08-04-2010, 22:16
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-08-2009
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Avanos
Arkadaşlar Benim tavsiyem Bir yerde yatırım yapmadan iyice araştırmak. Bunuda yaparken daha önce orda yetişmiş bahçe bulmak. Fidancılar genelde yanıltıyor birde art niyet olmadan yapılan yanlış yönlendirmeler var. Örnek vermek gerekirse geçen hafta sonu Nevşehir Avanos'ta bir bahce gezdim. Ben bahçenin daha önce yapıldığını duymuştum bu sebepten gidip göreyim dedim gittim baktım güzel bir bahçe ama geçen sene tesis edilmiş. Bahçe sahibi toros1 çeşidi dikmiş aşırı övüyor.Neden fidancı övdüğünden ben dedim hiç toros1 bahçesi gördünmü evt görmüş nerde dedim akdenizde bir bahçe 7-8 senelik bir bahçe süper verim vermiş. Sorun şu akdenizde olması başka Nevşehir Avanosta olması başka sadece çeşit verimi önemli değil, yeride önemli Amasya elması Amasyada olduğu gibi Sivasta olmaz. Amasyaya gidip amasya elması çeşidi görüp bahçe yapmamak gerek.Arazinize en yakın daha önce yapılmış çeşitlerle yapın.Hala diyorum bodur ceviz yok diyorlar.Yeni çeşitler azman değil belki ama bodur kelimesi çok farklı arkadaşlar.
|
Sn. Avanos, bu fidancının selekte ettikleri iki çeşit var. Birisi toros-1 birisi sahil-1. Satışta bölgelerin soğuklama sürelerine göre satış yapıyorlar. Gezdiğiniz bahçenin sahibinin Akdeniz'de bahsettiği bahçe sahil-1 cinsi olabilir.
"ATILIM TOROS-1 adlı cinsimiz, soğuklama süresi yüksek bölgeler için tavsiye ettiğimiz bir cinsimizdir. Bu cins, verim itibariyle 1500 saat ve üstü yerler için tavsiye edilir."
"ATILIM SAHİL-1 adlı cinsimiz ise yukarıdaki aynı özeliklere sahip olup, soğuklama süresi itibarı ile 600-1200 saat arası yerler için tavsiye edilir."
http://www.cevizci33.com/neden/index3.asp
|
|
|