merhaba ceviz dostları burayı hep takip ediyordum ama bugün üye oldum.tecrübeleri paylaşmak ve tecrübelerden birşeyler öğrenmek en güzeli.
ben 8 yıldır ceviz işiyle uğraşıyorum.öncelikle bu işe yeni başlayacak arkadaşlarımıza tavsiyelerim olacak.eğer matemetik hesabına göre bu işe girerseniz her zaman kaybedersiniz.ceviz cocuk yetiştirmekle aynıdır.dikmekle hiçbirşey olmuyor herşey bakmakla oluyor dikimden itibaren bir an bile bakımını aksatmamak gerekiyor.bahçe kurma kararı almadan önce mutlaka bu işi yapan arkadaşlarla irtibata geçip neler yaptıklarını ne çileler çektiklerini gözlemleyin ve ben bunu yapabilirmiyim diye kendinize sorun.benimle beraber aynı yıl bulunduğum yerde 8 kişi kapama ceviz bahçesi kurdu 7 kişi bıraktı cevizler allaha emanet.tek ben devam ediyorum
dile kolay 8 sene önce ceviz dikmeye karar verdim.bunu en iyi kim bilir ziraat mühendisleri bana şebin bilecik yavuz u 10*10 diktirdiler.herşey güzel bakımı on numura ağaçların gelişimi süper ama hep ilkbahar erken donları vurdu.bende araştırdım ne yapabilirim diye chandner ve fernor cinslerine ulaştım.araştırıken bulunduğum ilde 14 senedir bu işle uğraşan birini buldum hemen yanına gittim dersaneden coğrafya öğretmenim çıktı.inanın cevize gönül vermiş insanlar olarak onun tecrübelerini dinleseniz hayretlere düşersiniz.neyse ağaçları 5 yılında aşılayıp chandner ve fernora çevirdik.malum çok soğuk geçen o senenin kışında aşıların ilk yılında olmasından heemen hemen hepsi dibine kadar kurudu.ama yılmadık ertesi sene tekrar aşılama yaptık şimdi ağaçlarımın kökü 8 yaşında aşılar 2 yaşında hala devam ediyoruz
|