agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni512Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-01-2016, 10:04   #211
Ağaç Dostu

cnrtkt's Avatar

Giriş Tarihi: 16-11-2013
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim,
Yanlışım varsa düzeltiniz lütfen. Boyunlu gözler koparılırsa ya da bir zarar görürse düğme gözler harekete geçiyor. Sanırım, düğme gözden oluşan dallar, boyunlu gözlere göre, geniş açı yapmasının yanında daha sağlam ve dayanıklı bir yapısı oluyor.

Eklenen Resimler

cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2016, 10:41   #212
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt Mesajı Göster
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim,
Yanlışım varsa düzeltiniz lütfen. Boyunlu gözler koparılırsa ya da bir zarar görürse düğme gözler harekete geçiyor. Sanırım, düğme gözden oluşan dallar, boyunlu gözlere göre, geniş açı yapmasının yanında daha sağlam ve dayanıklı bir yapısı oluyor.
Doğrudur sayın cnrkt, akşam cep telefonu ile yazmaya çalışırken dalgınlığıma gelmiş, boyunlu gözleri kopardıktan sonra süren hemen altındaki düğme göz güzel geniş açılı dal yapan. Hatta bazı fidanlarda (aşı gözünde) düğme göz de tam açarken kuş didiklemesi neticesi zarar görmüştü onlardada nokta göz (gizli göz) sürmüştü. (iki fidanda)

Musti, cnrtkt ve Tugsad beğendi.
hdoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2016, 09:21   #213
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-03-2016
Merhabalar.konunun başlığıyla alakalı bişey sorucam.bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Bi kaç ay önce internetten Altay cevizi aldım.15 tane.1355 rakımlı karadeniz bölgesine diktim. Fernor cinsi on tane daha ceviz dikmek istiyorum. Acaba bu iki cins aynı bahçede yetişmesi uygun mu? Ürününde sıkıntı olur mu.teşekkürler şimdiden

sevdam beğendi.
gülso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2016, 09:50   #214
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülso Mesajı Göster
Merhabalar.konunun başlığıyla alakalı bişey sorucam.bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Bi kaç ay önce internetten Altay cevizi aldım.15 tane.1355 rakımlı karadeniz bölgesine diktim. Fernor cinsi on tane daha ceviz dikmek istiyorum. Acaba bu iki cins aynı bahçede yetişmesi uygun mu? Ürününde sıkıntı olur mu.teşekkürler şimdiden
Sayın Gülso, Altay cevizi diye tescilli bir ceviz çeşidi yok sattıkları fidanlarda aşısızdı zaten ilk çıktığında çeşit olsun anlamında 3 tane dikmiştim sonra reklamı ve bu ad kullanarak satışı yasaklandığı için zaman kaybetmemek amacıyla bunlarıda chandler'e aşıladım. Şu anki yasal durumu nasıl bilmiyorum. Rakımınız yüksek olduğu için en iyisi bence Fernor, tozlayıcısı Ronde. İmkanınız varsa o altaylarıda fernora aşılamanızı tavsiye ederim zaman kaybetmemeniz için tabi tercih sizin. selamlar.

Eski 24-04-2016, 20:50   #215
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-05-2013
lezzetli

sizce en lezzetli ceviz türü hangisi

hdoğan beğendi.
mustafa431 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2016, 05:19   #216
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Kıyaslama için genel birşey söyleyemem ama bahçemden aldığim chandler in tadı çevremdeki yerli cevizlerden aşaği değil hatta daha lezzetliydi bence.

Eski 01-05-2016, 20:57   #217
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

30 Nisan 2016 itibariyle 1050 rakımda sırayla Chandler, Franquette ve Ronde'nin durumları.

Eklenen Resimler

Eski 08-05-2016, 01:08   #218
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-01-2016
Maluk yerli xevizleri bu yıl spğuk vurdu sizde hangi tür cevizlerin durumu nedir?

artagnian Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2016, 15:02   #219
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi artagnian Mesajı Göster
Maluk yerli xevizleri bu yıl spğuk vurdu sizde hangi tür cevizlerin durumu nedir?
Ben yerli cevizleri aşiyla değiştirmiştim komşu bahçelerdeki yerli cevizlerde de herhangi bir don zarari yok.

Eski 05-06-2016, 22:42   #220
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2016
Sayın Hdoğan

Memleketimizin her karış toprağı altındır.Yamaç arazilerde bile ağaç yetiştirmeyi göze alabilen sizin gibi güzel memleketimin çalışkan insanlarına selam olsun...
Azmin zaferi diye ben buna derim.Kardeşim;Ürününüz bol,kazancınız bereketli,
sağlığınız ve çocuklarınızla mutluluğunuz daim olsun...
HAYIRLI RAMAZANLAR

coskunsarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2016, 12:56   #221
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi coskunsarıkaya Mesajı Göster
Sayın Hdoğan

Memleketimizin her karış toprağı altındır.Yamaç arazilerde bile ağaç yetiştirmeyi göze alabilen sizin gibi güzel memleketimin çalışkan insanlarına selam olsun...
Azmin zaferi diye ben buna derim.Kardeşim;Ürününüz bol,kazancınız bereketli,
sağlığınız ve çocuklarınızla mutluluğunuz daim olsun...
HAYIRLI RAMAZANLAR
Sayın Coskunsarıkaya, Güzel düşünceleriniz ve dilekleriniz için çok sağolun, Allah razı olsun. Hayırlı Ramazanlar..

Eski 07-06-2016, 21:10   #222
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2016
Sayın hdoğan;
Sayfanızı titizlikle okudum güzel çalışma olmuş ALLAH utandırmasın.Karasal iklimde ağaç yetiştirmek her yiğidin harcı değil.
Cevizle ilgili çalışmalarım teoriden ibaret bunu belirtmek isterim.Ağaçlar net sayesinde ufkumuz genişledi.Sizin gibi tecrübeli arkadaşlar sayesinde pratik yapmış gibi oluyoruz.Emeği geçen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler.Emekliliğime nasip olursa iki yıldan az bir süre kaldı.20 dekar kadar arazimiz var tohumdan ceviz dikip aşılamak gibi planlarımız var.Onun için ayaklarımı sağlam basmak istiyorum.Büyük ağaçları aşılamamın bir sebebi de buydu.Tohumdan yetişen fidanın aynı yıl tüplü fidanla gelişimini sayende görmüş olduk teşekkür ederim.Ceviz yetiştirmek istediğim arazi tam ceviz arazisi.Kırmızı toprak kumlu tınlı geçirgen demir oranı yüksek 800 rakımda ve ılıman iklim.Tarla bitişiğimde kayın birader tahlil yaptırmış tarım ilçe kesinlikle ceviz tavsiye etmiş.ancak kendisi ceviz düşünmüyor.
Merak ettiğim bir konu bilginiz dahilinde cevaplarsanız sevinirim.100 chandlere 5 Franquette 1 Ronde tozlayıcınız mevcut.teoride bildiğimiz kadarıyla Franquette uç dal verimli devasa ağaç formunda olacak.Onun yerine Fernette yandal verimli daha fazla erkek çiçek ve daha uzun polen saçımı ve daha lezzetli olduğu söyleniyor.Daha kısacası Chandlere Fernette düşünüyorum.Sizin ve forumdaki arkadaşların tecrübelerini mümkünse paylaşmalarını istiyorum.Sağlıcakla kalın Selamlar

hdoğan ve Tugsad beğendi.
coskunsarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2016, 10:58   #223
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

[QUOTE=coskunsarıkaya;1467166]Sayın hdoğan;
Sayfanızı titizlikle okudum güzel çalışma olmuş ALLAH utandırmasın.Karasal iklimde ağaç yetiştirmek ...

Sayın Coskunsarıkaya, tozlayıcı konusunda Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok mantığıyla hangi ülkede ençok hangi tozlayıcı kullanılıyor diye araştırdım, Amerika 'da franquettenin ağırlıklı olarak kullanılmasından, vardır bir bildikleri diye kullandım. Benimde düşüncem yandal verimli bir çeşitten yanaydı. Özellikle franquetteyi eski fidanlara aşılayarak geç tozlaması konusunu çözmeye çalıştım. Göreceli olarakta zaten daha büyük ağaç ileriki aşamada daha fazla meyve zaten diye düşündüm. Ayrıcada sürgünlerde her sene uç alarak daha fazla yan dal patlaması yaparak bir nebzede olsa küçültülebileceğini düşündüm. Tozlama tarihleri aşağı yukarı fernette ile aynı.
Franquettenin Lezzeti konusuna gelince Selami BAYRAK'tan özellikle lezzetinin çok iyi olduğunu sırf tadından dolayı birçok yerde franquettenin tercih edildiğini (tad anlamında yeme amaçlı) duydum. (Henüz meyvesini görmedim muhtemelen önümüzdeki sene meyve alacağım nasipse)
Franquetteye aşıladığım bir fidanın fotoğrafınıda ekledim

Eklenen Resimler

Eski 08-06-2016, 15:00   #224
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-11-2015
Sevgili h.dogan abi bu sene iki sürgüne kadar indirdigim yeni fidanlarimdan bazılarının sürgünleri 60,40,20 cm civarindalar acaba bunları teke indirmelimiyim yoksa geçmi kaldım,daha önce sanki nail abinin haziran sonunda lideri belirlersin dediğini hatırlıyorum,birde sürgünü nereden kesmeliyim eğer dipten kesersek buraya sutut v.b birşey surmelimiyiz.

hdoğan beğendi.
recycan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2016, 15:40   #225
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi recycan Mesajı Göster
Sevgili h.dogan abi bu sene iki sürgüne kadar indirdigim yeni fidanlarimdan bazılarının sürgünleri 60,40,20 cm civarindalar acaba bunları teke indirmelimiyim yoksa geçmi kaldım,daha önce sanki nail abinin haziran sonunda lideri belirlersin dediğini hatırlıyorum,birde sürgünü nereden kesmeliyim eğer dipten kesersek buraya sutut v.b birşey surmelimiyiz.
Benim düşüncem yıl sonunda 160-170 cm nin üzerine çıkabilecek potansiyele sahip her fidan teke düşürülmeli ki ikinci yıl mart ayında tepe vurumu yapılarak 120 cm den itibaren birinci kat başlasın. Ancak bazı fidanlar varki 100- 110cm yi geçemeyeceği aşikar, bunlarda bir sonraki martta tepe vurumu zaten yapılamayacağı için teke düşürmek yerine bütün dallar bırakılmalı ki bir sonraki sene daha güçlü kök yapısıyla tek sürgünü 2-3-4 metrelere çıkabilsin.

Fotoğraf;
2014 Yılı Mart ayında tüplü olarak diktiğim ve 2015 mart ayında 170 civarında tepesi vurduğum fidanın 29 Mayıs 2016 tarihteki durumu..

Eklenen Resimler

Eski 08-06-2016, 21:30   #226
Yeni Üye

Anladim abi teşekkür ederim,peki keseceğim sürgünlerin yerlerine sutut surmelimiyim sizce,birde diptenmi kesmeliyim.

hdoğan beğendi.
Eski 08-06-2016, 23:02   #227
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Alıntı:
Anladim abi teşekkür ederim,peki keseceğim sürgünlerin yerlerine sutut surmelimiyim sizce,birde diptenmi kesmeliyim.
Evet dipten keseceğiz, ayni yilin sürgünü kesildiğinde sutut a gerek yok. Vaktiniz var sürersenizde zarari yok.

Eski 09-06-2016, 09:20   #228
Yeni Üye

Abi çok sağolun sayenizde öğreneceğiz.

hdoğan beğendi.
Eski 09-06-2016, 10:48   #229
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Alıntı:
Abi çok sağolun sayenizde öğreneceğiz.
Estağfurullah elimizden geldiğince..

recycan beğendi.
Eski 12-06-2016, 09:54   #230
Yeni Üye

Huseyin abi Bir haftadir yoğun yagmurdan olsa gerek gecen hafta hiçbirşey yoktu,şimdi bazı fidanlarda yapraklar bu sekilde,sanırım antraktoz hastaligi,şuan için yapabilecegim en erken cozum nedir.Bu yapraklari gövdeye bağlantı noktasindan almalıyım.Ceviz hastalıkları kismina fotoğrafını koydum.

Eski 12-06-2016, 20:01   #231
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

[QUOTE=recycan;1467971]Giriş Tarihi: 05-11-2015
Huseyin abi Bir haftadir yoğun yagmurdan olsa gerek gecen hafta hiçbirşey yoktu,şimdi bazı fidanlarda ...

Çok şükür bahçemdeki cevizlerde şuana kadar hiç hastalık olmadı Hastalıklarla ilgili pek tecrübemde bilgimde yok. Hüseyin de güzel isim ama Adım Hakan Kolay gelsin

Tugsad beğendi.
Eski 12-06-2016, 22:54   #232
Yeni Üye

[QUOTE=hdoğan;1468056]
Alıntı:
Huseyin abi Bir haftadir yoğun yagmurdan olsa gerek gecen hafta hiçbirşey yoktu,şimdi bazı fidanlarda ...

Çok şükür bahçemdeki cevizlerde şuana kadar hiç hastalık olmadı Hastalıklarla ilgili pek tecrübemde bilgimde yok. Hüseyin de güzel isim ama Adım Hakan Kolay gelsin
Eyvallah Hakan abi.

hdoğan beğendi.
Eski 16-07-2016, 14:19   #233
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Çok şükür, Vatanımıza kalkan eller kırıldı. Kırılacak. Bu hain sürüsü en ağır şekilde bunun bedelini ödeyecek..

Eski 30-07-2016, 19:24   #234
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-01-2016
Hakan bey öncelikle emeklerinize saglik..yaptiginiz asilar içinse tebrik ediyorum..bir sorum olacak acaba ceviz göz asisinda(t yama **** bilezik) dikkat edilmesi gereken en önemli faktörler nelerdir..

hdoğan beğendi.
Cemalın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2016, 20:32   #235
Yeni Üye

Merhabalar.ben on tane altay cevizi aldım .mart ayında kastamonuya diktim. Ama cevizler ceviz değil sopa gibi duruyor. Sadece diplerinden daha yeni yaprak çıkardı.bu normal bişey mi.aldığım siteyi de aradım.henüz bi cevap alamadım.bilgisi olan varsa geri dönerse teşekkür ederim

hdoğan beğendi.
Eski 02-08-2016, 23:52   #236
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-01-2016
Belliki fidanlar tutmamis diplerinden Piç sürgünler vermiş kardeş..canin sagolsun

hdoğan ve gülso beğendi.
Cemalın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2016, 16:54   #237
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

[QUOTE=gülso;1474821]Merhabalar.ben on tane altay cevizi aldım .mart ayında kastamonuya diktim. Ama cevizler ceviz değil sopa gibi duruyor. Sadece diplerinden daha yeni yaprak çıkardı.bu normal bişey mi.aldığım siteyi de aradım.henüz bi cevap alamadım.bilgisi olan varsa geri dönerse teşekkür ederim[/QUOT

Bahardan itibaren yapraklanmadığına göre kurumuştur. Kasım aralık gibi aşılı sertifikalı yörenize uygun fidanlar alıp çıplak köklü dikerseniz zaman kaybetmemiş olursunuz. Selamlar

Eski 04-08-2016, 16:57   #238
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cemalın Mesajı Göster
Hakan bey öncelikle emeklerinize saglik..yaptiginiz asilar içinse tebrik ediyorum..bir sorum olacak acaba ceviz göz asisinda(t yama **** bilezik) dikkat edilmesi gereken en önemli faktörler nelerdir..
Benim göz aşılarında en çok kullandığın yama ve bilezik göz aşıları. Kolay kolay şaşmıyor. Her ikisinde de özellikle aşı gözünün bulunduğu kabuğun üst ve alt kısımlarının sıfır oturması, gözün arkasındaki odunsu dokunun aşı gözünün içinde kalması yani gözün arka kısmında boşluk olmaması, aşılanacak dalın ve aşı gözünün alındığı sürgünün pişkinleşmiş olması özellikle önemli selamlar

Cemalın beğendi.
Eski 10-08-2016, 09:35   #239
Yeni Üye

2672 nolu mesajimda koyduğum sadece 2 cevizim ve diğerleri boy olarak fena degil ama odunlaşma henüz yok gibi sürgünler yeşil ama kalinlasmaya basladlar acaba ekim kasima kadar kendilerini kışa hazirlarmilar,malum sonbahar erken donlari bizim burada büyük risk.Hakan abi aynı mesaji ceviz yetiştiriciliğine yeni başlayanlar kısmınada atmıştım,sizin bir fikriniz varmı.

Eski 10-08-2016, 12:06   #240
Yeni Üye

Durum bu..altay cevizindeki son durum

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025