![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İbreli ağaçlarınız geçen sene sonbahar da dahi hasta olmuş olabilir, daha doğrusu virüsü almış olabilir. İbreliler de mantar hastalığı hemen kendisini göstermeyebilir. Genellikle havaların ısınması ve yağışlar ile zararları görünmeye başlar. Gübre olarak ibreli gübreleri satılıyor tavsiyem onlardan kullanmanız. Ne az su nede çok su sevmezler, diğer ağaçlarda olduğu gibi. Çam ağaçları suyu sevmez diye bir görüş vardır ve bu yanlıştır. İbreli çeşitlere hastalık geldikten sonra tedavisi gerçekten çok zordur. Hastalıklarının çoğu ölüme götürür. Kurtulanlar ise çok erkek tedavi edilenlerdir. Yaprak gübresi az olmak şartı ile verebilirsiniz ve koruma olarak captan, benomyl, pomarsol forte' yapraktan dönüşümlü olarak her yıl uygulamanızı öneririm, eğer hastalık çok ağır bir hal almışsa bordo bulamacı atın. ( Servi ve fıstık çamları ilk yıllarında hızlı büyürler ve ibrelilerin çok büyük bir kısmı güneş sever ) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2013
|
Canlı çit için ben de arazimin etrafını servi ile çevirmeyi düşünüyorum. Yalnız, fazla uzamasına izin vermem doğru olmaz komşu tarlalara gölge yapmamalı. 300-350 metre kadar var arazinin çevresi. Bayaa bi servi fidanı ihtiyacım olabilir. Tohumdanda olabilir tabi. Yalnız hayvanların girmesini tam olarak engelleyemeyecegini düşünüyorum. Dün de aklıma söğüt mü diksem yoksa diye geldi. Heryerde var söğüt dalı. Sık mesafeyle toprağa saplasam bile köklenir. İlerde de, 2-2,50 metreden kestimmiydi duvar gibi olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2013
|
Bak hocam ne buldum. Sepet gibi ördürecekler bana araziyi ![]() http://organikoop.com/sogut-surgununden-cit-yapimi (Bu sayfa da baya ilginçmiş, hoşuma gitti.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu örgü şeklinin biraz daha değişiğini evde yetiştirilen benjamin de görmüştüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|