agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-09-2012, 23:00   #1
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Chandler'ın ne kadar "bodur" olduğunu Sn. Lilium'un resimlerinde görebilirsiniz

Çok diye bir şey olmaz, en fazla arazinizi etkin değerlendirememiş olursunuz. Yetişkin Chandler ağaçlarına bir bakın, ne görüyorsunuz?

Öyle ceviz ağaçları var ki 10x10 bile yetmez. Altına ışık düşmez deyim yerindeyse...

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2012, 00:51   #2
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Sayın burak555, fidanları nerden aldığınızı öğrenebilirmiyim? bir sakıncası yoksa.

Size öncelikle söyleyeceğim kafanız çok karışık, bu karışıklığı kafanızda çözmeden herhangi bir işe kalkışmayın.

Alıntı:
7x3.5 ekersek 6. veya 7. yılda 7x7 ye düşmek şart.

Altıncı ya da yedinci yıla kadar olan kazancınızı hesapladınız mı? hesapladıysanız mahsuru yoksa öğrenebilirmiyim?

hesap yaptık en çok verimin olduğu sene biz ağaçları seyrelteceğiz ve ara yıllarda sağladığımız kazancı 10.yılda kaybetmeye başlayacağız

En çok verim hangi yıl? yazarmısın. Ama masa başı hesap olmasın.
Alıntı:
8x5 veya 8x4 için ne dersiniz seyreltmeye ihtiyaç olurmu chandler çeşidinde yoksa düz 10x10 mu ekelim. ?
Kafanız çok karışık, 8x5- 8x4 tabi ki seyrelmeye ihtiyaç olur,

Seyreltmeden ziyade 7x3.5-8x4-8x5 bu ölçülerde ekilen ağaçlardan 8-10 sene ne kadar verim alacaksın? Bununda hesabını yapmışsan onu da alayım.

Gönderdiğim resimlerde bir şey anlatmıyorsa e ben daha ne anlatayım.

Alıntı:
burda 1200 dönüm ceviz ekmiş bir yer var.her çeşidi denemişler.en uygunu 8x5 olduğuna kanaat getirmişler tabi onlarda ekipman ve bilgili insan sayısı belki şu an sorun çıkartmıyor
Bu 1200 dönüm ekilen yer kaç yıllık deneyimden sonra 8x5 kanaat getirmişler? 8x5 ekili yer kaç yaşında? Yani bu deneyimi nerede yapmışlarda kanaat getirmişler? Yok böyle bir şey, cevizin yani kapama bahçelerin türkiyedeki geçmişi 10 yıllık mevzu.
Nasıl kanaat getiriyorlar neye göre getiriyorlar şaşıyorum doğrusu.

Alıntı:
.7-8 sene toplam 20 kg ceviz alsak ağaç başına fidanlar kendini amorti etmiş olacak.
Buda zor ya hadi öyle olduğunu kabul edelim sizin kârınız ne olacak? fidancıya para kazandırmak mı? Yoksa sökerken kepçe oparatörüne kazandırmak mı? Yoksa kerestesinden kazanmak mı?

Ya sökeceğin ağaçlar diğer kalıcı ağaçların taç yapılarını ne kadar bozacağını da hesapladın mı?

Şu mesajım bir şey anlatmıyorsa anlaşılmıyorsa söyleyecek sözüm yok, herkes özgürdür dilediği gibi ekmekte dikmekte serbesttir.

Sevgili burak555, kardeşim sakın olaki bazı kişilerin dolduruşuna gelme benim söylediklerimi de dinleme, bol bol kurulmuş bahçeleri gez incele araştır ama mutlaka 7-8 yaşına gelmiş hatta bulabilirsen 10 yıllık bahçeleri görmeden bir işe kalkışma.

Dün Aviator34 arkadaşımız ziyaretime geldi, onunda düşüncesi 8x4 ekmekti, ona bahçeleri gezdirdim, (bilecik, chandler, pedro) Burayı görürse gördüklerini ve kararını kendisi söylesin istersen.

Başarılar ve bol kazançlar dilerim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2012, 13:05   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sayın burak555, fidanları nerden aldığınızı öğrenebilirmiyim? bir sakıncası yoksa.

