agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-11-2013, 15:04   #1
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2013
dün ilçe ziraate gidip toprak analizlerimi bıraktım. orada ki bir ziraat mühendisi hanım efendi de ceviz ekecekmiş ve benden bilgi istedi nereden fidanları aldığıma nasıl ekmesi ve hangi çeşidi ekmesi gerektiğine dair. ülkemizin geldiği nokta malesef bu. bu yüzden sanırım diğer ülkelerden ceviz ithalatı yapıyoruz.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2013, 16:11   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2012
hahaaaa sayin erman banada bodur ceviz dik demislerdi. hemen kactim ordan.. formulaone bahcenize bayiliyorum ta bastan beri maasallah.. hemen hemen ayni zamanda diktik sizle.. benim agaclarin bazilari sizinkiler gibi bazilari yeterince gelismedi.. ya yerini sevmedi ya bi sorun var bilmem.. sizinkiler gordugum kadariyla ayni buyumus hemem hemen

bozy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2013, 18:40   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy Mesajı Göster
hahaaaa sayin erman banada bodur ceviz dik demislerdi. hemen kactim ordan.. formulaone bahcenize bayiliyorum ta bastan beri maasallah.. hemen hemen ayni zamanda diktik sizle.. benim agaclarin bazilari sizinkiler gibi bazilari yeterince gelismedi.. ya yerini sevmedi ya bi sorun var bilmem.. sizinkiler gordugum kadariyla ayni buyumus hemem hemen
Sayın bozy,bizim de yavaş büyüyen fidanlarımız var. Büyümeme sebepleri genelde;

-Fidanın aşı yerinin tam kaynaşmamış olması
-Fidanın kök yapısında problem olması ( havuç denilen kısmın derin kesilmiş olması)
-Fidan dikilirken kepçe ile açılan çukura denk gelmeyip,çukur dışına dikilmiş olması
-Fidanın ayrık otu ile mücadelesinin iyi yapılmaması sonucunda,otların bütün gübre ve suyuna ortak olup,fidanları zayıf bırakması
-Fidanların gübre ve sulamasının iyi yapılmaması

Bizim bahçede büyümeyenler genelde fidanlardaki kök problemlerinden kaynaklandı. Söküp yenisini dikiyoruz.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2013, 00:50   #4
Ağaçsever

gecekorsanı's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermana Mesajı Göster
dün ilçe ziraate gidip toprak analizlerimi bıraktım. orada ki bir ziraat mühendisi hanım efendi de ceviz ekecekmiş ve benden bilgi istedi nereden fidanları aldığıma nasıl ekmesi ve hangi çeşidi ekmesi gerektiğine dair. ülkemizin geldiği nokta malesef bu. bu yüzden sanırım diğer ülkelerden ceviz ithalatı yapıyoruz.
ermana malesef ziraat mühendislerinin yüzde 95 inin bu foruma yazanlar kadar bile bilgisi yok.insanların yıllarını çalmaktan ve maaş almaktan başka birişe yaramıyorlar.geçen hafta bordo bulamacı almaya emekli ziraat mühendisi abimizin yanına gittim adam emekli tarım marketi var her sene belki 1000-2000 adet ceviz fidanıda satıyor.yanında biri var konuşuyorlar bende dinliyorum müşteri 300 adet ceviz dikecek hangi cins dikmeliyim diyor abimiz mühendis ya şebin bilecik yavuz diyor hala banada o diktirmişti müşteri tamam deyip siparişleri verecekken dayanamadım abi artık yeter dedim insanlardan küfür yemeye doymadınızmı dedim şaşırdı.neden dedi şebin bileciğin burda olmadığını hala anlayamadınmı dedim benim fernorcu olduğumu biliyor ya senin cevizlerin ne olduğu belli değil kaç senelik ceviz onlar dedi ne olacağı bilinemez dedi.konuşmalar sürdü gitti ama müşterinin anlattıklarım kafasına yatınca yeğenim bende ondan dikeceğim dedi.

gecekorsanı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2013, 15:02   #5
/

Giriş Tarihi: 26-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermana Mesajı Göster
teşekkür ederim teknik eleman.
erkekler tuvaletlerinde kızların numaralarını yazar gibi her yere numaranızı yazıp duruyorsunuz artık gerçekten sıkıldım.
bir bildiğiniz bir düşünceniz bir görüşünüz varsa burada paylaşın. kusura bakmayın ama bu şekilde kimse sizi takmıyor bile bazı yeni arkadaşlar belki kanıp arıyordur. anlamıyorum aranınca kontör filan mı kazanıyorsunuz.

merhaba arkadaşlar
bu yakıştırmanın hiç hoş olmadığını düşünüyorum. iyi niyetle yapılmış bir olayın doğru veya yanlış böyle yorumlanması doğru değil beğenenlerde kanımca aynı çukura düşmüş umarım site yetkilileri hem benim bu mesajımı hem de ermana/nın mesajını silerler böylece bu çamur gözükmemiş olur

dadaşım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025