View Single Post
Eski 26-02-2013, 10:52   #273
aviator34
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen Mesajı Göster
Degerli dostum buradaki ceviz aşıkları sizlere yardımcı olmak amacıyla yıllardan beri fikirlerini yazıyorlar tercübeleri ni paylaşıyorlar hiç bir maddi beklentileri yok ama
anladım ki bu bilgi paylaşımının hiç bir faydası olmuyor.Aylarca 7x3.5-8x4 gibi dikimin faydalı olmayacağını ileri yaşlarda tamiri zor olan hataları yapmayın diye siz gene bildiğinizi duyduğunuzu yapıyorsunuz.Fidancı fidan satmak amacı hesabında.Ama dayanamayıp dinlerseniz kireç içiz bir önerim olacak çukurları en az 1.m-1.50 cm kazıp çukurun en altına 1kğ toz kükürt atarsanız derin çukurun içerisine üst toprağı doldurursanız.sorununuz bir miktar çözülebilir.Dostum kamana gelin ceviz ağaçlarının arası mesafeleri görü sizin çeşitleriniz yarı yayvan gelişirki daha önce sorunlar başlar.
Arif bey Arazimin bir bölümünü bende 8x4 olarak dikmiştim.(aç gözlülük,fidancının dikilir abi bütün dünya artık böyle yapıyor demesi,getirinin artması gibi etkenlerden dolayı)Ancak bu yaz gezdiğim bahçelerdeki ceviz gelişimlerini ve aralık x mesafeleri gördükten sonra bu kış 8x8 'e çevirdim,tabiyki aradakileri sökerek, bu bana fazladan zaman,iş gücü,masrafa yol açtı.
Demek istediğim aklın yolu bir.
Bu sitenin faydası kesinlikle var almak isteyene...

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön