Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ysumer
şöyle yalan gelmiş olabilir!
adamlar fidancılık daki dengeleri bozacak gibi,satış üretim pazarına girdiler ve bu bir kesimi inanılmaz rahatsız etmişe benziyor.Ben bu forumdan bunu anladım.
41 yaşındayım yaklaşık 16-17 yıldır internet kullanıcısıyım,bu kadar senedir çeşitli forumları takip ederim hiç bir zaman bukadar yoğun bir baskı vede rencide edici şekilde eleştiri yapıladığını görmedim.
Sürekli bir tahrik vede uslup var.Hadi şuna cevap ver buna cevap ver.Öyle olmaz ,yalanc söylüyorsun,sahtekarlık v.s. bunlar sizce doğrumu?
Adamlar fidanı üretmiş fidanlarda 3-4 yaşında üzüm gibi meyvayı veriyor.Uzaktan davulun sesini darbuka gibi duymayın, gidin inceleyin.
Merak ediyorum her ağır eleştiriyi yapan ziraat mühendisimi !!!
Ben 3 tane güzel yurdumun ziraat mühendisinden olumlu görüşler aldım.Hatta bana ilk öneren abimiz çanakkale bigada 2 tane büyük bahcenin yapımına ön ayak olmuş.
Şimdi söylüyorum ,bence uslup açısından rencide edici olmayalım.Sonçta ortada sahtekarlık veya başka bir kandırma durumu var, diyen olabilirmi? Devlet izni ile yapılan bir faliyet var .Yoksa ben mi öyle düşünüyorum.
Bu duruma inanmayanlar veya forumun abisi pozisyonuna girmek isteyenler neden bu havayı estiriyorlar anlayamadım .Chandler veya başka markalardan uzaklaşmayı veya ceviz fidanı pazarına ALtayı sokmamayımı düşünüyorlar, acaba. Benimde aklıma şimdi bukadar yoğun eleştiriden bu geldi.
Bırakın efendim artık isteyen istediğini diksin.Sonuçta bu işi yapan herkez belli bir yaşta getirisini götürüsünü hesaplar.
Birsi bana chandler ceviz türünün ,genetiği ile oynanmadığını doğal yöntemler ile üretilen bir tür olduğunu ispatlasın belgesini göstersin o zaman hadi buyrun bakalım.Bu işlerin sonu yok.
Veya chandelercılar la altaycılar maç yapalım.
Kuzguna yavrusu şahin gibi görünür derler ya :Bırakın,herkez kandi şahinini büyütsün.
Günümüzde artık insanın bile genetiği ile oynanıp çeşitli hastalıkların oluşumu engelleniyor .Gelecekte belki mükemmel insan olacak.Bence mükemmellik sadece sağlık sınırlerı içerisinde kalmalı.
Dünya artık genetik mühendisliği devrimi yaşıyor.Bu bir gerçektir.
|
sayın ysumer sizinde diğer savunucular gibi bu işin bir tarafından maddi beklentiniz olduğu kanaatindeyim. bende öyle bir his uyandırdınız...
bana gelince, tek bir fidan bile satmamış, işin sadece üretim kısmında 1300 kusur fidanı olan bir bahçenin sahibiyim. yani maddi hiç bir bağlantısı olmayan fidan üretimi ve fidan satışıyla işi olmayan, kısaca maç yaptığınızda sahada olmayacak birisiyim..
bizim en azından benim bu arkadaşlara karşı duruşum. işin ilk başından beri afaki, uçuk rakamlara piyasaya çıkmaları ve aşısız fidan ürettiklerini ve ürettikleri fidanın anacının 100/% özelliklerini taşıdığını iddia etmeleridir.
bizler olmaz tohumdan diktiğiniz fidan anacının yüzde yüz aynısı olamaz aşı yapılmak zorunda dedikçe bin bir argüman ile aynısı olduğunu iddia ettiler, sonra aşı yapmaya başladılar vede aşı önermeye başladılar. ne oldu aşılamayınca olmuyormuymuş???
soru: bu güne kadar sattığınız aşısız fidan sahiplerinin durumu ne olacak? bu kişilerin maduriyetini giderecekmisiniz?? veya o kişilerin yüzüne nasıl bakacaksınız???? çünki o fidanları satarken aşı gerekmediğini söyleyerek yalanla sattınız...
dikilen altay fidanlarının ilk yıldan sonra su istemediğini lanse ettiniz... ama kazık kökü kesilmiş fidan sattığınızı unuttunuz.. yerinde çöğür dikseniz, hadi bir nebze inanalım bu duruma ama yerinde büyümüş ağaç bile sulayınca daha iyi verim veriyor (tecrübe ile sabittir.)
devletin hangi iznini amacı dışında kullanarak bu işin yapıldığını sizde biliyorsunuz... sizdeki devlet izni altay ceviz fidanı üretesiniz diye değil.... sertifikalı fidan için önce tescilli anaç bahçesi sahibi olacaksınız.. varmı altay cevizinin devlet tarafından tescillenmiş anaç bahçesi ????
baştan beri cinsin resimlerine bakınca verimli bir cins olabileceğeni acele edip verimli bir ırkın adını karalamamak gerektiğini ısrarla bende formda yazan arkadaşlarda yazdık.
bu işin belli yollarının kat edilip, tescillenip, hertürlü evrakı tamamlandıktan sonra satışa başlanmış olsa şu anda burada bu yazıları kimsenin yazacak durumuda hakkıda olmaz, olamazdı..
biz destekleme ve hibeler için gerekli evrakı nasıl veriyorsunuz diye sorunca, cevaben sık dikip verimle kazanacaksınız dediniz. cevabınız bu olamamalı ,bunu dedinizmi bu iş olmaz...
ne zaman uyanıyor? ne zaman çiçekleniyor? ne zaman hasat ediliyor? ne zaman yaprak döküyor? bu sorular hep cevapsız bırakıldı.
verim olarak yeşil kabuklu yaş cevizin tartıldığını sizden öğrendik..
kabuklu kuru meyva olarak hangi yaşta ne kadar ürün veriyor??
fidanı satan sizlersiniz, alan burada sorular soran insanlar, bir mal alırken en ince detayına kadar bilmek isteyeceklerdir, en doğal haklarıdır. alıcının sorduğu soruya; net, anlaşılır, tatmin edici cevaplar vermekte satıcının yükümlülüğüdür.
kızmadan sabırla cevap vereceksiniz. biz ne kadar abuk sabuk sorular sorsakta bizi ikna etmek sizin işiniz olmalı.