![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
degerli dostum özelden gelen mesajı goremıyorun. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
selamlar arkadaşlar bu konu hakkında o sayfada yazmayacağım sizdende ricam bu yönde. o sayfaya yazdığımız her mesajla reklamlarına katkıda bulunarak ekmeklerine yağ sürüyoruz.. yazmadığımızda sataşarak yazmamızı sağlamak isteyecekler. lütfen cevabınızı veya yazacağınızı buradan yazınız. tüm yeni bahçe kuracak arkadaşlardan ricam yazıyı dikkatle okuyup linkte altay cevizin sahibinin yazdığı yazıyıda dikkatle okumaları. Altaycevizi firmasının, ceviz tartısı yeşil kabuklu yaş ceviz, 0,060 gr tane. kurumuş ceviz 0,010 gr civarıdır. altı katı ağırlık verilmiş. yani 8--10 yaşında rusyada 150 kg verimi var dedikleri ağacın aslında 25 kg verime sahip olduğunu kendileri yazıyorlar bu şekilde verim hesabı dünyada sadece altay cevizinde var... Sivrihisar'da ki bahçemizde 4 yaşında 20 kg (334 adet x 0,60gr) yeşil kabuklu ceviz veren ağaçlarımız vardır maksimum verim olarak verdikleri 150 kg nin karşılığı 25 kg bu verimlere ulaşan bir çok çeşit zaten var... chandler, fernor, pedro 10 yaşında zaten bu değerlere yakın verime ulaşıyor ve bu çeşitler hertürlü belge ve sertifikaya sahipler en azından aşılı, ne olduğu tescilli çeşitler. kısaca şark kurnazı bunlar......... fazla kg yazıp dikkatleri üzerlerine çekiyorlar harika bir şekilde reklam yapıyorlar. yarın nerede bu verim diyene biz yeşil kabuklu ağırlık vermiştik derlerse kimse şaşırmasın... zatende onu yapıyorlar. linki dikkatli okuyalım lütfen http://www.agaclar.net/forum/1197288-post372.htm bakın kendi yazılarında bile hala kurnazca yeşil kabuklu taze ceviz kilosu veriyorlar düşmeyin bu tuzağa hangi kabuklu kuru ceviz bu linkte yazılan kadar ağırlığa (0,060 gr) sahipmiş?? 334 adet ceviz = 3340 gr gelir 20 kg değil şunuda asla unutmayınız!!!! bahsi geçen cevizin asıl menşeği özbekistan. ukraynada geliştirilmiş. yani?? http://tr.wikipedia.org/wiki/Çernobil_reaktör_kazası benden uyarması... ekteki linke bakarsanız verimli başka cinslerinde olduğunu görebilir, ceviz hakkında bilinmesi gerekenler hakkında bilgilerde bulabilirsiniz... http://www.ozyurtardafidan.com/sayfa.asp?sayfano=37 Düzenleyen ncp1963 : 18-11-2013 saat 13:39 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
Alıntı:
Düzenleyen ermana : 18-11-2013 saat 13:58 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
/
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
necip bey 4394 nolu paylaşıda tespitiniz için sağolun vermiş olduğunuz link harika, ayrıca altay ceviz sattığı fidanlar ile alakalı fatura veya sertifika tanzim etmiyor hoşcakalın |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-11-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-11-2013
|
Alıntı:
bizim buralarda yerli cinlerin hiçbirinden randıman alınamadı nedeni ilkbahar geç donları mayıs 10 a kadar don görülebiliyor.15 yaşında kaman şebin bilecikten bahçesi bulunanlar bile cins değişikliğine gidiyor.çünkü 2-3 senede bir meyve alabiliyorlar.aslında karasal iklime en uygun ceviz fernor |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Değerli kardeşim diskaro ile sürdüğünden toprak ufalanıp erozyona uğrayacak gibi duruyor.Sıra aralarından sadece bir defa derin olarak pullukla çizgi çek yağmur suları akıp erozyon olmasın. kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-10-2012
|
Yok yeşil yaprakla birlikte tartılmış hocam. ![]() Rakamlar kuru kabuklu ağırlıklara ait. Şaka bir yana orası ABD, Türkiye değil. Sibirya'dan gelen ve tohumdan yetiştirilmiş bir tür de değil. Kontrollü çaprazlama ile üretilmiş bir tür. Makale de bilimsel bir çalışmanın sonucu. Bilime inanın lütfen. Farkımız nedir? 1990 yılından beri 31769 adet kontrollü çaprazlanmış ceviz tohumu ekilerek, elde edilen türlerin hastalıklara dayanımı, iç kalitesi, verimi vb. gibi kriterlere göre en iyileri seçilmiş. Orada Yeni çeşitler 15 yıl test edilmeden ve tescili yapılmadan piyasaya sürülemiyor. Bizde tohumdan çöğür yetiştirilip piyasaya 25 tl den satılabiliyor. Aşı kalemi istediğimde türün test ve tescil işlemleri bitmediğinden gönderemeyeceklerini söylediler. Selamlar. Düzenleyen seayden : 04-02-2014 saat 09:09 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
Maşaalah bahçeniz çok güzel gözüküyor. Bende 3 ay önce bir bahçe kurdum. Sizin delikanlılara bakınca insan daha bi heyecanlanıyor. Bizim bebişlerde o kadar büyüyecek mi diye. Allah nazardan saklasın. güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Sayın Helot, uyanmaya başlayanlar hangi çeşitler ve kaç rakımdalar acaba ? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2013
|
Kaman-1 aşı kalemi
Merhaba arkadaşlar, Kaman-1 aşı kalemi gönderme imkanı olan var mı? Kabuk altı aşı (çoban aşı) yapacağım. Çeşit değiştirme amaçlı, fazla değil 10-15 adet olsa yeterli olur. Kuracağım kapama bahçe için bazı çeşitleri gözlem yapacağım. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bizimkiler henüz uyanmadı hatta su yürümemiş. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mikrobiyal ve mikoriza mantarını yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. (Evde ki bitkilere uyguladım) Kötü durumda olan yuka bitkisi sanırm bu kadar kısa sürede de olsa yavaştan canlanmaya başladı ya da bana öyle geliyor. 10-15 gün sonra uygulamadan önceki ve sonraki resimlerini paylaşacağım. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Forum yönetiminin affina siğinarak ayni konuyu tartişmak durumundayim
Sevgili arkadaşlar herkese merhabalar. Konu başlığımda da belirttiğim gibi ,cnrtkt / Ceviz Bahçesi (Tokat) sayfasında arkadaşlarla fikir alişverişi yapıyoruz. Daha çok kişiye ulaşıp, farklı fikirleri de dinleyerek en doğru kararı alabilmek açısından konuyu birde burda sizlere taşımak istedim. Tecrübelerinizi esirgemeyin lütfen. Mesele şöyle; sayın gökhan07 vasıtası ile bulduğumuz, bir yıl önce yapılan soğuk katlama sonrasi poşete alınmış ve şuan kazık kökü üzerinde bulunan aşısız çöğürleri almak üzereyim. Aşısız fidanlar tüplü yani. Biz bu fidanları seraya alalım kısa süre içinde dilcikli ingiliz kalem aşısı ile aşı yapalım, tutmayanları Ağustos' ta yama aşı yapalım ve Ekim - Kasım gibi de yerine dikelim diye düşündük. Bu arada çok yakın zamanda araziye yonca ekilecek bunuda belirtiyim. Şimdi abilerim, bir tavsiye der ki: "Fidanları direk kalıcı yerine ekin. Seraya alınması ve poşette kalmaya devam etmesi fidanı strese sokacaktır, fazla hırpalamayın. Hemen kök salmaya başlasın. Haziran sonu gibi göz aşısı yaparsınız tutmayanlara da seneye dilcikli aşı yaparsınız." Diğer bir tavsiye: "Amacımız sağlam kök yapısı oluşturmaksa, çöğürden vazgeçin, 3-4 gün suda bekletilmiş tohumlardan çatlayanları hemen bugün kalıcı yerlerine 2-3 cm toprak altına gömün. Ağustos' ta aşı olgunluğuna gelir, kök ve filiz yapısı da çöğüre göre daha sağlam olur. Çöğüre yapılan müdahaleler (aşı, dikimde kök budaması, Mart' ta 3 - 4 göz üzerinden sert budama vs.) sonucu fidan strese girecek ve gelişmede yavaşlama/durgunluk oluşacaktır" şeklinde. Sayfadanda konuşmaları takip edebilirsiniz. - Şuan ekilen tohum Ağustos' ta aşılanacak duruma gelebilir mi? Deneyen oldu mu? - Arazide yonca ekili olacağı için çöğürlere yerinde yapılan aşının bir sıkıntısı olur mu? - Şimdi seraya alınan tüplü ve kazık köklü çöğürlerin, dilcikli aşıdan sonra Ekim - Kasım gibi yerine dikilmesinin bir sakıncası olabilir mi? - Tabi ki daha başka fikri olanlarda olabilir. Yeni fikirlere her zaman açığım ve bilgiye açım. Yardımınızı bekliyorum. Gökhan Hocam eklemek istediğiniz konu varsa siz de katkıda bulunun lütfen Görüşmek üzere. Düzenleyen cnrtkt : 20-03-2014 saat 08:21 Neden: imla hatası |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
-Fidanlarınızı tüplü iken, kalem aşısı yapınız (dilçikli veya diğer). Sulamayı ihmal etmeyiniz ve sistem fiskiyeli olsun. -Bahçenize yonca ekiniz (yoncada azot bulunduğu için yararlı olur) ve yaz sonuna doğru biçtikten sonra fidan çukurlarını açıp 3-4 hafta açık bekletin. - Yanmış hayvan gübresi ve kuru yonca ile toprağı karıştırarak kapatın ve işaret çubukları koyun. -Yaptığınız aşı gözünden çıkan filiz olgunlaşmış (pişmiş) ise ekim sunu gibi dikebilirsiniz, pişmemiş ise sonbahar donlarından korumak için seraya alıp önümüzdeki yıl mayıs ayında yerlerine dikebilirsiniz ( zaman kaybı olmaz). Ayrıca aşı tutmayanlarıda bu aylarda tekrar aşı yaparsınız. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Caner beye tavsiyem aynen sizin yazdığınız gibi. Caner beyin kafasına takılan soru, hafta sonu bahçeye ceviz tohumlarını diksem (soğuk katlama yapmadan ) ve ağustos ayında yama göz aşısı yapsam daha mı iyi olur? |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Bahsettiğim takvimi dikkate almasını öneririm. |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Tohumdan ekerek devam etmeye karar verdim. Hayırlısı bakalım. Tohumları seçiyim bugün suya koyarım. Sanırım haftaya ancak yerlerine gömerim. Çukurlar hazır değil şu an. Düzenleyen cnrtkt : 21-03-2014 saat 17:56 |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
/
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
Alıntı:
sayın cnrtkt`; tohumlarınızı sudan çıkarmadınızsa artık sudan çıkarınız tohumları koyduğunuz kabın ağzını kapatınız 1-2 gün kalsın bu kapta çimlenmeye başlayacaktır. Fazla suda kalması çürümeye sebep olacaktır. kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Kırağı vuran sürgünün dibinden veya yeni patlayan yerlerden ceviz verme oluyor. Ancak verim çok düşüyor. Yerli çeşitlerde uç verimi olduğu için öncede oralar uyanıyor.Tekrar sürgünde verim çok düşüyor. Özellikle 4m boyundaki ağaçların 2m si her yıl böyle oluyor. 13 yaşındaki ağaçlarıma çeşit değiştirmek zorunda kaldım. Her yıl aynı sıkıntıyı yaşadım.Bu senede kırağı vurdu. Geçen yıl nisanda yaptığım aşılar 2m yi geçti ve hala uyanma başlamadı. Mecburen chandlere geçtim. 13 yaşındaki ağaçları kesmek kolay olmuyor. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Böyle bir şey söyleyen mi var? Ya da, donun kırağının ne zaman oluşacağını bilen mi var ki diyebilsin. |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlla ki garanti arayacaksak,işte bu bahsettiğim kıyaslamanın gerçeklik payı %100 garantidir. |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Diğer taraftan, zarar görmüş durumda bile olsaydım, ben yine burada fotoğraflandırıp paylaşırdım ki herkes bilgi sahibi olsun. Ben bunda korkulacak bir taraf olduğunu sanmıyorum. Madem burada birbirimize destek için varız, öyle ise bahçelerimizin sadece güzel yerlerini değil, başımıza gelen tatsız durumları da burada paylaşıp, diğer üretici arkadaşları da bilgilendirmemiz ve önlem almalarına katkı da bulunmamız gerekir. |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2009
|
Alıntı:
yere yakın 4-5 ana dal oluşturduğunuzda ağaç lar ileride 10m x 10 m ye dahi sığmaz diye düşünüyorum.. Bu durumda hangi traktör ile arasına girip ilaç atacaksınız?? birde 150 cm den çıkan dalın ağaç verime yattığında yere değdiğini de paylaşmak isterim.. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
sayın helot merhabalar mart ayı sonundaki donlarda bu ağaçların durumu nasıldı?? gözler uyanmak üzeremiydi? gözler uyanmış sürgünmü vermişti?? don zararı nekadardı??? bizim burası coğrafi olarak sizin bölgenize göre daha yüksek olduğu için o tarihte bir kısım yerli çeşitlerde don zararımız oldu. yabancı cinsler uyanmamış oldukları için sorunsuz atlattık. son günlerde yaptığım incelemelerde mart sonu donlarında neredeyse tüm erkek çiçekler ve tüm gözler soğuktan yanmış ağaçların normalden 25 gün kadar geç yapraklandığını çok azda olsa erkek çiçek açtığını aynı şekilde azda olasa meyva bağladığını gözlemledim.. sizinkiler maşaallah daha çok meyva tutmuşlar. belki bizdekilerde meyvalarını çoğaltabilir çünki görünen meyvalar çok küçük arada çiçeklenme de görünüyor demekki çok azda olsa erkek çiçek tozlaşma yapabiliyor allah yardımcımız olsun.. Düzenleyen ncp1963 : 12-05-2014 saat 22:04 |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|