![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Ceviz bahçemi ilaçlamada kullanacağım, traktör arkasına takılan (askılı), 400Lt'lik ilaçlama makinesi almayı düşünüyorum. Bu konu hakkında marka önerilerinizi ve makinede ne gibi özelliklere dikkat etmem gerektiğini yazarsanız memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
ben geçen hafta aynen bahsettiğiniz tipte ve ebatta aldım ![]() 400 LT lik aslında tarla tipi idi arkasındaki tarla ilaçlama mekanizmasını söktürüp yerine 30 mt hortumla birlikte aldım. ücreti 1000 TL. marka öntar konya malı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aldığınız makinanın pompa gücünü biliyormusunuz. Bana alırken güçlü olanını almam gerektiğini söylediler o yüzden fiyat yükseldi. Sonuçta ağaçları ilaçlayacağımız için basınç gücünün yüksek olması gerektiğini düşünüyorum. Makinayı kullanma fırsatınız oldumu.? Eğer memnunsanız hiç bu kadar paralar vermiyim bende. Bir de polietilen mi yoksa polyester mi almalı ona karar veremedim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üretim Grupları bence ilk altı yedi yıl için yeterde artar bile sonrası için atomizör şart. ağaçlar büyüdüğünde pulvarizatörle zor olur Üretim Grupları |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-02-2013
|
Selamlar herkese , mart diktiğim fidanları bugün sulama için gittim . Orda bulunan bazı amcalar alt sürgünleri temizlersem daha iyi olacağını filan söyledi . Daha önce okumamıştım böyle birşey , siz nedersiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
aşı noktasının altından süren sürgünleri mutlaka almalısın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nasıl ekildiği konusunda bilgi yok. Martta ektiğinizi söylüyorsunuz tüplümü? açık köklü mü? hangi seviyeden fidan kesildi? konusunda bir bilgi yok, olsaydı daha iyi olurdu. Nasıl ekmiş olursanız olun bu saatten sonra yapacak fazlada bir şey yok, Aşının altındakileri aldığınızı söylemişisiniz zaten, aşını üstündekilerinin de bazılarını almalısınız ya da almamalısın gerekli bilgiler olsaydı daha aydınlatıcı bir şeyler söylerdik, böylesi bir soruya cevap oldukca zor. İşte tüm bunlar ekerken nasıl bir fidan yetiştireceğim ve ya nasıl bir fidan oluşturacağım düşüncesinden hareket ederek oluşması gereken şeyler, üsttede bahsettiğim gibi bu saatten sonra yapacak fazla bir şey yok, fidanların ilk yılları bu yıl gelişimlerini kendi hallerine bırakın gelecek yıl martta nasıl bir fidan geliştireceğinize karar verin ve onu uygulayın. Fidana müdehale etmenin artıları olduğu gibi bazende müdehalenin eksileri olur işte nerede ne şekilde müdehale edeliceğini bilir bilerek müdehale ederseniz faydalı olur, aksi halde faydalı olacağım derken zararlı olur, Örneğin: İyi gelişim gösteren bir fidana aşırı bir müdehale ederseniz yeşil aksam çalışmasını hızlandırmış olursunuz gibi gözükürken fidanın gelişimini yavaşlatmış da olursunuz. Neyi nerede hangi uygulamayı nerede yapacağımı bilerek yaparsak faydalı olur, bilmeden yapmak zarar getirir. O nedenle size önerim bu saatten sonra hiç bir şey yapmayın fidanlarınızın bakımlarını aksatmayın gözlemleyin gelişimlerine göre mart ayında gereken uygulamayı yapınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
|
Onlari zaten aliyorum , bahsedilen asinin hemen ustundekiler? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2008
|
Şebin cevizi gibi görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2013
|
cevizin meyvesini bire bir görmek lazım ancak resimden şebin e benziyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2012
|
Sayın lilium ara sıra sizlere soru ve sorular yöneltiyorum .Sizde bıkmadan usanmadan bildiklerinizi ve yapacaklarımızı bizim le paylaşmaktan geri kalmıyorsun.Bu hafta sonu bahçeme gittim 2010 mayıs ayında dikmiş olduğum fidanlarda bu ilkbaharda özellikle yabancı cinslerde her yeni süren sürgünlerin uc kısım ların da meyveler gördüm .Bu hafta baktım ki bir çok meyvelerini dökmüşler hatta 3 **** 4 tane meyveleri anca kalmış,yıl itibarı ile küçük olmaların dan mı kaynaklanmış olabilirmi ? şimdiden teşekkür ederim .Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fidanlarınızın meyva dökümü gayet normal, bu döküm büyük tüm ağaçlarda görüldüğü gibi küçük fidanlarda daha fazla görülmesi gayet normal, en başta dozlayıcı eksikliği erkek çiçek olmayışı ve fidanın küçük oluşundan dolayı bakamaması. Benim fikrim beş yaşına kadar meyvaya yatırılmaması doğru olur, önce temeli sağlam olsun ağaç kendini geliştirsin nasıl ki, çocukluk gençlik olgunluk çağı varsa ağaçta aynıdır olgunluk çağında meyva alınmaya başlanırsa ağaçta kendini yıpratmamış olur. O üç dört tane kalan meyvaları da koparınız, illa meyvaları görmek istiyorsanız herbirinde birer tane bıraksanız olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
kafayı pikan cevizine taktım. her an dalabilirim bu işe. tek, bi tek engel var. 4 yıldır hayalini kurduğum bahçeyi oluşturmaya. az kaldı... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Ben bir ceviz ağacıyım Taksim Parkı’nda Ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında... .............Diren Gezi parkı............................ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
Selamlar , bu hafta sonu 30 adet tüplü maraş18 i toprakla buluşturmayı düşünüyorum . Yalnız fidanı getiren kişi fidanın güneye gelicek kısmının aşı noktasının budanan kısmı olduğu söyledi. Aklım karıştı biraz . Aşı noktasının güneye gelmesi lazım denilen şey "sürdüğü " kısmın mı , yoksa anaçtan budanan kısmın mı güneye gelmesidir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
|
Yani bu fotoğraf'a göre sol taraf mı , yoksa sağ taraf mı gelicek güneye ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
|
sayın m.gökhan bizim burada hertürlü ağaca aşı yapılırken güney tarafına aşı yapılır. aşılı fidan alınırsa aşı sürgünü (senin resimdeki yeşil tarafı) güneye gelecek şekilde dikilir. kuzeyden yapsak olmazmı olur ama hakim rüzgar (güçlü rüzgar) lodos güneyden estiği için aşı kuzeyde olursa koparması daha kolay güneyde olursa kopmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2012
|
kırmızı boya tarafı güneye yeşil dal tarafı kuzeye Düzenleyen yolgezer2001 : 06-06-2013 saat 20:51 Neden: yoq |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
|
2 cevap2 farkli yorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
selam aslında iki arkadaşta haklı hakim rüzgar nereden esiyorsa sürgün (yeşil aksam) o yöne gelmeli şöyle düşünelim sürgünü güneye çevirdik diktik sert bir kuzeyli rüzgar esti sürgün ne kadar kolayca gövdeden ayrılır değilmi. ama tersi olsa kuzeye dönük dikseydik gövdeden ayrılması o kadarda kolay olmayacaktı. sonuç hakim sert rüzgarlarınız ne yönden eserse o tarafa sürgün gelecek... kuzey tarafına bir kazık çakılacak kazığa fidan fidan bağlama ipi ile sekiz yapılarak bağlanacak. hem rüzgar kökleri sallayamayacak hem sürgünümüz kırılmayacak. bunlar iyiniyet temennileri. tabi mutlaka bazı terslikler olacak bizlerde uğraşacağız değilmi ??? kolaylıklar diliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-01-2007
|
Alıntı:
aynen öyle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2012
|
benim pek rüzgar sorunum olmadıgı için bu konuyu atlamışım, rüzgar konusunda arkadaşlara katılıyorum bizde de güneşte pişsin diye aşılı yer güneye gelir tabi rüzgar önceliklidir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2011
|
Merhabalar Gönen'de 13,dekar bahçem var rakım 500 mt, Bahçe içinde kiraz, ceviz,elma,dut ve ihlamur ağaçları var fakat ben buraya Ceviz bahçesi kurmak istiyorum.Okuyorum sürekli okudukça öğreniyorum yeni bilğiler ediniyorum.Ama nerden nasıl başlayacağım karar veremedim.Ekim ayında fidanları dikmek istiyorum şu an nereden başlamalığım.Sayın Lilium sizinle nasıl görüşebilirim ve diğer arkadaşların konudaki bilğilerinden yarlanmak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Cevize gönül vermiş arkadaşımızı bugün iş yerinde ziyaret ettim, çayını içip sohpet etme şansı bulduk, kuracağı bahçeyi konuştuk, heyecanı hat safhada iyi bir bahçeci aranıza geliyor haberiniz olsun. Şimdiden hayırlı olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2011
|
Merhaba beni mahçup ettiniz.Ben adres verisiniz gelirim diyordum, ama siz geldiniz; hem mahçup oldum, hem sevindim. Yardımcı olacak birilerinin olmasıda ayrıca beni sevindirdi.Gerçi yağmurun şiddeti bazen bir birimiz duymamızı zorlaştırdı ama oda ayrı bir güzellikti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Ne mutlu sizlere tekrik ediyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Tüm ağaç dostlarına selamlar,saygılar Haftasonu yine bahçeydim genel bir toparlama yapacak olursam mart başından bugüne kadar hummalı bir çalışma yaptığımı düşünüyorum. -Mart ayında T.K.İ humas'ın humik asitinden bir kereliğe mahsus her fidana 100-150 ml. humik asit ile birlikte tona 1,5 - 2 litre EM-A karıştırarak beraber verdim ardından 20 günde bir EM-A yı toplam 3 kez daha verdim. -Fungusit hastalıklara karşı ;Sonbaharda ve şubat ayında uyguladığım bordo bulamacının devamında mart- nisan aylarında bakır prepatlarla karıştırdığım mancozeb'i gözlemleyerek toplamda 3 uygulama daha yaptım ve antraknoz belirtisi şu anda yok denecek kadar az. -Nisanda azot ağırlıklı 21-05-10 ve iz elementler ile destekli suni gübreyi her fidana 200 gram (1 su bardağı)olacak şekilde taç izdüşümüne verdik ve daha sonra mayısın sonunda bu uygulamayı dozajı düşürerek (100-120 gram) tekrar uyguladık. -Mayıs ayının ortalarında güneyden çok sert esen ve yedi gün süren rüzgarın fidanların yaprak uçlarını bayağı bir yaktığını gözlemledim.Bu dönemde bakım gübrelemesi olarak her fidanın taç izdüşümüne 25'er kilo kompost 2'er kilo leonardit 3-4 'er kilo da çok iyi yanmış ağır gübresi uygulayıp aldığımız çapa makinesi ile bir güzel çapalama yaptım. -Mayıs ayında yağmur olmamasından dolayı üç kez bol su verildi bunlardan ikincisi enzimli - İnsektisit olarak; Nisanın ilk haftası yeşil kurt ya da tırtıl diyeyim ![]() Bahçemde 7 çeşit çekirge tespit ettim, bunların yeşil olanlarının iki türü fidanların taze sürgünlerini yiyerek zarar veriyorlar. Kanatlı Yeşil uçan çekirge = Tettigoniidae olarak bilinen ve bana göre en tehlikelisinin bu olduğunu düşündüğüm,yeşil aksamın içini oyarak ileride merkez lider dal olacak olan bu taze sürgünün kırılmasına neden oluyor bu da fidanı 20 gün 1 ay geriye atıyor.Çekirgeler ile ilgili bazı yeni çalışmalarım var başarılı olursam daha sonra paylaşacağım. Dört gün öncesine ait bazı fotoğrafları yükledim. Herek boyları 150 cm 10 cm toprakta olduğunu varsayarsak şu anki boyları 160 cm 180 cm kimiside 120 cm olanları da var. ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen aviator34 : 19-06-2013 saat 12:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|