![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Arif bey, Size ceviz ağacı budaması ile ilgili sorum olacak; Boyları aşı yerinden bir iki karış olan tüplü fidanları 2012 mayıs ortasında bir kısmınıda bir ay geçikmeli olarak 8x7 m aralıklarla diktim. Çeşitli kaynak ve duyumlardan edindiğim teorik bilgiler göre dikim ve bakım işlemlerini uygun şekilde yaptım. Dallanarak aşı yerlerınden 80-160 cm kadar uzadı ve aralık ortasında üzerlerinde hala yaprak vardı, bir gece kırağı düştü ve bütün yaprakların karararak yere düştüğünü gördüm acaba zarar görmüşmüdür bilemiyorum. (yer marmara bölgesi rakım 100 m dir) Sanırım bu yıl boyları çok daha uzayacaktır. Ben gerek boyları gerekse yan dallarının aynı olmasını sağlamak için liderdal terbiye sistemi uygulamayı düşünüyorum, tepe vurmasını 180 cm yukardan,1. katı yerden 80 cm yükseklikte 4-5 yandal bırakmayı, ağaç gelişimine göre 2. ve 3. katları aralarında birer m yükseklik bırakarak budamayı planlıyorum. Sizin bu konuda görüşlerinizi burada paylaşmanızı bekliyorum ve teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|