View Single Post
Eski 20-04-2013, 21:49   #3455
bozy
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2012
Bir tablo var ceviz çeşitlerinin yapraklanma tarihleri ve erkek dişi çiçeklenme burada da chandlerin daha erken yapraklandıgını görüyoruz .. yapraklanma başka bişey çiçeklenme başka bişey... tabloda chandlerin yapraklanma tarihi 10 nisan olarak gözüküyor tabi bu yöreye göre degişir.. fernor fernette bundan bir hafta on gün sonra diye gösterilmiş..
Cevremizdeki yabani çeşitlerin de geç yapraklanan bir çeşit olmadıgı nasıl anlaşılacak bence yanıltıcı olabilir bu da..
Meyve olması chandler olması demek degil ancak ilk sene hadi neyse de ikinci sene de meyve yoksa bu chandler degil demek.. Ben de de ikinci yılında meyve göstermeyenler var ... Ben daha ziyade agacın yerine alışmasına ve gelişimine bakıyorum nasıl olsa saglam bir agacı istedigimiz cinse sonradan aşılayabilriz..
30 cm boyunda yeni dikilen bir fidanda meyve görmek inanılmaz bir duygu gercekten ancak kesinlikle bu meyveler kopartılmalı yoksa seneye de 30 cm fidanlarınız olur hatta kuruyabılır bile.. Bence en önemli şey ilk tıllarda saglıklı ve güçlü fidanlar yetiştirmek sonuçta gerçek chandler olsa bile belki yöreye uyum saglamayacak ve yıne başka çeşitlere aşılamak zorunda kalacagız...

bozy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön