![]() |
|
![]() |
#11 | ||||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 "Formu kullanan tüm arkadaşları ilgili kişiye ve form yönetimine tepkiye davet ediyorum," Rahatsız ettiğim arkadaşlardan özür dilerim. Üstte sayın centil07 sorularına bildiğim kadarıyla sorunlarına çözüm ya da yardımcı olabilirsem sevinirim. Alıntı:
Sayın centil07, on dölüm bir bahçe kurmanızdan dolayı sizleri kutlarım fakat, sizinde dediğiniz gibi bölgeye hangi çeşidin uyum sağlayabileceğini bulamadığınızdan dolayı karışık bir ekim yapmışsınız, bölgenizin soğuklama süresi ne? geç donlar görülüyor mu? bunları tespit ettikten sonra çeşit seçimine karar verirsin, karışık bir ekimle on dölüm de çok zorlanırsın, hele sıra üstleri de karışıksa çeşitler hasatta tamamıyla birbirine karışır hasattan sonra satışta cevizlerin ne cins dediklerinde şu cins diyebilirmisin diyemezsin, karışık diyeceksin işte o zamanda pazar değerin düşer belkide pazar bulamayabilirsin. Bazı büyük kapama bahçeleri üç dört çeşitle kurabiliyorlar( bu bizleri yanıltmasın) Fakat bunlar parsel parseldir ada adadır, budamada olsun hasatta olsun hepsi cinsine göre budanır ve hasat edilir. Tek çeşit seçimine gitmeseniz bile en azından sıraların araları karışık olmasın. Örneğin: 4 sıra şebin, 4 sıra bilecik,4 sıra kaman, 4 sıra yavuz, 4 sıra chandler şeklinde olursa daha az zorlanırsın. Alıntı:
Dökülmenin birinci nedeni dozlayıcı eksikliği, ikici nedenleri bir çoktur ağaçlar iyi gelişememişlerse meyvanın bir kısmını atabilir, meyva budaması yapılmamış veya budama yanlışları olabilir. Alıntı:
Böyle bir dallar oluşmuşsa onu da şöyle açıklayabilirim. Dediğiniz gibi şekil budamalarına geç kalmışsınız getirdiğiniz budayıcı daha önce ağaçlarınıza hiç şekil budaması yapılmadığından dolayı sert bir budama yapmış ve ağaçlarınız dinç'e filiz çalışmasına gitmiş, bundan dolayıda meyva oluşumu az olmuştur ya da dökmüştür. Aslında bahçeniz tüm ceviz bahçesi olanlara bir örnekte teşkil etmekte ders alma niteliğinde, bir kaç yıl budamayıp sonraki yıllar sert bir budama ağaçın tüm dengesini alt üst ediyor, en doğrusu her yıl düzenli hafif budamalarla ağacı kontrolu dengeli geliştirmek. Budamayla ilgili bir iki küçük video çekimi yaptım fakat nasıl yükleyeceğimi bilemiyorum, yardımcı olacak arkadaşlar varmı? |
||||
![]() |
![]() ![]() |
|
|