![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2013
|
Arkadaşlar Kastamonu merkeze 20 km arazime 10 dönüm ceviz bahçesi kuracagım en çok sorun yaşadığım konu çeşit ilkbahar donlarının sık yaşandığı bir bölge rakım 800-850 arazi çok az meyilli sulama damla sisitem olacak edrafı korunaklı yabancı çeşit olarak FERNOR -FERNETTE yerli çeşi olarakta KAMAN - 1 / YAVUZ - 1 / ŞEN - 1 düşünüyorum Kastamonu merkezde bu çeşitleri yetiştiren varmı ve tavsiyeniz ne olur ***. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Merhabalar sevgili cemal61 Bırak Sen şimdi Şebin'ini bileceği de hazır ziraat mühendisiymişsin ,sektör'desin şu '' altay cevizi " hakkında ne düşünüyorsun ? kökeni sibirya ya uzanan bu aşısız cevizin Türkiye topraklarında 8 yaşında 150 kg verebilme ihtimali mümkün müdür ? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Bu altay cevizinden 10 adet fidan aldım kasım ayında topraga diktim şu an uyandılar,aynı bahçemde kaman 1,çhantler,pedro,fernor da var sonuçlarını bekleyecegim ,altay cevizi dedikleri gibimi olacak merak ediyorum ama dedikleri gibi olacağını tahmin etmiyorum inşaallah dedikleri gibi olsun 1 yaşında biz çögür dıyoruz onlar fidan diyorlar tanesi 25 tl ben denemeden bir sonuç almadan konuşmayı sevmiyorum.Bu konuda daha fazla bilğisi olan varsa paylaşalım.Şebin -bilecik kaman 1 den 10 gün önce uyanıyor Cevizcilerin Sanal Dünyadaki Rehberine Hoş Geldiniz, Ceviz, Ceviz Fidanı, Ceviz Bahçesi herşey burada te ki ceviz çiçeklenmesi diye pencereye bakmanızı tavsiye ederim bizzat benim gözlemlerim |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
kızarak soru sormanıza gerek yok ben sizleri aydınlatmayı kendime bir borç bilirim çünkü rabbim bu mesleği bana insanlara yardımcı olayım onlarda bana dua etsinler diye nasip etti |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen Cemal61 : 03-05-2013 saat 15:35 |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Değerli ceviz hastası dr, dikmiş olduğun fidanların daha güçlü lider dal oluşması için tepe dalını alman ileriki yıllarda ağaca büyük katkısı olacaktır.fidanlarınızın aşı üstünden 2-3 göz bırakıp kesin kestiğiniz yere aşı macunu veya sutut ahşap koruyucu boya ile kapatın bahar ayında yani nisan mayıs ayı gibi fidanınızı takip edin en güçlü süren gözü lider dal olarak büyütün ,lider dala rakip olacak başka bir sürgün yaptırmayın. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın permakültür, aldığınız notların link şeklinde verirseniz okumak isteyen arkadaşlara kolaylık sağlamış olursun ve nereden buldun ne kadar sağlıklı bilgiler gibi sorulara maruz kalmazsın, bunu sakın bir ikaz gibi algılama, kolaylık rahatlık isteyen istediği bilgiye kolay ulaşması açısından yazdım. http://www.agaclar.net/forum/1100175-post76.htm |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
lilium
Alıntı:
Aldığım notların tamamnı forumundan toparladım. Başta siz olmak üzere bir çok değerli arkadaşın emeği için teşekkürler. Farklı linklerden not ettiğim için, notlarımı copy paste yapıştırmak daha kolayıma geldi. Birdahaki sefere linkleri kopyalamaya çalışırım. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2013
|
arkadaşlar 80 dönüm arazim var 60 dönümüne ceviz ekmek istiyorum hangi cins ceviz ekmeliyim bodur ağaç olmasınıda istiyorum yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Alıntı:
şimdiden kolaylıklar diliyorum. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2012
|
Sayın regensulama1989, 60 dönüm oldukca büyük bir alan ve yatırım, hele bir de bodur ceviz dikmek istiyorsanız size buradan verilen tek cümlelik cevaplar yetmeyecektir. Bence de cok okumalı ve araştırmalısınız öncelikle ilk mesajdan itibaren bu forumdan başlayabilirsiniz... |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Teşekkür ederim Arif Bey, Forumdaki uzman arkadaşların paylaşımlarından aldığım notların arasına, sizin bu değerli bilgileride ekleyeceğim. sağlıcaklı kalın. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2012
|
merhaba..acaba devletten arazi kiralayıp ceviz işine giren var mı acaba bu aralar.. daha doğrusu arazi kiralanabiliyor mu? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Arazi kıralamak için ilinizin milli emlak müdürlüğüne baş vurun.Arazi kiralama il ve ilçelerde işine mili emlak müdürlüğü yardımcı olacaklarını tahmin ediyorum. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Ağaç boyları
