[QUOTE=coskunsarıkaya;1467166]Sayın hdoğan;
Sayfanızı titizlikle okudum güzel çalışma olmuş ALLAH utandırmasın.Karasal iklimde ağaç yetiştirmek ...
Sayın Coskunsarıkaya, tozlayıcı konusunda Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok mantığıyla hangi ülkede ençok hangi tozlayıcı kullanılıyor diye araştırdım, Amerika 'da franquettenin ağırlıklı olarak kullanılmasından, vardır bir bildikleri diye kullandım. Benimde düşüncem yandal verimli bir çeşitten yanaydı. Özellikle franquetteyi eski fidanlara aşılayarak geç tozlaması konusunu çözmeye çalıştım. Göreceli olarakta zaten daha büyük ağaç ileriki aşamada daha fazla meyve zaten diye düşündüm. Ayrıcada sürgünlerde her sene uç alarak daha fazla yan dal patlaması yaparak bir nebzede olsa küçültülebileceğini düşündüm. Tozlama tarihleri aşağı yukarı fernette ile aynı.
Franquettenin Lezzeti konusuna gelince Selami BAYRAK'tan özellikle lezzetinin çok iyi olduğunu sırf tadından dolayı birçok yerde franquettenin tercih edildiğini (tad anlamında yeme amaçlı) duydum. (Henüz meyvesini görmedim muhtemelen önümüzdeki sene meyve alacağım nasipse)
Franquetteye aşıladığım bir fidanın fotoğrafınıda ekledim
|