12-08-2013, 16:03
|
|
Aðaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2013
Þehir: NEVÞEHÝR
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aksoy17
Merhaba Ceviz Dostlarý, Çanakkale Yenice Pazarköy'de 10 yýlý aþkýn süredir ceviz yetiþtirmeye uðraþýyoruz. Bahçemizdeki yerli çeþitleri "Çetnýr ve Pedro" ya dönüþtürdük. Bu arada sulama suyumuzun çok az olduðunu ve bu suyla bu iþin olmayacaðýný farkettik. Bu yýlýn Mayýs ayýnda elektrikli motorla 1500 metreden suyu tarlaya getirdik. Ve bahçemizdeki en büyük sorunu çözmüþ olduk.
Aðaçlarýmýz suyu görünce bayaðý güzelleþmeye baþladý. 3 aylýk süredeki performanslarý gerçekten muazzam.
Arkadaþlar üstüne basa basa þunu söylemek istiyorum bu iþ az suyla olmadý. Bu iþe yeni baþlayacak arkadaþlara ve baþlamayý düþünen arkadaþlara þunu öneriyorum: "Önce Bol Su".
Benim rakým 250m. Toprak yapýsý geçirgen hafif taþlý. Ama yerli çeþitlerle baþladýðým iþte yerli çeþitlerin erken açýlmasý bölgemizde görülen geç tonlar bizi meyve konusunda çok geç býraktý. Daha sonra aþý ile cins deðiþikliðine gittik. Bahçemizde birkaç fotoðraf çektik. Bu fotoðraflarý sizlerle paylaþmak istedim. Hatam çok olabilir ama bunlarý azaltmak için çok çaba sarfediyorum. Þimdi boþ yerlere tekrar çetnýr ve pedro ekiyorum. Ama bu iþler bol suyla oluyor. Susuz olmuyor arkadaþ !
Saygýlarýmla Aksoy17
|
Aksoy kardeþim cevizleri ne kadar süre ile ne miktarda suluyorsun önceki ve sonraki bilgi verirsen sevinirim
|
|
|