agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-10-2012, 21:14   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-10-2012
Kıyı karadeniz

Merhaba değerli arkadaşlar.Aşılı ceviz ağacına ilgim 2 sene kadar önce başladı halbuki karadenizliler fındık bahçelerinde ceviz yetiştiriler; ancak bu ceviz çetin ceviz dediğimiz kabuğundan ayrılmayan, kalın kabuklu, genelde verimi düşük,Randımansız ,tohumdan yetişen ceviz ağaçlarıdır ve genelde budanmaz.

1 yıllık internetten yaptığım araştırmalar neticesinde Ordu/Ünye de denize 20 m yükseklikte yine fındık bahçesinin içine 10 adet kaman1 ve 5 adet chandler cevizi diktim.Ancak anladım ki bahçenin içinde ne kadar yaparsam yapayım verim elde edemeyeceğim.

Sırf ceviz yetiştirmek için Ordu/ünye ya da Samsun/terme de yine deniz seviyesinde 5-10 dönüm civarı bir tarla bakıyorum.Ancak yaptığım araştırmalarda vardığım genel kanı daha çok yerli çeşitlerin bu belgede yetiştirebileceği.Açıkçası Kaman1-Chandler-Pedro çeşitlerinden ceviz yetiştirmek niyetindeyim.Zira kıyı kesiminde yetiştirilen yerli cinslerin verimi ve meyve kalitesi beni tatmin etmedi.

Bu saydığım cinslerin deniz seviyesinde(20m-50m yükseklite olabilir)yetiştirilip yetiştirilemeyeceği hakkında yardımınıza ihtiyacım var.
Selamlar....

Shehzade52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025