agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-06-2013, 18:40   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bulgur Mesajı Göster
kamil bey ayrık otu azot tutar diye duydum buda ağaca faydası var mı **** yonca ama konu hakkında detaylı araştırma yapın derim ben yeniyim

Ve bence ayrık otunun düşmanı doğada vardır ilaç kullanmadan araştır derim. Haddim olmayarak.
Sn. Bulgur ayrık otu bir çok kişi gibi benim de başımın derdi . Doğadaki düşmanını biliyorsanız lütfen paylaşın

cetiner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 23:23   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Fidanlar biraz boy atttığında,yani yeşil aksamları topraktan uzaklaşınca ( 1.baharlarında değil,2. hatta 3. baharlarında ) yağmurlar bitip hava ısınmaya başladığında,ayrıkların en hızlı ve gür zamanında,pompanın ucuna dikdörtgen şeklinde huni takarak,sadece ayrığın üzerine çiğ gibi düşmesini sağlayıp,toprağı kesinlikle ıslatmadan,ilaçlamak ve 15 gün çapalama,sulama yapmadan beklemek.

Ben bu şekilde %80 kadarını tamamen kuruttum.Ne var ki,burada kullanılan ilaç asla yeşilkurutan olmamalı.Ayrığı ve kanyaşı otunu ( sivri yapraklı türleri ) yavaşça köküne kadar işleyip öldüren ilaçtan olmalı.

Ben başka yolları da denedim ( yolmak,sürmek,kesmek,kendi suyunu 40 gün bidonda bekletip sıkmak gibi ) ama daha da çoştular.

Yine de,ilaç en son çare olmalı tabi ki.Ben mecbur kaldım kullandım.Umarım siz kalmazsınız.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2013, 11:00   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-07-2011
Merhabalar,
benim cevizlerin bir bölümünde uc sürgünlerinde yanma gibi kararma büzüşme gördüm bu ne tür bir hastalık olabilir ilaç kullanmam gerekirmi hafta sonu resimlerini çekip yayınlayacağım

bilgi sahibi arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.

ejder01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2013, 12:50   #4
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
ikinci kez uyguladığım ayrık ilacı yine işe yaramamış !!! daha çok çıkmışlar (

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2013, 18:18   #5
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
ikinci kez uyguladığım ayrık ilacı yine işe yaramamış !!! daha çok çıkmışlar (
Ayrık otunu bitirmek zor iştir arkadaşlar, eğer ufak fidanlarınız varsa ve ayrık bu fidanları boğuyorsa, malçlama yapmanızı tavsiye ederim. En azından çapalayacağınız alan çok azalacaktır.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2013, 22:33   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-05-2013
çetiner bende bilmiyorum bende yeniyim bu işte ama anladığım kadar doğada herşeyin bir düşmanı var.Doğa kendini bu şekilde dengeliyormuş.Bence ayrık otu olmayan bölgelerde neden olmuyor diye bir araştırma yapın.

bulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2013, 07:37   #7
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

yarın tekrar gidiyorum 15 gün bahçedeyim.ayrık ve çekirge konu başlıklarım...

Eski 27-06-2013, 09:37   #8
Ağaçsever

obahar's Avatar

Giriş Tarihi: 21-09-2011
arkadaşlar cevizde göz aşısı yapmak için uygun zaman mıdır bilen var mı?

obahar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2013, 09:50   #9
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obahar Mesajı Göster
arkadaşlar cevizde göz aşısı yapmak için uygun zaman mıdır bilen var mı?
http://www.agaclar.net/forum/ceviz/15958.htm

yolgezer2001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2013, 08:42   #10
Ağaçsever

cupressus's Avatar

Giriş Tarihi: 29-01-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yolgezer2001 Mesajı Göster
ağustos uygundur

cupressus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 19:04   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
bu gün sayın arif göçmeni ziyaret ettim. sağolsun damızlık bahçesini anıt kaman1 ağacını gezdirdi.

damızlık bahçesinde chandler ağacını görünce ağzım açık kaldı desem yeridir. altına destek vermiş dal kırılmasın diye bahçesinde kaman1, kaman5, pedro, chandler ve yavuz vardı sanırım.

demekki chandleri kaman1 gayet güzel tozlayabiliyor.

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 19:20   #12
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
bu gün sayın arif göçmeni ziyaret ettim. sağolsun damızlık bahçesini anıt kaman1 ağacını gezdirdi.

damızlık bahçesinde chandler ağacını görünce ağzım açık kaldı desem yeridir. altına destek vermiş dal kırılmasın diye bahçesinde kaman1, kaman5, pedro, chandler ve yavuz vardı sanırım.

demekki chandleri kaman1 gayet güzel tozlayabiliyor.
Keşke fotoğraflarını çekip bizimle de paylaşsaydınız. Bizde nasiplensek

Eski 05-07-2013, 00:27   #13
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Ölçüm ve dikim için fidanları temin edeceğim şirketle anlaştım.Fidanlar ölçüm çukur açımı ve dikim hepsi beraber bir anlaşma yaptım.
Anlaşma yaparken bizlere sorduğunuz soruları anlaştığınız şirkete de sordunuz mu? Sorduysanız cevapları neydi?

Alıntı:
Su tankından damlama sistemi çekmeyi planlıyorum.
Anlaştığınız şirket bu konuda sizlere yardımcı olmuyorsa o şirketi bırakın.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2013, 00:42   #14
Ağaçsever

barba1981's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Anlaşma yaparken bizlere sorduğunuz soruları anlaştığınız şirkete de sordunuz mu? Sorduysanız cevapları neydi?

Anlaştığınız şirket bu konuda sizlere yardımcı olmuyorsa o şirketi bırakın.
Bu sorularımın hepsini tabi ki anlaştığım firmaya sordum.Ben burada ticari kaygı gütmeden bilgi paylaşan sizlerin cevaplarını daha ciddiye alıyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

barba1981 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2013, 13:01   #15
Ağaç Dostu

Ceviz üretim verileri.

Kişi başı kabuklu tüketim miktarları.

Düzenleyen bulgur : 06-07-2013 saat 16:50
Eski 09-07-2013, 12:39   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-02-2011
Arkadaşlar herkeze merhaba,
Ayrık otunun ve diğer yabani otların çaresini buldum.Özellikle toprağın ilaçlar tarafından zehirlenmesi konusu çok hassas.Ben bu yüzden paraya da kıyıp (840 tl) motorlu sırt tipi tırpan aldım.İzmir de Baumax'da bir sürü çeşit arasından italyan malı olan Efco marka 2 hp-40 cc'lik bir cihaz. Bereket tv'de özellikle ole mac marka'nın reklamı çok yapılıyor.Bu cihazın da aynı kalitede olduğunu duydum ve aldım.İnşallah cevizleri bu ot belasından zehir kullanmadan kurtaracağız.Hafta sonu arazide olacağım.fotoğraflarını çeker,burda sizlerle paylaşırım.

kamil keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2013, 17:58   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamil keskin Mesajı Göster
Ayrık otunun ve diğer yabani otların çaresini buldum.Özellikle toprağın ilaçlar tarafından zehirlenmesi konusu çok hassas.Ben bu yüzden paraya da kıyıp (840 tl) motorlu sırt tipi tırpan aldım.İzmir de Baumax'da bir sürü çeşit arasından italyan malı olan Efco marka 2 hp-40 cc'lik bir cihaz. Bereket tv'de özellikle ole mac marka'nın reklamı çok yapılıyor.Bu cihazın da aynı kalitede olduğunu duydum ve aldım.İnşallah cevizleri bu ot belasından zehir kullanmadan kurtaracağız.Hafta sonu arazide olacağım.fotoğraflarını çeker,burda sizlerle paylaşırım.
Yabani otların çaresini bulursun ama ayrığı biçmekle ayrık otu kurumuyor otları misinalı kafayla biç çok güzel malç oluyor malç ayrık otuna bir nebze çare oluyor hemde toprağın nemini korursun hem organik yönden toprak zenginleşir.

fındıkçı74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2013, 18:48   #18
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 Mesajı Göster
Yabani otların çaresini bulursun ama ayrığı biçmekle ayrık otu kurumuyor otları misinalı kafayla biç çok güzel malç oluyor malç ayrık otuna bir nebze çare oluyor hemde toprağın nemini korursun hem organik yönden toprak zenginleşir.
Aynen benim de amacım toprağı organik yönden daha zengin hale getirmek.

kamil keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2013, 18:18   #19
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamil keskin Mesajı Göster
Sn. fındıkçı doğru söylüyor ,bende motorlu tırpan var ve sadece görünen kısmını biçebiliyorum ayrık suyu buldukça büyümeye devam edecek ,yine de kolay gelsin

cetiner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2013, 11:10   #20
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-04-2013
Rica etsem toprak analiz sonuçlarına bakarmısınız

http://www.agaclar.net/forum/attachm...2-tahlil-1.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachm...3-tahlil-2.jpg

parlasanteberi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2013, 11:34   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-10-2012
Merhabalar
dursban 4(zararlılarla mücadele ilacı) kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını yazarlarsa sevinirim...
Teşekkürler.

inegöllü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2013, 12:03   #22
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi inegöllü Mesajı Göster
Merhabalar
dursban 4(zararlılarla mücadele ilacı) kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını yazarlarsa sevinirim...
Teşekkürler.
Bu linki bir incele derim istersen.BURADA

Eski 16-07-2013, 13:03   #23
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Bahçeniz bakımlı,fidanlarınız gayet güzel.Bu konuda sizi tebrik ederim.

Tepe vurmasını mart ayına bırakın derim.Eğer şimdi vurursanız,her yerinden yeni sürgün çıkarır ve bu sürgünler odunlaşamadan kışa girip soğuklama zararı görebilir.Martta tepe vurup,yazın da yan dallarını oluşturursunuz.

Bizim de aynı şekilde tek lider büyüyen 2-3 metre boyunda fidanımız çok var.Tepelerini martta vurucaz.Şimdi dik olarak bağladık sadece.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2013, 14:15   #24
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Bahçeniz bakımlı,fidanlarınız gayet güzel.Bu konuda sizi tebrik ederim.

Tepe vurmasını mart ayına bırakın derim.Eğer şimdi vurursanız,her yerinden yeni sürgün çıkarır ve bu sürgünler odunlaşamadan kışa girip soğuklama zararı görebilir.Martta tepe vurup,yazın da yan dallarını oluşturursunuz.

Bizim de aynı şekilde tek lider büyüyen 2-3 metre boyunda fidanımız çok var.Tepelerini martta vurucaz.Şimdi dik olarak bağladık sadece.
Teşekkürler formullaone son İki ayın bir ayını bahçede geçirdiğim için bol bol vaktim oldu diyebilirim 300 fidana ve tüm Bahçeye komple çapa bile yaptım gelmeden kaolin kilini'de uyguladım.
Bahçede 2 metreyi geçen fidan sayısı şu anda 4/3 ama ağustos sonunda büyük bir ihtimalle tüm hepsi (bu hafta ektiğim 35 fidan hariç) istediğim boylara ulaşacak.Sizin dediğinizi başka biriside söyledi o zaman bende hiç bir şey yapmayıp mart'tı bekleyeyim.

Can sıkıntısı...
Name:  fotoğraf.jpg
Views: 1432
Size:  55.8 KB

20 tonluk depo çok uzaklardan bile artık türk bayrağı gibi gözüküyor.

Name:  fotoğraf (1).jpg
Views: 1537
Size:  54.8 KB

Eski 16-07-2013, 17:54   #25
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Alıntı:
Teşekkürler formullaone son İki ayın bir ayını bahçede geçirdiğim için bol bol vaktim oldu diyebilirim 300 fidana ve tüm Bahçeye komple çapa bile yaptım gelmeden kaolin kilini'de uyguladım.
Bahçede 2 metreyi geçen fidan sayısı şu anda 4/3 ama ağustos sonunda büyük bir ihtimalle tüm hepsi (bu hafta ektiğim 35 fidan hariç) istediğim boylara ulaşacak.Sizin dediğinizi başka biriside söyledi o zaman bende hiç bir şey yapmayıp mart'tı bekleyeyim.

Can sıkıntısı...
Eklenti 426840

20 tonluk depo çok uzaklardan bile artık türk bayrağı gibi gözüküyor.

Eklenti 426841
Hocam bisey soracagim agaclari tuplu mu diktiniz diktiginizde kac cm di simdi kac cm oldu yani buyume hizi kac cm hangi gubreyi kullandiniz saygilar.

sedatkso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2013, 21:16   #26
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Fidanları 2012 Ocak ayında açıkköklü olarak diktim.diktiğimde 1 metreden kestik ve açıkcası bilgisizlikten pek fazla bir şey yapamadım.Aşı gözünün 3-4 göz üzerinden kesseydim (bu Nisan ayında yaptığımız gibi) 1 yıl kaybetmemiş olacaktım.

- gübreleme konusunda 3745 numaralı mesajımda neler yaptığımı detaylı anlatmışım bunun yanında üç hafta önce yapraktan izelementler olarak bor-zin (bor çinko) uyguladım 2 kez

-Son olarak Tavsiye üzerine messenger gold denen aktivatorü denedim.

- Ölçüm konusunda Nisan'dan bu yana 105 günde bir fidan 2 metre 40 cm olabiliyormuş Buda günde 2 cm den fazla yapıyor, her gün metre ile ölçtüğümde de bu değerleri görüyordum zaten
Demek istediğim Bakarsak bağ bakmazsak dağ oluyor sanırım...

Eski 16-07-2013, 23:11   #27
Ağaç Dostu

ahmettugrul55's Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2012
1 yıl kaybetmemiş olacaktım.

[QUOTE=aviator34;1180492]Fidanları 2012 Ocak ayında açıkköklü olarak diktim.diktiğimde 1 metreden kestik ve açıkcası bilgisizlikten pek fazla bir şey yapamadım.Aşı gözünün 3-4 göz üzerinden kesseydim (bu Nisan ayında yaptığımız gibi) 1 yıl kaybetmemiş olacaktım.
ben de kasım 2012 de tüplü fidan diktim ilk seneleri .boy uzunlukları 1 metre yi ancak bulmaya başladılar.seneye baharda tepeyi vurma konusuda ne tavsiye edersiiz.bende 1 yıl kaybetmek istemem

ahmettugrul55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2013, 09:10   #28
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Fidanları 2012 Ocak ayında açıkköklü olarak diktim.diktiğimde 1 metreden kestik ve açıkcası bilgisizlikten pek fazla bir şey yapamadım.Aşı gözünün 3-4 göz üzerinden kesseydim (bu Nisan ayında yaptığımız gibi) 1 yıl kaybetmemiş olacaktım.

- gübreleme konusunda 3745 numaralı mesajımda neler yaptığımı detaylı anlatmışım bunun yanında üç hafta önce yapraktan izelementler olarak bor-zin (bor çinko) uyguladım 2 kez

-Son olarak Tavsiye üzerine messenger gold denen aktivatorü denedim.

- Ölçüm konusunda Nisan'dan bu yana 105 günde bir fidan 2 metre 40 cm olabiliyormuş Buda günde 2 cm den fazla yapıyor, her gün metre ile ölçtüğümde de bu değerleri görüyordum zaten
Demek istediğim Bakarsak bağ bakmazsak dağ oluyor sanırım...

sayın aviator34 herşey güzel ama bence 240 sürgün boyu biraz aşırı rakım ve ikliminizi bilmiyorum belki düşük rakımdasınız iklim çok sert değildir inşaallah öyledir. aksi taktirde o sürgün kışın zarar görmeden bahara çıkamaz.

azotlu gübrelemeyi kesip, potasyum, fosforlu izelementli gübreleme yapın artık dalları pişkinleşmeye teşvik edin

Düzenleyen ncp1963 : 17-07-2013 saat 17:10
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2013, 11:56   #29
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-04-2013
Alıntı:
fidanları 2012 ocak ayında açıkköklü olarak diktim.diktiğimde 1 metreden kestik ve açıkcası bilgisizlikten pek fazla bir şey yapamadım.aşı gözünün 3-4 göz üzerinden kesseydim (bu nisan ayında yaptığımız gibi) 1 yıl kaybetmemiş olacaktım.

-son olarak tavsiye üzerine messenger gold denen aktivatorü denedim.

- ölçüm konusunda nisan'dan bu yana 105 günde bir fidan 2 metre 40 cm olabiliyormuş buda günde 2 cm den fazla yapıyor, her gün metre ile ölçtüğümde de bu değerleri görüyordum zaten
demek istediğim bakarsak bağ bakmazsak dağ oluyor sanırım...

yeni fidan dikecek biri olarak bir sorum olacak.

Burada demek istediğiniz atıyorum ortalama 1.30 boylarında açık köklü fidan diktiğimizi kabul edersek dikince hemen aşı gözünün 3-4 göz üstünden kesmemiz mi gerekli ?

parlasanteberi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2013, 01:26   #30
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi parlasanteberi Mesajı Göster
yeni fidan dikecek biri olarak bir sorum olacak.

Burada demek istediğiniz atıyorum ortalama 1.30 boylarında açık köklü fidan diktiğimizi kabul edersek dikince hemen aşı gözünün 3-4 göz üstünden kesmemiz mi gerekli ?
İlla 3-4 göz üzerinden kesilecek diye bir şey yok, kesmeyebilirsiniz de.

Çıplak bir gövdeyi yer değiştirmiş bir kök bakmakta zorlanabilir, çıplak gövde güneş yanmasına maruz kalabilir iyi gelişmeyebilir.

Keserseniz,

Fidanı daha iyi çalışmaya teşvik edersiniz, patlayan göz ile yeşil aksamın çalışmasıyla köklerinde çalışması demektir, dolayısıyla patlayan filiz güçlü gelişerek düzgün bir gövde de oluşmasına sebep olacak .

Yani 3-4 göz üzerinden keserseniz, fidanın tutma oranını arttırmış olur düzgün de bir gövde oluşturmuş olursunuz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025