![]() |
|
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sevgili gökhan eline koluna sağlık, Bu işi bilinçli ve ne yapmak nasıl bir sonucu ne yaparak alabilirimi düşünerek uygulanan bir uygulama, almak istediğin sonuç doğrultusunda çok güzel bir uygulama yapmışsın ve istediğin sonucu almışsın tebrik ederim. Ben uygulamanda yaptıkların anlayabiliyorum o nedenle yazmayacağım hep balık yemeyi öğrettik birazda balık tutmayı öğrenelim fikir jimlastiği yapalım düşünelim burada yapılanın ne ve ne amaçla yapıldığını bulmaya çalışalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
[QUOTE=gökhan07;1284410]Çeşit değiştirme aşıları ( Fernor ) Sayın Gökhan07, Büyük ağaçlarda kalemlerin tamamı tutar ve bu yılı atlatırsa önümüzdeki baharda hepsini bırakacakmısınız, **** nasıl şekil vermeyi düşünüyorsunuz? Düzenleyen hdoğan : 20-05-2014 saat 07:20 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=hdoğan;1284735] Alıntı:
Şuan için tutmayan kalem yok, genellikle 2 kalem kullandım, ağaçlar ince olsaydı bahar da tek kaleme düşürürdüm fakat kesilen yeri kapatması acısından 2 kalemi de bırakmayı düşünüyorum. Ayrıca farklı açılardan büyüyen sürgün sayısı da fazla olacağından yan dal olarak şekillendirme daha güzel ve kolay olabilir. Düzenleyen gökhan07 : 19-05-2014 saat 20:59 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Geçen hafta sayın cnrtkt ile bahçeye gittiğimizde dişi çiçek oluşumuna benzer bir yapı görmüştük fakat emin olamamıştık. Bugün bahçeye fidanlara ve aşılara bakmaya gittiğimde ronde de montignac'ın dişi çiçek açtığını gördüm. Eğer tozlanırsa bu yıl meyvesini de görürüz. İnşallah seneye erkek çiçeği de üzerinde olur. Süren iki kalem üzerinde 1'er tane dişi çiçek var. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Sayın Gökhan07, bendeki Ronde'lerde hiç dişi çiçek yok. Sizinkilerde neden var acaba ? Ya bendekiler Ronde değil, ya da sizdekiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2013
|
Fernor filizlerinde yoğun kırmızı renk görünüyor her zaman, aşılardaki "ronde" bnzer kırmızı renkte, birde biraz erken uyanmıl galiba. bir kontrol etmekte fayda var. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mesajımda da belirttim genetik olarak yaşlı ağaçtan alınırsa kalemler dişi çiçeği erken görünür. Kalemler yıllarını cevize adamış, cevizle ilgili birçok araştırma yapmış ve kitap yazmış bir abimden geldi. Ben ronde olduğundan eminim. Ayrıca chandler, fernor gibi 2 çiçek yok, ronde de her kalemde sadece 1 çiçek var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında makine iyi ama benim beceriksizliğimden kaynaklanıyor sanırım ![]() En kısa zaman da makro çekimi öğreneceğim hatta bugün ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aşıların kırmızı renkte oluşu aşının kallusunun güzel oluştuğunu gösteriyor, besin aldığını ve besin topladığını gösteriyor. Yani çeşit özelliği değil, bu kırmızılığı her çeşitte görebilirsiniz. Hatta bir mesajımda aşılar gayet güzel ve sağlıklı, tıpkı aşağıdaki fotoğrafta gözüken güller gibi yazmıştım, belki okuyanlar ne alaka demiştir, büyüme zamanı ağaçların ve bitkilerin çoğu (eğer sağlıklıysa ) kırmızı renk alır. Ronde bu sene aşılandığı için erken ya da geç diye bir şey söylemek yanlış olur. Bu aşıyı yapma zamanıyla ilgili, Eğer aşıyı bugün yapsaydım, 1 ay sonra patlardı. Ayrıca şunu da tekrar söyleyeyim daha önce de yazmıştım aynı zamanda yapılan aşılarda önce howard sonra sırası ile chandler, fernor ve en sonda ronde aşısı sürdü. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Evet sayın karabuz, ronde çeşidi de kırmızı uçlu oluyor ve fernor'dan 10-12 gün sonra uyanıyor. Doğada ronde dışında uyanmayan ağaç ve çiçek kalmıyor. En son ronde açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Şuan için fernor aşıları 50-60 cm, Ronde aşısı 20-30 cm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Ceviz fidanlarındaki taze sürgünler daima kırmızıya çalan bir renkte olur.Yaz aylarında fidanların su ihtiyacı olup olmadığını anlamak için filiz uçlarındaki rengine bakarız. Koyu yeşil ise mutlaka sulamak gerekir. Kahverengiye çalan renkte ise gelişimi iyi ve henüz su ihtiyacı yok demektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ronde o kadar geç uyandı ki kurumuş sanmaya başladım bir ara bizim iklimde 12-15 maista tomurcuklar patladı, şu an sürgünler daha 3-4sm. enteresandırkı burada chandler nietine 3 fidancidan fidan aldım hiç biri gerçekine benzemiyor ![]() ![]() ![]() ![]() yoksa şebin de mi şebin degil ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Sayın karabuz, Fernor fidanın daha kırmızı renkte mi hiç dikkat etmedim,( Bundan sonra fernor fidanlarına daha dikkatli bakıcam ) tutan aşılarda hepsi kırmızı renkte geliyor. Benim tahminim fidanın sağlıklı oluşu ile alakalı bir durum olabilir. Patlayan aşılara baksanız hangisinin fernor olduğunu çok zor ayırt edersiniz. Evet böyle şeyler çok duyuyorum, en güzeli güvendiğiniz yerden fidan almak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
evet kesin dökülür ciçekler, şu günler acıyorlar, hiç bir agacta çiçek kalmadi tozlayıcı olsun. iklim degişikliği tek aklıma gelen sebep bu kadar geç uyanmalararına. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Yaptığım enzim için melas gönderen selahattin hocama teşekkür ederim. Ayrıca benimle paylaştığı gübre şerbeti içinde ayrıca kendisine teşekkür ederim. Tavuk gübresi şerbetini en kısa zamanda yapıp uygulayacağım. Formülünü selahattin hocaya soralım kendisi versin. Söz büyüğündür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Gizli bir formülüm yok forumda tartışması devam eden gübrelerin başlıkları, mikrobiyoloji ve toprak başlığı, enzim başlığı ve özelden bana gelen geri dönüş ve tecrübelerle hazırlattığım bir kısmını forumda da yayınladığım bir gübre formülü bu, ancak etkileri mükemmel oluyor ben şimdilik ekonomik olsun diye sirke ve ekşimiş yoğurt kattırıyorum ama bakteriyel gübrelerden varile bir su bardağı konduğu zaman oluyor sana atom bombası. Bursa'da şimdilik çiftçi eğitimlerinde enzimle birlikte bunun yapılışıyla birlikte eğitimler veriyorum, geliştikçe bana sonuçlar ulaştıkça, tecrübeler paylaşıldıkça gelişiyor ve sonuçları yaygın oluyor. (Geçmişte etkisinden dolayı ticari sürümünü çıkartmaya çalışanlar oldu ama zar zor ikna ettim üreticinin öz malı olsunda borçlar ödensin maliyetler düşsün diye) Formülümüz şöyle: Malzemeler 1-100 litrelik varil 2-Kanatlı hayvan gübresi 10 kg (Tavuk, güvercin, bıldırcın vs bulunabildiği kadar bedava olanı eskimiş yeni farketmez) 3-5 kg odun külü (kebapçı, pideci ya da odun sobalarından biriktirilerek) 4-2 adet içindeki sıvıyı sızdırabilecek özellikte boş çuval 4-Fosforlu bir gübre 2 avuç dolusu, 5-1-2 kg sirke ve 1-2 kg ekşimiş yoğurt ( Etkin mikroroganizma veya B5A tarzı bakteri içerikli gübrelerden birisi olarak faydalı bakteri kaynağı katıldığında çok daha etkili oluyor bunlardan 1 su bardağı 100 litreye yeterli) Hazırlanışı Kanatlı gübresini bir çuvala fosforlu gübreyi ve odun külünü diğer çuvala koyuyoruz (çuval süzme kolaylığı sağlasın ve damlama borularımızı tıkamasın diye ön süzme işlemi sağlıyor). Üzerine sirke ve ekşimiş yoğurt döküyoruz ve varili suyla dolduruyoruz. Gübrenin yeni verilmeye başlandığı bahar aylarında 10-15 gün, yaz günlerinde 8-10 gün bekliyoruz ve her gün mümkünse karıştırıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken şey gübre koyu ayran kıvamında siyah ya da yeşile yakın bir renege geldiğinde hazır olmuş oluyor bu kıvama gelmedi zamanda oluyor ancak koku aşırı arttığında da hazır demektir. Oluşan gübre rahatsız edici bir koku yaydığından ev ve iskan yerlerinden uzak bir yerde hazırlanması ve ağzı kapalı olmasında fayda vardır. Kullanımı: Oluşan gübrenin suyunu dekara ilk verişte 5-10 kg sonraki verişlerde 1-5 kg oranıyla başlarda yüksek doz sonra düşük doz oranıyla verilirse çok gfüzel oluyor ancak her zaman yüksek dozda verilmesi aşırı koku nedeniyle sineklenme yapabiliyor o nedenle sonraki dozlar düşük olmalı. Damlamadan her sulamada düşük doz olatakta veriyoruz. Yapraktan püskürtülecekse 100 litre suya 1 kg iyice süzülmüş halde veriyoruz. Gökhan hocam buraya yazdığımda daha açıklayarak yazdım biraz daha metinsel olarak gelişti sen burdan yararlan ![]() Neyi niçin katıyoruz: 1-100 litrelik varil: üretim ortamı 2-Kanatlı hayvan gübresi 10 kg: Kanatlı gübreleri zaten sulandırılıp verildiğinde oldukça etkili ancak ticari işletmelerden elde edilen gübreler antibiyotiklerle ilaçlı olduğundan gübremizde fermente olduktan sonra verildiğinde hem daha etkili hale geliyor hemde fermantasyonla ilaç falan kalmıyor 3-5 kg odun külü (kebapçı, pideci, ya da odun sobalarından biriktirilerek): Potasyum ve iz elemen kaynağı, odun külü içindeki elementler normalde bitkinin alabileceği formda değildir ancak bakterilerin bu elementlere yaptığı işlemler sizi şaşırtabilir. 4-2 adet içindeki sıvıyı sızdırabilecek özellikte boş çuval: Süzme gerçekten bir dert bu nedenle ön süzme işlemi sizi daha temiz tutacak sonraki işlemlerinizi azaltacaktır 4-Fosforlu bir gübre:genelde DAP ya da süperfosfat kattırıyorum bunun yerine daha doğal olsun diye kemik unu da doğal fosfor kaynağı olarak kullanılabilir, odun külü içindeki düşük fosfor oranını takviye için ihtiyaç olduğunu düşünüyorum çiçek ve meyve oranını oldukça artırıyor. 5-1-2 kg sirke ve 1-2 kg ekşimiş yoğurt ( Etkin mikroroganizma veya B5A tarzı bakteri içerikli gübrelerden birisi olarak faydalı bakteri kaynağı katıldığında çok daha etkili oluyor bunlardan 1 su bardağı 100 litreye yeterli): Mikroorganizmalar benim gizli askerlerim onları ulaşamadığım yerlere ulaşmaları için gönderdiğimde gözüm arkada kalmıyor yaramaz her durumu düzeltiyor, şahsi hatalarımı tolere ediyor ve kontrol edemediğim çok faktörü kontrol etmemi sağlıyor ve her şeyden önemlisi gittikleri her yeri organikleştiriyor ya da doğallaştırıyorlar ve o ortama canlılık sağlıyorlar. Not: Doğal, organik ya da permakültür yetiştiricilik yapanlar gübreyi hazırladıklarında ayrı bir varilde ya da bu gübreyi hazırladığımız varile çevrede hızlı büyüyen yeşil otlardan katılıp sulandırıldığında bu otların suyla muhataplığından dolayı organik azot da elde etmiş olacaklarından azot ihtiyacını bu yolla karşılayabilirler. Ayrı varilde hazırlanan ot iki günde azotunu syya veriyor bu azotlu su 1/10 veya 1/100 oranında sulandırılarak kullanılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Bugün tarifini selahattin hocam'ın verdiği gübreyi yaptım. ( 120 lt varil içine ) Çuvalın birine 10 kg güvercin ve tavuk gübresi koydum. ![]() İkinci çuvala ise 5 kg odun külü ve yarım kilo fosfor gübresi ekledim. ![]() Daha sonra 1 litre sirke ve yarım litre melas ekleyip, su ile doldurdum. ![]() Karıştırması kolay olsun diye her iki çuvalı da bir oduna bağladım. Yarın 1 kg da ekşimiş yoğurt ekleyeceğim. Ayrıca pirinç suyu ve sütten oluşturduğum laktik asitte eklemeyi düşünüyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|