Merhaba foruma yeni katıldım 2 günde 117 sayfayı yarısına kadar okudum notlar aldım sizlerden cok şeyler öğrendim bilgi paylaşımlarınız için herkese cok teşekkür ediyorum.
32 dekarlık bahcemde 6x6 ekilmiş şebin,bilecik,yalova1-3-4 türlerim mevcut yaklaşık 700 adet şuan altı yaşındalar 60 adet chandler ve pedro türüm var onlarda 2 3 4 yaşındalar verim konusunda sıkıntı yaşayacağımızı düşündük ve 6 yaşındaki yerli türleri ekonomik anlamda bize zarar vermeyecek şekilde chandler ve pedroya dönüştürüyoruz 2 senedir şebinlerde ilkbahar donları nedeniyle bir cok cevizimin %40lık kısmı döküldü. Ve şebinler de 6 lı 7li hatta 12li bile salkım şeklinde cevizlerim var heralde bunlar şebin değil başka bir tür. Fidanları alırken bizi yanlış yerlere yönlerdirdiler 200 adet pedro diye aldıklarımız şimdi ne türü olduğunu bile bilemiyoruz. Aslında kafamda bir çok soru var ama en önemlisini paylaşmak isterim çünkü bir cıkış yolu bulmak zorundayım 6x6 olduğu için ağaçlarım nerdeyse birbirlerine girmek üzere ve yerli ırk olduğu için uç dal verimi yüksek nasıl bir budama yapmalıyım en az zararla nasıl kurtulabilirim bu durumdan. Ağaçların 300 350 tanesini 3 4seneye yayarak chandler ve pedroya dönüştürmek istiyorum.
|