![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Alıntı:
Demek istediğim aklın yolu bir. Bu sitenin faydası kesinlikle var almak isteyene... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Degerli dostum şimdi yapmakla ceviz agacınız ve siz kazandınız ileride doğacak yanlışları şimdiden giderdiniz emeğinize sağlık allah emeğinizi zayi etmesin.Ceviz kadar uzun ömürlü ve saglıklı kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
sn oğuzlar77 ben size katılmıyorum tek ağaç düşünün o tek ağacında dallarıda birbirine giriyor sıra üstündeki ağaçlar varsın birbirine girsin o sıra üstündeki ağaçları tek ağaç tek gövde olarak düşünün önemli olan sıra arası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2013
|
karacepiş arkadaşım dallar birbirine girerse verim düşmektedir özellikle yan dal verim veren türlerde. uç dal cinsleri için fikrim yok ama yandal verenler için bir çok örnek gösterebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın karaçepiş, bu cevizcilik popüler olduktan sonra bir çok söylemler çıktı ben bazılarına hala anlam veremiyorum, bazılarına bu ne diyor ya diyorum, bazılarına ise gülüp geçiyorum. Şöyle anlatmaya çalışayım hatta bir çok kitaplarda da bunu görebilirsiniz, 1-ceviz budama istemez 2-ceviz 10-15 metreye ekilir. 3-cevizde kuruyan dallar varsa bunlar alınır. 4-cevizin güneş görmesi için budama yapılır. 5-güneş görmeyen dallarda meyva gözü oluşması az olur. 6-cevizde üst üste gelen bir birine çarpan dallar varsa kesilir Gibi bir çok söylemler var, ben en çok son iki söylemde takılıyorum, Şimdi bu söylemleri yıllar önce söyleyenler nasıl oluyor da 7x3.5 -8x4 olarak bahçe kurduruyorlar anlamıyorum. Tek bir ağaçın üst üste gelen ya da birbirine çarpan dalları yaralanıyor, iki ayrı ağacın birbirine geçen dalları yaralanmıyor (daha fazla yaralanır ve güneş alamamasından dolayı meyve gözü az oluşur) Şu üç soru 1-güneş görmeyen dallarda meyva gözü oluşması az olur. 2-cevizde üst üste gelen bir birine çarpan dallar varsa kesilir, 3-ceviz 7x3,5- 8x4 ekilir. Bu üç sorudan bana bir cevap verecek var mı? Yani üç sorudan bir olumlu cevap 7x3,5 ya da 8x4 ekildiğinde 1 ve 2 deki sorunlar olmayacak mı? Olmayacaksa bize yıllarca neden bu masalları anlattılar, kitap satmak için mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|