View Single Post
Eski 07-06-2016, 21:10   #222
coskunsarıkaya
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2016
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 120
Sayın hdoğan;
Sayfanızı titizlikle okudum güzel çalışma olmuş ALLAH utandırmasın.Karasal iklimde ağaç yetiştirmek her yiğidin harcı değil.
Cevizle ilgili çalışmalarım teoriden ibaret bunu belirtmek isterim.Ağaçlar net sayesinde ufkumuz genişledi.Sizin gibi tecrübeli arkadaşlar sayesinde pratik yapmış gibi oluyoruz.Emeği geçen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler.Emekliliğime nasip olursa iki yıldan az bir süre kaldı.20 dekar kadar arazimiz var tohumdan ceviz dikip aşılamak gibi planlarımız var.Onun için ayaklarımı sağlam basmak istiyorum.Büyük ağaçları aşılamamın bir sebebi de buydu.Tohumdan yetişen fidanın aynı yıl tüplü fidanla gelişimini sayende görmüş olduk teşekkür ederim.Ceviz yetiştirmek istediğim arazi tam ceviz arazisi.Kırmızı toprak kumlu tınlı geçirgen demir oranı yüksek 800 rakımda ve ılıman iklim.Tarla bitişiğimde kayın birader tahlil yaptırmış tarım ilçe kesinlikle ceviz tavsiye etmiş.ancak kendisi ceviz düşünmüyor.
Merak ettiğim bir konu bilginiz dahilinde cevaplarsanız sevinirim.100 chandlere 5 Franquette 1 Ronde tozlayıcınız mevcut.teoride bildiğimiz kadarıyla Franquette uç dal verimli devasa ağaç formunda olacak.Onun yerine Fernette yandal verimli daha fazla erkek çiçek ve daha uzun polen saçımı ve daha lezzetli olduğu söyleniyor.Daha kısacası Chandlere Fernette düşünüyorum.Sizin ve forumdaki arkadaşların tecrübelerini mümkünse paylaşmalarını istiyorum.Sağlıcakla kalın Selamlar

coskunsarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön