![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
Sn. Bulgur ayrık otu bir çok kişi gibi benim de başımın derdi . Doğadaki düşmanını biliyorsanız lütfen paylaşın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Fidanlar biraz boy atttığında,yani yeşil aksamları topraktan uzaklaşınca ( 1.baharlarında değil,2. hatta 3. baharlarında ) yağmurlar bitip hava ısınmaya başladığında,ayrıkların en hızlı ve gür zamanında,pompanın ucuna dikdörtgen şeklinde huni takarak,sadece ayrığın üzerine çiğ gibi düşmesini sağlayıp,toprağı kesinlikle ıslatmadan,ilaçlamak ve 15 gün çapalama,sulama yapmadan beklemek. Ben bu şekilde %80 kadarını tamamen kuruttum.Ne var ki,burada kullanılan ilaç asla yeşilkurutan olmamalı.Ayrığı ve kanyaşı otunu ( sivri yapraklı türleri ) yavaşça köküne kadar işleyip öldüren ilaçtan olmalı. Ben başka yolları da denedim ( yolmak,sürmek,kesmek,kendi suyunu 40 gün bidonda bekletip sıkmak gibi ) ama daha da çoştular. Yine de,ilaç en son çare olmalı tabi ki.Ben mecbur kaldım kullandım.Umarım siz kalmazsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Merhabalar, benim cevizlerin bir bölümünde uc sürgünlerinde yanma gibi kararma büzüşme gördüm bu ne tür bir hastalık olabilir ilaç kullanmam gerekirmi hafta sonu resimlerini çekip yayınlayacağım bilgi sahibi arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
ikinci kez uyguladığım ayrık ilacı yine işe yaramamış !!! daha çok çıkmışlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Ayrık otunu bitirmek zor iştir arkadaşlar, eğer ufak fidanlarınız varsa ve ayrık bu fidanları boğuyorsa, malçlama yapmanızı tavsiye ederim. En azından çapalayacağınız alan çok azalacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2013
|
çetiner bende bilmiyorum bende yeniyim bu işte ama anladığım kadar doğada herşeyin bir düşmanı var.Doğa kendini bu şekilde dengeliyormuş.Bence ayrık otu olmayan bölgelerde neden olmuyor diye bir araştırma yapın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
yarın tekrar gidiyorum 15 gün bahçedeyim.ayrık ve çekirge konu başlıklarım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-09-2011
|
arkadaşlar cevizde göz aşısı yapmak için uygun zaman mıdır bilen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-01-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
bu gün sayın arif göçmeni ziyaret ettim. sağolsun damızlık bahçesini anıt kaman1 ağacını gezdirdi. damızlık bahçesinde chandler ağacını görünce ağzım açık kaldı desem yeridir. altına destek vermiş dal kırılmasın diye bahçesinde kaman1, kaman5, pedro, chandler ve yavuz vardı sanırım. demekki chandleri kaman1 gayet güzel tozlayabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-07-2010
|
Bu sorularımın hepsini tabi ki anlaştığım firmaya sordum.Ben burada ticari kaygı gütmeden bilgi paylaşan sizlerin cevaplarını daha ciddiye alıyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Ceviz üretim verileri. ![]() Kişi başı kabuklu tüketim miktarları. ![]() Düzenleyen bulgur : 06-07-2013 saat 16:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Arkadaşlar herkeze merhaba, Ayrık otunun ve diğer yabani otların çaresini buldum.Özellikle toprağın ilaçlar tarafından zehirlenmesi konusu çok hassas.Ben bu yüzden paraya da kıyıp (840 tl) motorlu sırt tipi tırpan aldım.İzmir de Baumax'da bir sürü çeşit arasından italyan malı olan Efco marka 2 hp-40 cc'lik bir cihaz. Bereket tv'de özellikle ole mac marka'nın reklamı çok yapılıyor.Bu cihazın da aynı kalitede olduğunu duydum ve aldım.İnşallah cevizleri bu ot belasından zehir kullanmadan kurtaracağız.Hafta sonu arazide olacağım.fotoğraflarını çeker,burda sizlerle paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Aynen benim de amacım toprağı organik yönden daha zengin hale getirmek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2013
|
Rica etsem toprak analiz sonuçlarına bakarmısınız http://www.agaclar.net/forum/attachm...2-tahlil-1.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...3-tahlil-2.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2012
|
Merhabalar dursban 4(zararlılarla mücadele ilacı) kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını yazarlarsa sevinirim... Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Bahçeniz bakımlı,fidanlarınız gayet güzel.Bu konuda sizi tebrik ederim. Tepe vurmasını mart ayına bırakın derim.Eğer şimdi vurursanız,her yerinden yeni sürgün çıkarır ve bu sürgünler odunlaşamadan kışa girip soğuklama zararı görebilir.Martta tepe vurup,yazın da yan dallarını oluşturursunuz. Bizim de aynı şekilde tek lider büyüyen 2-3 metre boyunda fidanımız çok var.Tepelerini martta vurucaz.Şimdi dik olarak bağladık sadece. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bahçede 2 metreyi geçen fidan sayısı şu anda 4/3 ama ağustos sonunda büyük bir ihtimalle tüm hepsi (bu hafta ektiğim 35 fidan hariç) istediğim boylara ulaşacak.Sizin dediğinizi başka biriside söyledi o zaman bende hiç bir şey yapmayıp mart'tı bekleyeyim. Can sıkıntısı... ![]() 20 tonluk depo çok uzaklardan bile artık türk bayrağı gibi gözüküyor. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Fidanları 2012 Ocak ayında açıkköklü olarak diktim.diktiğimde 1 metreden kestik ve açıkcası bilgisizlikten pek fazla bir şey yapamadım.Aşı gözünün 3-4 göz üzerinden kesseydim (bu Nisan ayında yaptığımız gibi) 1 yıl kaybetmemiş olacaktım. - gübreleme konusunda 3745 numaralı mesajımda neler yaptığımı detaylı anlatmışım bunun yanında üç hafta önce yapraktan izelementler olarak bor-zin (bor çinko) uyguladım 2 kez -Son olarak Tavsiye üzerine messenger gold denen aktivatorü denedim. - Ölçüm konusunda Nisan'dan bu yana 105 günde bir fidan 2 metre 40 cm olabiliyormuş Buda günde 2 cm den fazla yapıyor, her gün metre ile ölçtüğümde de bu değerleri görüyordum zaten Demek istediğim Bakarsak bağ bakmazsak dağ oluyor sanırım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2012
|
1 yıl kaybetmemiş olacaktım.
[QUOTE=aviator34;1180492]Fidanları 2012 Ocak ayında açıkköklü olarak diktim.diktiğimde 1 metreden kestik ve açıkcası bilgisizlikten pek fazla bir şey yapamadım.Aşı gözünün 3-4 göz üzerinden kesseydim (bu Nisan ayında yaptığımız gibi) 1 yıl kaybetmemiş olacaktım. ben de kasım 2012 de tüplü fidan diktim ilk seneleri .boy uzunlukları 1 metre yi ancak bulmaya başladılar.seneye baharda tepeyi vurma konusuda ne tavsiye edersiiz.bende 1 yıl kaybetmek istemem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
sayın aviator34 herşey güzel ama bence 240 sürgün boyu biraz aşırı rakım ve ikliminizi bilmiyorum belki düşük rakımdasınız iklim çok sert değildir inşaallah öyledir. aksi taktirde o sürgün kışın zarar görmeden bahara çıkamaz. azotlu gübrelemeyi kesip, potasyum, fosforlu izelementli gübreleme yapın artık dalları pişkinleşmeye teşvik edin Düzenleyen ncp1963 : 17-07-2013 saat 17:10 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2013
|
Alıntı:
yeni fidan dikecek biri olarak bir sorum olacak. Burada demek istediğiniz atıyorum ortalama 1.30 boylarında açık köklü fidan diktiğimizi kabul edersek dikince hemen aşı gözünün 3-4 göz üstünden kesmemiz mi gerekli ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çıplak bir gövdeyi yer değiştirmiş bir kök bakmakta zorlanabilir, çıplak gövde güneş yanmasına maruz kalabilir iyi gelişmeyebilir. Keserseniz, Fidanı daha iyi çalışmaya teşvik edersiniz, patlayan göz ile yeşil aksamın çalışmasıyla köklerinde çalışması demektir, dolayısıyla patlayan filiz güçlü gelişerek düzgün bir gövde de oluşmasına sebep olacak . Yani 3-4 göz üzerinden keserseniz, fidanın tutma oranını arttırmış olur düzgün de bir gövde oluşturmuş olursunuz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|