Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drfatih35
budama konusunda cevap yazan herkese tesekkurler
gecenlerde arkadaslarla konusurken yenı bır tartısma konusu acıldı
tozlayıcı dıkımı konusunda.20-1 seklınde tarlaya esıt mı dagıtacagız yoksa hakım ruzgar yonune dık gelecek sekılde tek sıra ve ya bır kac sıra seklınde mı dıkılecek?
asagıdakı bılgılerı de Balıkesır ıl tarım mud.den edındım(ılgılerı ıcın tesekkur ederım)
son ulusal cevız kongresınde 20-1 seklınde tozlayıcı olması gerektıgı fazla tozlayıcı meyve dokumune yol acıyormus.chandlerın esas tozlayıcısı franquette olmasına ragmen ılk 7 yılda yeterlı olmuyormus ve bu ılk 7 yıl ıcın fernette dıkılmesı gerektıgını soyledıler
|
Degerli dostum bende ulusal ceviz toplantısında idim ben mi yanlış anladım tozlayıcı miktarlarında 10/1 olarak anladım.Birde ceviz duayenlerinin bulundugu
adındanda anlaşılacağı gibi ulusal ceviz kongresinde franguette 7 yıl tozlama yapamıyacaksa fernette tozlar deniyorsa burada bir çelişki doğmuyormu.Nasılmı burayı iyi anlayalım fernor chandler den 15-20 gün sonra uyanıyorsa fernette ya fernoru tozlamaz ******** çhandleri tozlamaz anlıyorum.Yanlış mı anlıyorum ,degerli yorumculara bu konuyu tartışmaya davet ediyorum.Hani chantler 7-8 yaşında 30-40 kğ meyve verir deniyordu.Ama hala tozlayıcı sorunu bile net degil.Biz bu gidişle daha çok ceviz ithal ederiz.