Sn. Lilium öncelikle detaylı açıklamanız için teşekkür ederim..3.-4.-5. yılda veya seyreltmeye ihtiyaç duyacağımız yıla kadar toplamda 15 kg alsam fidan parasını çıkartıyor ama bu sadece masa başı hesabı bu sık dikimin diğer sağlıklı ağaçlarada zarar verebileceğini düşünmek lazım.
Fidanları aldığımız yeri p.m atıyorum.Çoğu Fidancının bahçe kurma konusunda çok bilgili olduğunu düşünmüyorum genelleme yapmıyorum..ayrıca burdaki kapama bahçe 1996 yılında kurulmuş yerli çeşitler ekilmiş ilk önce sonra amerikadan profesörler getirtmişler ve 2005 yılında hepsini chandlere ve diğer yabancı çeşitlere çevirmişler.adamların bilgisi gerçekten iyi her türlü ekim şeklini yapmışlar ve en uygunu 8x5 olduğuna kanaat getirmişler.o bahçeyi gezdim ve bende onlarla aynı düşünceye vardım..8x5 baya geniş 6-7 yaşındaki ağaçlar kapatamamıştı..Sizin vermiş olduğunuz fotoğraflar bir hayli şaşırttı beni hatta sorma gereği duydum bu ağaçlar yerlimi ? budaması düzgün yapıldımı ? yani bu kadar büyüyeceğini tahmin edemedim 5-6 yaşında ağaçlar gördüm bu kadar büyük değildi.
Ekime başlamak için biraz süremiz var ve 57 dönüm gibi çok büyük bir yer olmayan yerden tam verim almak için ne yapılır bunları araştırıyorum.Belki biraz başınızı ağrıttım ama bu 50-60 yıllık bir yatırım ve ilk başlangıcı çok önemli çok titiz olmaya çalışıyorum.İşin aslı 10. yıla kadar adam gibi bir verim beklemiyorum.ama biraz sık dikerek hiç değilse aradaki masrafları çıkarmaya çalışıyorum.
Ayrıca ağaç taşıma işi için ne düşünüyorsunuz örneğin 8X4 ektim ilerde bir yer daha aldım aradakileri söküp oraya dikme ihtimalim varmı ?
|