View Single Post
Eski 22-02-2013, 12:37   #261
arif göçmen
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy Mesajı Göster
Sayın regensulama1989, 60 dönüm oldukca büyük bir alan ve yatırım, hele bir de bodur ceviz dikmek istiyorsanız size buradan verilen tek cümlelik cevaplar yetmeyecektir. Bence de cok okumalı ve araştırmalısınız öncelikle ilk mesajdan itibaren bu forumdan başlayabilirsiniz...
Değerli dostum arazin hayırlı uğurlu olsun.Ceviz bahçesi yapmak emek zaman sevgi sabır gerektiren ve 10 yıldan önce getirisi olmayan zahmetli aynı zamanda meşakkatli bir iştir.Bazı benim gibi deyim kimseye değil bu sözüm ceviz dikeceklere öyle kolay anlatılıyoki insanın hemen ceviz dikesi geliyor.Hemende dikiliyor dikecek arkadaşa oyle anlatılıyorki 5 yılda 40 kg-8-10 yaşında 100 kğ meyve veriyor,bu bilgiye gore 100 ağaçlık bahçeden şu kadar ürün çarpı 1kg si 10 tl çarpı şu kadar para vatandaş bir dalıyo ceviz işine bakıyorki 5 yaşında bir ağaç 2-3kg 8-10 yaşında 20-25 kğ meyve alıyor az paramı elbette değil ama insanların hayali yıkılıyor.Birde almış olduğu ceviz fidanlar ismine doğru çıkmazsa yer seçiimi yanlışsa,yanlış ceviz çeşidi seçilirse pardon demesi 5 yılını alır,pardonu düzeltmek içinde 5 yılı geçerse 10 yıl sonra başladığı yere gelirse allah bunları hiç bir çiftçiye yaşatmasın.Ama bu yazdıklarımı yaşayan çok tanıdığım insanlar var.Bundada en suçlu insan benim gibi fidancılarındır.Arkadaşlar bu yazdıklarımı yeni bahçe kuracak arkadaşlara doru anlatılmalı ki yatırım hesaplarını planlarını buna göre yapmalılar.

arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön