View Single Post
Eski 17-07-2012, 14:51   #2357
relic
Yeni Üye

relic's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2011
"Aşısız olmaz mı tabi ki olur, aşısız olmaz derken aslında şunu söylemek istiyorlar ya da istiyoruz.
Aşısız bir ırk meyvaya geç yatar, cinsi ne olduğu belli olmaz, büyük taç yapar, nasıl bir cins olacağı verimli mi verimsiz mi olacağını bilemezsin, verimli olup olmadığını anlamak için on yıl geçmesi gerekir, satışta cinsi ne dediklerinde bilmiyorum demek satış değerini düşürür, bunlar gibi daha bir sürü neden sayabilirim."

demek istediğim hani bunun, aşısız olanın ticari değer elde ettirecek şekilde 5. yılında meyvaya durabilecek olanı var mıdır?

"Bir doğruya karar verebilmemiz için bahçelerini görerek evet verimlidir ya da verimsizdir demek yanlışın en yanlışı olur.
Bir cinsin verimli ya da verimsiz olmasına bahçenin ağaçların nasıl bakıldığıyla cinsin iklim bölge uyumluluğuyla karar verilebilir. Bu olayın bir yüzü."

"Bir cins önerirken hiç değilse beş ağaç dikersin ve bunlara iyi bakarak işte ağaç bu dersin, noyan yıldıran bahçe kuruyor parayı alıyor bahçeleri derya deniz, on yıldır ortada bir şey yok. "

burada ilk aldığım kısımda verimin bakımla ilgili olduğunu söylüyorsunuz. yani en azından etmenlerden biri olduğunu söylüyorsunuz. diğer aldığım kısımda ise bu zatın kurduğu bahçelerde 10 yıldır birşey yok derken acaba bu yokluğun yine bahçeyi kurduğu kişinin ilgisizliğinden olabileceğini atlıyorsunuz. ben böyle anladım. bazıları da diyorki. bu adam bahçe kurmuş iyi bakmış 5. yılında 15kg ürün almışlar. şimdi bunu nereye koyacaz. tabi ben yine de şüpheci yaklaşıyorum. çünkü bu zat gördüğüm kadarıyla interneti iyi kullanıyor.

"Bu iddialı bir cümle, böyle proflarımızmı var?"

evet bu cümlem biraz önyargılı olmuş. fakat bazılarının adlarına tescil edilmiş türleri var. bu türlerden satılan her fidandan bir bedel alıyorlardır tahminim. burada şahsi fedakarlıklar gösterenleri tenzih ediyorum.

"Bu dikim planını altı yıl önce düşündüm buldum ve uyguladım,"

evet sayfalardan birinde siz baklava diliminden bahsediyordunuz. bir başkasıda bir 6gen muhabbeti açmıştı. benim o kişiden aklımda kalmış. baklava dilimide zaten yine bunun başka bir açıdan görünüşü.

aslında imkanı olan arkadaşlar;
gelecek nesilleri bilgilendirme amaçlı olarak. tüm türlerden numuneler ile bir araştırma gerçekleştirmiş olsa bu hiç unutulmayacak bir bilgi olur elimizde. özellikle bu aşısız olduğu iddia edilen toros-1 sahil-1 cevizlerinden deneme yapılsa. sonuçta bende 5 sene sonra bu işe girecek birisi olarak bilgilenmiş olurum.

Düzenleyen relic : 17-07-2012 saat 14:54 Neden: bu alıntı işini yapamadım koyular @lilium a aittir
relic Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön