View Single Post
Eski 27-09-2012, 19:58   #11
ladikli
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-08-2012
Merhabalar..

Bu sene ceviz bahçemi yapamadım ama seneye İnşallah yapacağım.Şimdiden yapacağım işleri planlamaya çalışıyorum.

Şöyle bir plan yaptım;tavsiyelerinizi,eksik ve yanlışlarımı söylerseniz sevinirim.

-Toprak tahlilinin yaptırılarak uygun gübrelemenin yapılması.

-Tarlanın etrafının beton direkli tel ile çevrilmesi.

-En az 20 dekarlık bahçeyi sulama kapasiteli damla sulama sisteminin kurulması.

Ekim-Kasım:Yaş hayvan gübresinin tarlaya dekara 5-6 ton olarak paylaştırılması(yaş hayvan gübresi kullanmamam gerektiğini biliyorum ama bahara kadar tarlanın üzerinde işlemeden betletsem yine de zararlı olur mu?Bizim oralarda fazla miktarda yanmış gübre bulmak çok zor)

Temmuz-Ağustos:Fidan çukurlarının 1.5*1.5*2.0(derinlik)olarak kepçeyle açılması(Çukurların dibine 15*15*15 gübre konacak)
-Çukurların yaklaşık 1.5 m'sinin üst toprakla doldurulması.
-Toprağın patlatma yapılarak 40-50 cm işlenmesi.

Kasım:50 cm lik kalan fidan çukurlarının;üst toprak,dere kumu,torf,iyi yanmış koyun gübresi karıştırılarak açık köklü fernor(karasal iklim olduğu için fernor düşünüyorum)tozlayıcı olarak da fernerrte cinsi fidanların 8*6 **** 9*6 olarak dikilmesi.(Fidanlar toprak yüzeyinden 10-15 cm yüksek ve kök gübresi kullanılarak dikilecek)
-Baharda derin işlenen toprağın fidan dikiminden sonra pulluk ve tırmıkla tekrar işlenmesi.

Öncelikle 10 dönüm için bir palan hazırladım.4-5 yıl sonra da 10 dönüm daha alabilirsem,diktiğim fernorlardan ve bizim yöredeki ceviz bahçelerindeki şebin-bilecik çeşitlerinden aşılayarak tohumdan yetiştirmek istiyorum.

ladikli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön