agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni3132Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-09-2012, 09:06   #11
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Sn. Formullaone,

Başka bir başlık altında bu örnekleri karıştırdığınızı yazmıştınız. Aynı toprak özelliğine sahip olan örnekleri, aynı derinlikten alınmış olmak şartıyla karıştırabilirsiniz. Farklı derinlikler karıştırılmaz. Buradan daha geniş bilgi alabilirsiniz.

Toprak yapısı 5-8 metrelik mesefalerde dahi değişkenlik gösterebilir. Eğer dikkatli bir gözünüz varsa toprak sürüldükten hemen sonra bunu kendiniz de gözlemleyebilirsiniz. Benim gözlemim, özellikle eğimli arazilerde bu yapının çok değişiklik gösterdiği şeklinde.

Her ne kadar toprak özellikleri değişik olsa da her noktadan örnek almak ve bunları ayrı ayrı tahlile göndermek mümkün değildir. Dolayısı ile 3 noktadan değil, benzer özelliği gösteren alanlardan 3'ten fazla noktadan toprak örnekleri alınıp aynı derinliğin örnekleri biribirileri ile karıştırılır ve o şekilde tahlile gönderilir.

Bir süre sonra arazinizi tanırsınız zaten, neresi daha çok gübre ister, neresi verimlidir, yavaş yavaş ortaya çıkar..

Eğer zaman içinde farklı noktaların analizini merak ederseniz de ister örnek alıp gönderirsiniz, ister TGAE'nin ürünlerinden (Çabuk analiz seti) kullanabilirsiniz. (Ben denemedim)

Bu işin bir üst seviyesi var, o da hassas tarım.. İlgilenenler "precision farming" diye internette aratabilirler. Ya da kısa bir Türkçe açıklamayı buradan okuyabilirsiniz.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025