporlarındaki kadar basit olmadığını biliyorum.
Zamanınızı boşa harçamadığınızı söyleyebilirim, Önce öğrenmeyi tercih etmeniz doğru bir tercih, bu zaman zarfında da çok şeyler öğrendiğinizi söylememe gerek yok sanırım. En azından kazın ayağı öyle olmadığını biliyorsunuz ki, doğrudur.

Alıntı:
tecrübeli arkadaşların ve prof.ların niye ısrarla aşısız olmaz demelerini anlamamaktayım(bunu bilgili olanlar cahilliğime verebilir.)
Sayın relic, bu söylemleri sanırım yanlış anlamışsınız,

Aşısız olmaz mı tabi ki olur, aşısız olmaz derken aslında şunu söylemek istiyorlar ya da istiyoruz.
Aşısız bir ırk meyvaya geç yatar, cinsi ne olduğu belli olmaz, büyük taç yapar, nasıl bir cins olacağı verimli mi verimsiz mi olacağını bilemezsin, verimli olup olmadığını anlamak için on yıl geçmesi gerekir, satışta cinsi ne dediklerinde bilmiyorum demek satış değerini düşürür, bunlar gibi daha bir sürü neden sayabilirim.

Aşısız olmaz dememizin sebepleri aslında bunlar, aşılı olursa cinsini bilirsin, ne zaman verime yatacağını bilirsin, iklim şartlarına göre cinsini tercih eder buna göre ekim yaparsın verimli mi verimsiz mi diye on yıl beklemezsin, bir de şu gerçek var ki, aşılı cinslerimiz bölge ve iklim şartlarına göre tercih edildiğinde verimlilikleri yerli (aşısız) türlerimize göre çok fazla.

Alıntı:
bu adam(noyan yıldıran) sahtekar mı bilim adamı mı ortaya çıksın. ki kafalardaki muamma çözülsün. yok mu gidip bakan bahçelerini görenler. birkaç kişi gördüm diyor ama daha başkaları yok mu? bu cevizden köşeyi dönmüş prof.larımız niye bu meseleyi kulak arkası ediyor. eğer bu gerçekçe mükemmel değil mi? adam sahtekarsa 10 yıldır nasıl piyasada böyle gururla dolaşıp seminerler verebiliyor ve hala bahçeler kurabiliyor.
Bir doğruya karar verebilmemiz için bahçelerini görerek evet verimlidir ya da verimsizdir demek yanlışın en yanlışı olur.
Bir cinsin verimli ya da verimsiz olmasına bahçenin ağaçların nasıl bakıldığıyla cinsin iklim bölge uyumluluğuyla karar verilebilir. Bu olayın bir yüzü.

Bir cins önerirken hiç değilse beş ağaç dikersin ve bunlara iyi bakarak işte ağaç bu dersin, noyan yıldıran bahçe kuruyor parayı alıyor bahçeleri derya deniz, on yıldır ortada bir şey yok.

Alıntı:
bu cevizden köşeyi dönmüş prof.larımız niye bu meseleyi kulak arkası ediyor.
Bu iddialı bir cümle, böyle proflarımızmı var? benim bildiğim cevizle ilgilenen türkiyede bir şeyler olması için çabalayan yaşar akça ve sütyemez hocamız var bunlarında köşeyi döndüğü falan yok hatta dış seminerlere yaşar akçanın cebindeki parasıyla gittiğini biliyorum.

Alıntı:
DİĞER BİR MEVZU: dikim planı.
Bu dikim planını altı yıl önce düşündüm buldum ve uyguladım, bahçemi bu plana göre ektim, ben bu plana baklava şekli diyorum, bu plan hiç bir yerde yoktu diye biliyorum, "Birileri düşünmüş derken" nerede gördünüz kaynağını verebilirmisiniz.

Evet bu planda araziye aynı ölçülerde daha çok fidan (ağaç) ekebiliyorsunuz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025