View Single Post
Eski 04-10-2012, 00:03   #2654
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi e.ışık Mesajı Göster
Şimdi sizlerin fikirlerini almak istiyorum gerçi toprak analiz için bir noktadan numune alındı ve burası en taban yerdi. Sonuçlar şöyle;
Sayın e.ışık, Taban yerin analiz sonuçları sizleri yanıltabilir, bildiğim kadarıyla yanılmıyorsam araziniz 30 dönümdü.
Anlatımınızdan da anladığım, 30 dönüm olan arazinizin en taban yerinden numune alıp analiz yaptırdınız ve sonuçlar böyle çıktı. Sonuçlar iyi değil.

Şayet bu işe gönül vermişseniz yapmakta kararlıysanız toprağınızın her yerinin böyle olmadığına birazcık eminseniz, daha da emin olmanız için arazinizi bu işlerden anlayan birine ya da bir ziraat mühendisi eşliğinde iyi bir etüt çalışması yapabilirsiniz.
Bu etüt çalışmasını yaparken arazinin her yeri çok iyi gözetilmelidir ve gözetime göre uygun yerlerden tekrar numune alınıp analiz yapılmalı. Daha da emin olmak için kepçeyle derin çukurlar açılıp toprağın 2 hatta 3 metre altı kontrol edilmeli.

Ben de bahçemde buna benzer konulardan şüpheliydim, emin olmak için kepçe getirip 2-2.5 metre derinlikte çukurlar açıp toprağın alt katmanlarının ne olduğunu görüp buna göre ektim.

Örneğin: en taban yer, elverişli değildir de, Atıyorum arazinin 20 dönümlük yeri elverişlidir, bu elverişli yeri eker diğer tarafı ekmezsiniz.

Şu yazdıklarınızdan sonra size önereceğim çok iyi bir etüt çalışması bunu yapmadan ve emin olmadan da hiç bir işe kalkışmayın.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön