agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Aðaçlar > Meyve Aðaçlarý (Özel) > Ceviz
(https)

Beðeni Düzeni1382Beðeniler

Bookmark and Share Dýþ Baðlantýlar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-07-2013, 18:16   #11
Aðaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Þehir: uþak
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Altaycevizi Mesajı Göster
Sayýn forum üyeleri,
Bu sene hasat zamaný hem Sivrihisar daki 3 ve 4 yaþýndaki aðaçlarýn hemde RUsyada ki yetiþmiþ aðaçlarýn ne kadar meyve verdiðini ölçüp yayýnlayacaðýz. Altay Bosfor ceviz yüksek verimli,salkým, erken meyveye yatan, ilkbahar donlarýndan etkilenmeyen, yan dal verimi olaðanüstü fazla olan, bilinen türlerden farklý üstün özelliklere sahip bir ceviz çeþididir. Bakým þartlarýna, rakým ve ilklim özelliklerine baðlý olarak her bölgede farklý bir verim degerine ulaþabilir. Biz Rusya'da 8-10 yaslarýnda bu aðaçlarýn kabuklu yani dýþýnda yesil kabuðu olmadan 150 kg ve üstüne ulaþabildiðini gördük. Ýnþallah ülkemizdede bu degerleri yakalayýp asmaya çalýþacaðýz. Tabikide 8-10 yaþýndaki aðaçlarda 50-60 kg veren aðaçlarda vardý. Ceviz veriminde aðaç basý verimdense dekar alan verimliliði hesabý yapýlmasý daha doðru olur.
sn altaycevizi verimi aðaç baþýna deðilde dekar baþýna yeþil kabuksuz cevi mi demek istediniz. Yani dekardan 150 kg kuru kabuklu ceviz mi demek istediniz.Tam anlamadým ama sivrihisardakibahçenizi gerçekten merak ettim uþaða 200 km mesafa var ramazandan sonra gelmeyi düþünüyorum. Ben cevizi iyi anlarým zirattçi deðilim ama damdan düþenim damdan düþenin halini bilirim. Aðaçlarýndaki cevizleri tek tek sayarým Yapraðýna meyvesine bakarým sulama durumuna bakarým. Aðaç baþý veya dekara verimi gramý gramýna çýkarýrým.Benim 300 tane yetiþkin viþne aðacým var dalýnda viþne alanlar gelip 10 ton luk bahçeye 3 ton diyorlardý kýzdým o iþe kendim baþladým.Memleketimizde viþne para eder oldu.Þimdi kimse benden fiyat almadan baþkasýna viþneyi vermiyor. Öyle bir rekolte tahmini yaparým gram þaþmaz.Ama gerçekten cevizlerinizin cani gönülden dediðiniz gibi olmasýný istiyorum.Saygýlarýmla baþarýlar diliyorum.

ömür-uþak Çevrimdışı   Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanýt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Þu an saat: 16:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025