agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni5569Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-05-2010, 12:32   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-03-2010
Şehir: Düzce
Mesajlar: 46
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yasarugur Mesajı Göster
Sn.magent, o zaman biz de bu site bünyesinde amatörce ceviz istatistik çalışması yapalım.Kim nereye ,ne zaman ,hangi çeşit ceviz fidanı dikmiş,uyanma zamanlarını,çiçek açma zamanlarını ayrıca fidanların verime yattığı zamanlarda ,her fidanın meyvesini ayrı ayrı toplayarak ,kaç yaşında kaç kilo ( ya da tane) meyve yapmış,elimizden geldiğince bilgi toplayalım.Belki bizim de ceviz araştırmalarına karınca kararınca faydamız olur.
Hocam bu fikri canı gönülden destekliyorum.
Verimli bir yetiştiricilk için VERİTABANI oluşturmak, yöreye iklime ve türlere göre deneme bahçeleri kurmak, bunların uyanma yapraklanma çiçeklenme meyveye yatma ve hasat tarihlerini, ağaç başı verimlerini Türkiyenin heryerinden insanlarla paylaşmak hem en faydalı iş hem de taktire şayan bir davranıştır.
Ben kendi adıma bu yönde elime geçen tüm bilgileri bu veritabanına ulaştırmaya gayret edeceğim. Bu yaz küçük çaplı bir dikim yapmayı düşünüyorum inşallah .

harami Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025