![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2012
|
Merhabalar.. Bu sene ceviz bahçemi yapamadım ama seneye İnşallah yapacağım.Şimdiden yapacağım işleri planlamaya çalışıyorum. Şöyle bir plan yaptım;tavsiyelerinizi,eksik ve yanlışlarımı söylerseniz sevinirim. -Toprak tahlilinin yaptırılarak uygun gübrelemenin yapılması. -Tarlanın etrafının beton direkli tel ile çevrilmesi. -En az 20 dekarlık bahçeyi sulama kapasiteli damla sulama sisteminin kurulması. Ekim-Kasım:Yaş hayvan gübresinin tarlaya dekara 5-6 ton olarak paylaştırılması(yaş hayvan gübresi kullanmamam gerektiğini biliyorum ama bahara kadar tarlanın üzerinde işlemeden betletsem yine de zararlı olur mu?Bizim oralarda fazla miktarda yanmış gübre bulmak çok zor) Temmuz-Ağustos:Fidan çukurlarının 1.5*1.5*2.0(derinlik)olarak kepçeyle açılması(Çukurların dibine 15*15*15 gübre konacak) -Çukurların yaklaşık 1.5 m'sinin üst toprakla doldurulması. -Toprağın patlatma yapılarak 40-50 cm işlenmesi. Kasım:50 cm lik kalan fidan çukurlarının;üst toprak,dere kumu,torf,iyi yanmış koyun gübresi karıştırılarak açık köklü fernor(karasal iklim olduğu için fernor düşünüyorum)tozlayıcı olarak da fernerrte cinsi fidanların 8*6 **** 9*6 olarak dikilmesi.(Fidanlar toprak yüzeyinden 10-15 cm yüksek ve kök gübresi kullanılarak dikilecek) -Baharda derin işlenen toprağın fidan dikiminden sonra pulluk ve tırmıkla tekrar işlenmesi. Öncelikle 10 dönüm için bir palan hazırladım.4-5 yıl sonra da 10 dönüm daha alabilirsem,diktiğim fernorlardan ve bizim yöredeki ceviz bahçelerindeki şebin-bilecik çeşitlerinden aşılayarak tohumdan yetiştirmek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|