![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2013
|
Uzun bir süredir yazamıyordum ama takipteydim tabi ki ![]() Fareler benden azimli çıktı. Baya semirdiler, etli-butlu oldular ![]() Araştırdığım kadarıyla, bu yıl pek kış olmadığı için, bir çok bölgede aşırı şekilde fare varmış. Tek başına mücadele sonuç vermiyor tabi, bölgesel mücadele şart. Artık Mart ayı gibi bakacaz duruma. Her işte bir hayır vardır diyerek tohumdan çoğaltma yönteminden istemeyerek te olsa vazgeçtim.Farklı yerlere diktiğim tohumlar yeşerdiler, ancak gördüğüm kadarıyla, aşı yaparsam bana 1 yıldan daha fazla kayıba neden olabilecek gibi duruyorlar. gökhan07 vasıtası ile aldığım aşısız çöğürleri de kış bitiminde köye dikmeyi (rakım 1420 metre) planlıyorum. Birkaç tene de Şebin, Bilecik, Maraş18, Sütyemez1, Fernor vb. açık köklü dikip, gelişimlerine göre, ömrümüz yeterse, 2-3 yıl sonra bu çöğürlerin çeşit değişimini yaparız. Kendi yerim için de Ekiz Fidancılıktan 140 tane fidan şiparişini verdim. Aralık gibi sanırım gelirler.Gerçi buralarda kış sert geçecek gibi, şimdiden yükseklere kar düştü bile. Buradan da sayın chandler ' e fidan siparişi sırasında gösterdiği alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Yoncanın son biçimini yaptık ve şu an fidan çukuru ile sulama sisteminin toprak altı tesisatı için trancher/kepçe vs. arayışı içindeyim. Haftaya yağmurlar gelmeden hallederim inşallah. Herkese hayırlı günler. Görüşmek üzere. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|