Herkese merhaba, Bu sene Çanakkale/Gelibolu ilçesinde kurulu bir ceviz bahçesini satın almayı düşünüyorum. Bahçe sahibi ağaçların 13 yaşında olduğunu söyledi bunun doğruluğunu nasıl kontrol edebilirim? Aşağıdaki linklerde çekilen birkaç resmi belki yardımı olur diye koydum. https://docs.google.com/file/d/0B21x...it?usp=sharing https://docs.google.com/file/d/0B21x...it?usp=sharing https://docs.google.com/file/d/0B21x...it?usp=sharing Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
-13 yaşındaki bir ceviz ağacından en az 20-25 kg/ağaç verim alınırsa rantabl sayılır, bunun altında ise tavsiye etmem. kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Alıntı:
ağaç üstünde meyve kalmış olduğunu görebilirsiniz. Cinsin Yalova 1 ve Yalova 2 olduğunu söylediler. Ağaç boyu ölçümü, gövde kalınlığının ölçümü **** başka bir fiziki zarar vermeden yapılan metod ile yaş bilgisini doğrulatma imkanı var mıdır? |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=catgreen;1118977]Geçen senenin rekoltesi yaklaşık 1250 kg'mış. Ancak resimlere dikkatli bakarsanız ağaç üstünde meyve kalmış olduğunu görebilirsiniz. Cinsin Yalova 1 ve Yalova 2 olduğunu söylediler. Servili kardeşim, Bahçe kaç dekar?, toplam kaç ağaç var?, 1250 kg/ağaç sayısı = 20 kg, ağaç başı ise sorun yok. Yaşları 13 olabilir. Yapacağın yatırımın fizibilete çalışması yapmak gerekir bunun için, bahçenin: - toplam fiyatı - büyüklüğü Kaç dekar ve kaç ağaç var - yeri ( yerleşim yerlerine olan uzaklığı, burada ulaşım giderlerini hesaplamak için ) - sulama suyu,havuzu varmı su nasıl temin ediliyor,elektik varmı vs. - ceviz kg fiyatı, bugün için yalova cinsi ceviz fiyatları, 8-10 tl/kg dır. gibi veri ve ön kabuller gerekli. Bu veriler ışığında fizibilite çıkarılır ona göre karlı bir yatırım olup olmadığına bakılır. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fotoğraf da görülen ceviz ağaçları görünüş şekliyle 13 yaşında olduğunu doğruluyor. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2007
|
budama konusunda cevap yazan herkese tesekkurler gecenlerde arkadaslarla konusurken yenı bır tartısma konusu acıldı tozlayıcı dıkımı konusunda.20-1 seklınde tarlaya esıt mı dagıtacagız yoksa hakım ruzgar yonune dık gelecek sekılde tek sıra ve ya bır kac sıra seklınde mı dıkılecek? asagıdakı bılgılerı de Balıkesır ıl tarım mud.den edındım(ılgılerı ıcın tesekkur ederım) son ulusal cevız kongresınde 20-1 seklınde tozlayıcı olması gerektıgı fazla tozlayıcı meyve dokumune yol acıyormus.chandlerın esas tozlayıcısı franquette olmasına ragmen ılk 7 yılda yeterlı olmuyormus ve bu ılk 7 yıl ıcın fernette dıkılmesı gerektıgını soyledıler |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
adındanda anlaşılacağı gibi ulusal ceviz kongresinde franguette 7 yıl tozlama yapamıyacaksa fernette tozlar deniyorsa burada bir çelişki doğmuyormu.Nasılmı burayı iyi anlayalım fernor chandler den 15-20 gün sonra uyanıyorsa fernette ya fernoru tozlamaz ******** çhandleri tozlamaz anlıyorum.Yanlış mı anlıyorum ,degerli yorumculara bu konuyu tartışmaya davet ediyorum.Hani chantler 7-8 yaşında 30-40 kğ meyve verir deniyordu.Ama hala tozlayıcı sorunu bile net degil.Biz bu gidişle daha çok ceviz ithal ederiz. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
bu çalışmaya göre chandleri en iyi tozlayabilecek cins olarak KAMAN1 görünüyor bilmem yanılıyormuyum? http://www.agaclar.net/forum/1050413-post238.htm birde bu çalışma var buna görede en güzel tozlayıcı ronde de montignac görünüyor. http://chestnut-walnut-trees.com/con...lnut-flowering |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2013
|
Selamlar, forumunuza yeni katıldım.Bu da ilk yazım. Bu işin acemisiyim.Bir arkadaşımla birlikte minumum 100 dönüm bir ceviz bahçesi oluşturmak istiyoruz. 1-Internet üzerinde bir sürü fizibilite gördük.Bunlardan bazıları fidancıların.Farklı ve bazıları da öyle miktarlar veriyor ki bu işi yapmamak için deli olmak lazım.Doğru fizibilite nedir? 2-Ceviz satışı hakkında hiç bir bilgi bulamadık.Satışı var mıdır?Kaça satılır?Elimizde kalır mı? Yardımcı olursanız seviniriz. Düzenleyen qrom : 12-03-2013 saat 16:38 Neden: Bu bilgiyi vermeye gerek olmadığını düşündüm |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Degerli dostum ceviz öyle internetteki gibi bu yıl dıkitim yıl sonra 40-50kğ meyve alıp 1 kğ 12 tl bir ağaçtan 500-600 tl para kazan bu hesaplar 10 yıl sonra tarladan dönüyor.Degerli dostum önce ceviz dikecegin yeri, ceviz çeşidini.doğru seçmelisin.Daha sonra iyi bir rehber seçmelisin dikimden sonra 7-8 yıl iyi bir bakım yapmalı 8-10 yıl sonra bir ağaçtan 25-30 kğ ürün almayı göze alıp bu işe girmelisin .Yoksa bu işe girmenizi tavsiye etmem ben de fidan üreticisiyim yoksa internetteki gibi kolay degil dostum. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|