agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-09-2015, 12:03   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki Mesajı Göster
teşekkürler. Ben herek diye arattığım için bir sonuç alamıyordum. 180 cm olanlarından almayı düşünüyorum. Ne dersiniz? 210 olanlar daha pahalı
Sayın tiryaki, bambuyu toprağa saplamak mümkün olmuyormuş. Çekiç ile vuracak olursanız kırılıyormuş. Benim gördüğüm bahçelerde fidanın dibine önce 1 metre civarında kısa bir herek sağlam şekilde vuruluyor ve sonra bambu bu hereğe bağlanıp yukarıya doğru uzatılıyor. Fidan büyüdükçe bağlanarak 2. hatta 3. kat liderleri bile bağlanabiliyor. Bambuların boyu oldukça uzun oluyor. 3-3.5 metre gibi. Bu gördüğüm bahçeler sık dikim olduğu için modifiye lider şekli vermek adına bambu çubuğu kullanarak lideri her zaman dik tutmak ve kat oluşturmak çok önemliymiş. 180 cm ya da 210 cm ancak 1. kat için yeter. 2. ve 3. kat liderlerini bağlamaya yetmez. Rüzgarlı bölge ise liderler yamuk olur. Böylece liderlere bağlı olan yan dallar da yamulur. Kat sistemine gerek yok derseniz o zaman budamayla ağaçları yukarı doğru fazla uzatmadan ve hakim rüzgar yönüne göz bırakarak şekil vermeye çalışabilirsiniz.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025