View Single Post
Eski 29-10-2013, 06:59   #568
ncp1963
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsehirli Mesajı Göster
sayın ncp1963 kazık kökler kesilmiyor zaaten kazık kökü tavsiye eden altay ceviz dir saptırma konuyu eleştiri yapıyorsan yalan söylemeeden sağlam kanıtlarla yap 2 yıllık çöğürden yetişme fidanlar sen nerden duydun gördün kazık kökün kesilip fidan satıldığını ..bu arada 1300 fidanım var demişin senin fidanlar hangi cins 4ya da5 yaşında fidanların varmı varsa üstünde meyveli halkiyle resim varsa göstere bilirmisin

ve diğer konu sayın altay cevizi diyorki çöğürden yetiştirdiğimiz cevizlerin kökü ileriki yıllarda kazık kökü toprağın derinlerine iner30 metrelere su ihtiyacını karşılar ......
Topraktan fidanı çıkarırkendemi bir çözüm buldunuzki kökler zarar görmüyor? herşeye bir çözümünüz varda onun için merak ettim..

sayın nevşehirli.... çöğürü toprağa diktiğiniz zaman ilk yıl üste büyüdüğünün yaklaşık olarak iki katı toprak alıtında büyür. siz bu fidanı buradan alıp bir tüpe (poşet saksı v.s) koymayacakmısınız?? bu işlemi yaparken kökler kopmayacakmı? kopacak.. ee ne oluyormuş kazık kök zarar görüyormuş sonradan fidan gittiği yerde kazık kök yapar ama her şeyde olduğu gibi orjinalinin aynısı olmaz

tüm dünyada çöğür toprağa dikilir, kimisi yerinde aşılar sonra poşetler, kimisi fidanı yaklaşık 20 cm alttan keser alır aşısını yapar tüpe koyar aşı tutumundan bir süre sonra sevkiyatını yapar.. yani kimse işin aslı olan koca koca poşetlerde tüpte fidan yetiştirip aşılamaz...

ziraat mühendisi değilim, ama bu işe 2009 sonlarında karar verdim, o günden bu güne ceviz konusunda iki kitap hatmettim, internet sitelerinde yalan yanlış doğru veya gereksiz ne kadar bilgi varsa okudum süzdüm... bitki besleme konusunda sanırım bir ziraat mühendisinin fakültede okuduğunun üç katı döküman okudum, bitki koruma konusundada bir o kadar döküman okudum, toprak ıslahı konsunda dökümanlar okudum, kısaca fakültede bir öğrencinin 4 yılda okuyacağından fazla okudum. ziraat mühendisi olmadım merak etmeyin ama bilgimi geliştirdim.

onlarda yetmedi geldim iki yıldan fazladır asıl olan uygulamadır deyip bu formu devamlı takip ediyorum. şundanda emin olun bir çok kitaptan alamayacağınız kadar pratik ve doğru bilgiyide bu formdan edindim. çünki biz burada yaşanmışlıkları tecrübelerimizi paylaşıyoruz. tahmini şeylerle konuşurken tahminen diyoruz.

ekteki link sizin facebook sayfanızda bir resmin linki. görüldüğü üzre fidanlar toprakta kazık köke zarar vermeden buradan fidan çıkıyorsa o zaman sizin fidanlar sizin söylediğiniz kadar kazık kök yapmıyor demekki.

altay cevizi le bahçe kuracağınızı yazmışınız sizden ricam gelen fidanlardan birinin toprağını döküp kök sistemini incelemeniz, göreceksinizki kazık kök denilen kalınca bir kök kesilmiş...

bakın yine kendi söyleminizle ters düştünüz herzaman aynısı olduğu sürece azıcık bu işten anlayan kişiler size inanmakta güçlük çekerler.

Bu firmanın en yetkilisinden bir ricam var.. lütfen elemanlarınıza söyleyin bilmedikleri konu hakkında en azından bir ön araştırma yapmadan yazı yazmasınlar. fidandan, fidancılıktan zerre anlamayan insanlar sizi savunacak olunca böyle komik durumlar ortaya çıkıyor.

baştan beri söylüyorum görsellere bakınca cins hakkaten iyi gibi duruyor.
gerekli seçimler yapılıp cins ıslahı tamamlanıp gerekli kurumlardan gerekli belgeleri alıp cinsi ortaya koyarsanız bu iş olur.

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

Düzenleyen ncp1963 : 29-10-2013 saat 18:02
ncp1963 Çevrimdışı   Başa Dön