![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
ben orman bakanlığından destekleme aldım sertifika evraklarını teslim ettim yani istediler.. tarım bakanlığı dekara destek veriyor dekara ne kadar diktiğinle uğraşmıyor... bu ortalama 30 kg verimi hangi yıl alıyoruz???? kaç yıl sonra alıcaz 30 kg ağaç başı kuru kabuklu cevizi.. kuru kabuklu diyorum bahsettiğiniz fiyattan kuru kabuklu ceviz satılıyor çünki. sizin söyleminizle nasıl olsa acıkacaksın neden yemek yiyorsun söylemi arasında ne fark var???? sık dikimi orman bakanlığıda, tarım bakanlığıda kabul ediyor kimseyi yanıltmayalım lütfen 7X3,5- 8X4-8X8-7X7 v.s ölçüler her iki bakanlık tarafındanda kabul görüyor.. sayın altay cevizi önceki yazılarımızda biz çöğürden dikilen anasının özelliğini taşımaz derken sizler taşıdığını iddia ediyordunuz, şimdi aşılama yapmaya başlamışınız... önce tek bir cinsle yola çıktınız yolda cinsler çoğaldı, hangisi nedir hala bir muamma. çöğürden diktiğiniz yani 100 tanesi 10 tl olan cevizden (10 krş adet) diktiğiniz bir fidanı 25 tl ye satarken ne hissediyorsunuz?? toparağa 10 kuruş koyduk 10 krş de işçilik 10 krş bakım aşı zaten yok hadi tüplerkende 20 krş harcadık toplam maliyeti 1 tl bile olmayan bir fidanı 25 tl ye sata bilme adına yapmadığınız kalmadı işin başından beri bir sürü aslı olmayan rakamlar yazıldı çizildi, bir sürü insanın umudu, iyi niyeti kullanıldı, lütfen yeter artık şu işi tekrardan bir gözden geçirin eksiklerinizi ve fazlalarınızı düzenleyin, şimdiye kadar yanıltarak fidan verdiğiniz insanlarla birşekilde helalleşin, yeni bir sayfa açın temiz şefaf herşeyin dürüstlükle söylendiği bir ortam yaratın ve yolunuza devam edin. belki o zaman bizlerde size hayırlı olsun deriz. uçuk, afaki, gerçekle alakasız rakamlardan ,dolambaçlı söylemlerden vazgeçin lütfen... devletin verdiği parayı kim neden almasın? sonrasında ürün olarak alınacakmış! fidanı sizden almadığımda ürün olarak almayacakmıyım o parayı geri??? birde o yatırımın paraları yuttuğu dönemde elime devletten dekar başına 430 tl geçse kötümü olur??? bizim buralarda bir laf vardır beni delimi kovaladı ?? neden vaz geçeyim o paradan ???? Düzenleyen ncp1963 : 26-10-2013 saat 22:00 |
|
![]() |
![]() |
|
|