![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2013
|
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, Yanlışım varsa düzeltiniz lütfen. Boyunlu gözler koparılırsa ya da bir zarar görürse düğme gözler harekete geçiyor. Sanırım, düğme gözden oluşan dallar, boyunlu gözlere göre, geniş açı yapmasının yanında daha sağlam ve dayanıklı bir yapısı oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2016
|
Merhabalar.konunun başlığıyla alakalı bişey sorucam.bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Bi kaç ay önce internetten Altay cevizi aldım.15 tane.1355 rakımlı karadeniz bölgesine diktim. Fernor cinsi on tane daha ceviz dikmek istiyorum. Acaba bu iki cins aynı bahçede yetişmesi uygun mu? Ürününde sıkıntı olur mu.teşekkürler şimdiden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-05-2013
|
lezzetli
sizce en lezzetli ceviz türü hangisi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Kıyaslama için genel birşey söyleyemem ama bahçemden aldığim chandler in tadı çevremdeki yerli cevizlerden aşaği değil hatta daha lezzetliydi bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
30 Nisan 2016 itibariyle 1050 rakımda sırayla Chandler, Franquette ve Ronde'nin durumları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2016
|
Maluk yerli xevizleri bu yıl spğuk vurdu sizde hangi tür cevizlerin durumu nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Ben yerli cevizleri aşiyla değiştirmiştim komşu bahçelerdeki yerli cevizlerde de herhangi bir don zarari yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2016
|
Sayın Hdoğan Memleketimizin her karış toprağı altındır.Yamaç arazilerde bile ağaç yetiştirmeyi göze alabilen sizin gibi güzel memleketimin çalışkan insanlarına selam olsun... Azmin zaferi diye ben buna derim.Kardeşim;Ürününüz bol,kazancınız bereketli, sağlığınız ve çocuklarınızla mutluluğunuz daim olsun... HAYIRLI RAMAZANLAR |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2016
|
Sayın hdoğan; Sayfanızı titizlikle okudum güzel çalışma olmuş ALLAH utandırmasın.Karasal iklimde ağaç yetiştirmek her yiğidin harcı değil. Cevizle ilgili çalışmalarım teoriden ibaret bunu belirtmek isterim.Ağaçlar net sayesinde ufkumuz genişledi.Sizin gibi tecrübeli arkadaşlar sayesinde pratik yapmış gibi oluyoruz.Emeği geçen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler.Emekliliğime nasip olursa iki yıldan az bir süre kaldı.20 dekar kadar arazimiz var tohumdan ceviz dikip aşılamak gibi planlarımız var.Onun için ayaklarımı sağlam basmak istiyorum.Büyük ağaçları aşılamamın bir sebebi de buydu.Tohumdan yetişen fidanın aynı yıl tüplü fidanla gelişimini sayende görmüş olduk teşekkür ederim.Ceviz yetiştirmek istediğim arazi tam ceviz arazisi.Kırmızı toprak kumlu tınlı geçirgen demir oranı yüksek 800 rakımda ve ılıman iklim.Tarla bitişiğimde kayın birader tahlil yaptırmış tarım ilçe kesinlikle ceviz tavsiye etmiş.ancak kendisi ceviz düşünmüyor. Merak ettiğim bir konu bilginiz dahilinde cevaplarsanız sevinirim.100 chandlere 5 Franquette 1 Ronde tozlayıcınız mevcut.teoride bildiğimiz kadarıyla Franquette uç dal verimli devasa ağaç formunda olacak.Onun yerine Fernette yandal verimli daha fazla erkek çiçek ve daha uzun polen saçımı ve daha lezzetli olduğu söyleniyor.Daha kısacası Chandlere Fernette düşünüyorum.Sizin ve forumdaki arkadaşların tecrübelerini mümkünse paylaşmalarını istiyorum.Sağlıcakla kalın Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=coskunsarıkaya;1467166]Sayın hdoğan; Sayfanızı titizlikle okudum güzel çalışma olmuş ALLAH utandırmasın.Karasal iklimde ağaç yetiştirmek ... Sayın Coskunsarıkaya, tozlayıcı konusunda Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok mantığıyla hangi ülkede ençok hangi tozlayıcı kullanılıyor diye araştırdım, Amerika 'da franquettenin ağırlıklı olarak kullanılmasından, vardır bir bildikleri diye kullandım. Benimde düşüncem yandal verimli bir çeşitten yanaydı. Özellikle franquetteyi eski fidanlara aşılayarak geç tozlaması konusunu çözmeye çalıştım. Göreceli olarakta zaten daha büyük ağaç ileriki aşamada daha fazla meyve zaten diye düşündüm. Ayrıcada sürgünlerde her sene uç alarak daha fazla yan dal patlaması yaparak bir nebzede olsa küçültülebileceğini düşündüm. Tozlama tarihleri aşağı yukarı fernette ile aynı. Franquettenin Lezzeti konusuna gelince Selami BAYRAK'tan özellikle lezzetinin çok iyi olduğunu sırf tadından dolayı birçok yerde franquettenin tercih edildiğini (tad anlamında yeme amaçlı) duydum. (Henüz meyvesini görmedim muhtemelen önümüzdeki sene meyve alacağım nasipse) Franquetteye aşıladığım bir fidanın fotoğrafınıda ekledim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Sevgili h.dogan abi bu sene iki sürgüne kadar indirdigim yeni fidanlarimdan bazılarının sürgünleri 60,40,20 cm civarindalar acaba bunları teke indirmelimiyim yoksa geçmi kaldım,daha önce sanki nail abinin haziran sonunda lideri belirlersin dediğini hatırlıyorum,birde sürgünü nereden kesmeliyim eğer dipten kesersek buraya sutut v.b birşey surmelimiyiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fotoğraf; 2014 Yılı Mart ayında tüplü olarak diktiğim ve 2015 mart ayında 170 civarında tepesi vurduğum fidanın 29 Mayıs 2016 tarihteki durumu.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Yeni Üye
|
Anladim abi teşekkür ederim,peki keseceğim sürgünlerin yerlerine sutut surmelimiyim sizce,birde diptenmi kesmeliyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
Evet dipten keseceğiz, ayni yilin sürgünü kesildiğinde sutut a gerek yok. Vaktiniz var sürersenizde zarari yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Yeni Üye
|
Abi çok sağolun sayenizde öğreneceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
Estağfurullah elimizden geldiğince.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Yeni Üye
|
Giriş Tarihi: 05-11-2015 Şehir: erzurum Mesajlar: 13 Huseyin abi Bir haftadir yoğun yagmurdan olsa gerek gecen hafta hiçbirşey yoktu,şimdi bazı fidanlarda yapraklar bu sekilde,sanırım antraktoz hastaligi,şuan için yapabilecegim en erken cozum nedir.Bu yapraklari gövdeye bağlantı noktasindan almalıyım.Ceviz hastalıkları kismina fotoğrafını koydum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=recycan;1467971]Giriş Tarihi: 05-11-2015 Şehir: erzurum Mesajlar: 13 Huseyin abi Bir haftadir yoğun yagmurdan olsa gerek gecen hafta hiçbirşey yoktu,şimdi bazı fidanlarda ... Çok şükür bahçemdeki cevizlerde şuana kadar hiç hastalık olmadı Hastalıklarla ilgili pek tecrübemde bilgimde yok. Hüseyin de güzel isim ama Adım Hakan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Yeni Üye
|
[QUOTE=hdoğan;1468056] Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Çok şükür, Vatanımıza kalkan eller kırıldı. Kırılacak. Bu hain sürüsü en ağır şekilde bunun bedelini ödeyecek.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2016
|
Hakan bey öncelikle emeklerinize saglik..yaptiginiz asilar içinse tebrik ediyorum..bir sorum olacak acaba ceviz göz asisinda(t yama **** bilezik) dikkat edilmesi gereken en önemli faktörler nelerdir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Yeni Üye
|
Merhabalar.ben on tane altay cevizi aldım .mart ayında kastamonuya diktim. Ama cevizler ceviz değil sopa gibi duruyor. Sadece diplerinden daha yeni yaprak çıkardı.bu normal bişey mi.aldığım siteyi de aradım.henüz bi cevap alamadım.bilgisi olan varsa geri dönerse teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2016
|
Belliki fidanlar tutmamis diplerinden Piç sürgünler vermiş kardeş..canin sagolsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=gülso;1474821]Merhabalar.ben on tane altay cevizi aldım .mart ayında kastamonuya diktim. Ama cevizler ceviz değil sopa gibi duruyor. Sadece diplerinden daha yeni yaprak çıkardı.bu normal bişey mi.aldığım siteyi de aradım.henüz bi cevap alamadım.bilgisi olan varsa geri dönerse teşekkür ederim[/QUOT Bahardan itibaren yapraklanmadığına göre kurumuştur. Kasım aralık gibi aşılı sertifikalı yörenize uygun fidanlar alıp çıplak köklü dikerseniz zaman kaybetmemiş olursunuz. Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Benim göz aşılarında en çok kullandığın yama ve bilezik göz aşıları. Kolay kolay şaşmıyor. Her ikisinde de özellikle aşı gözünün bulunduğu kabuğun üst ve alt kısımlarının sıfır oturması, gözün arkasındaki odunsu dokunun aşı gözünün içinde kalması yani gözün arka kısmında boşluk olmaması, aşılanacak dalın ve aşı gözünün alındığı sürgünün pişkinleşmiş olması özellikle önemli selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Yeni Üye
|
2672 nolu mesajimda koyduğum sadece 2 cevizim ve diğerleri boy olarak fena degil ama odunlaşma henüz yok gibi sürgünler yeşil ama kalinlasmaya basladlar acaba ekim kasima kadar kendilerini kışa hazirlarmilar,malum sonbahar erken donlari bizim burada büyük risk.Hakan abi aynı mesaji ceviz yetiştiriciliğine yeni başlayanlar kısmınada atmıştım,sizin bir fikriniz varmı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Yeni Üye
|
Durum bu..altay cevizindeki son durum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|