Size öncelikle söyleyeceğim kafanız çok karışık, bu karışıklığı kafanızda çözmeden herhangi bir işe kalkışmayın.

Kafanız çok karışık, 8x5- 8x4 tabi ki seyrelmeye ihtiyaç olur,

Seyreltmeden ziyade 7x3.5-8x4-8x5 bu ölçülerde ekilen ağaçlardan 8-10 sene ne kadar verim alacaksın? Bununda hesabını yapmışsan onu da alayım.

Gönderdiğim resimlerde bir şey anlatmıyorsa e ben daha ne anlatayım.

Bu 1200 dönüm ekilen yer kaç yıllık deneyimden sonra 8x5 kanaat getirmişler? 8x5 ekili yer kaç yaşında? Yani bu deneyimi nerede yapmışlarda kanaat getirmişler? Yok böyle bir şey, cevizin yani kapama bahçelerin türkiyedeki geçmişi 10 yıllık mevzu.
Nasıl kanaat getiriyorlar neye göre getiriyorlar şaşıyorum doğrusu.

Buda zor ya hadi öyle olduğunu kabul edelim sizin kârınız ne olacak? fidancıya para kazandırmak mı? Yoksa sökerken kepçe oparatörüne kazandırmak mı? Yoksa kerestesinden kazanmak mı?

Ya sökeceğin ağaçlar diğer kalıcı ağaçların taç yapılarını ne kadar bozacağını da hesapladın mı?

Şu mesajım bir şey anlatmıyorsa anlaşılmıyorsa söyleyecek sözüm yok, herkes özgürdür dilediği gibi ekmekte dikmekte serbesttir.

Sevgili burak555, kardeşim sakın olaki bazı kişilerin dolduruşuna gelme benim söylediklerimi de dinleme, bol bol kurulmuş bahçeleri gez incele araştır ama mutlaka 7-8 yaşına gelmiş hatta bulabilirsen 10 yıllık bahçeleri görmeden bir işe kalkışma.

Dün Aviator34 arkadaşımız ziyaretime geldi, onunda düşüncesi 8x4 ekmekti, ona bahçeleri gezdirdim, (bilecik, chandler, pedro) Burayı görürse gördüklerini ve kararını kendisi söylesin istersen.

Başarılar ve bol kazançlar dilerim.
Elinize,kolunuza,ağzınıza sağlık,en güzel şekilde anlatmışşınız.

konyalıhalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2013, 16:34   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-09-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi konyalıhalil Mesajı Göster
Elinize,kolunuza,ağzınıza sağlık,en güzel şekilde anlatmışşınız.
8-4 aralıklarla yapacaksan hangi cins ceviz kullanmana bağlı. genelde bu aralık seyretmeyle son bulur.

oğuzlar77ceviz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2012, 12:40   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-12-2012
yardımlarınızı rica ederim...

sayın büyüklerim ekte toprak analizi raporlarını yüklemeye çalıştım.
10 dekar ceviz bahçesi kurmak istiyorum. tercihimi geç donlara dayanıklılığı sebebiyle bilecikten yana kullandım. sizlerden ricam toprak analiz raporuna göre bu işin oluru var mıdır yorum yapmanız. yönlendirmelerinize ihtiyacım var.
teşekkürler şimdiden...

Eklenen Resimler

onozer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2012, 14:01   #6
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi onozer Mesajı Göster
sayın büyüklerim ekte toprak analizi raporlarını yüklemeye çalıştım.
10 dekar ceviz bahçesi kurmak istiyorum. tercihimi geç donlara dayanıklılığı sebebiyle bilecikten yana kullandım. sizlerden ricam toprak analiz raporuna göre bu işin oluru var mıdır yorum yapmanız. yönlendirmelerinize ihtiyacım var.
teşekkürler şimdiden...
Sn Onozer

Tahlil yorumunda çok açık ve net yazmışlar. Toprağınız killi. Dolayısı ile diktiğiniz cevizler ilk bir iki sene boy verecekler daha sonra bonsai gibi gelişimleri duracak.

Analizde yazdığı gibi ceviz harici bir yatırım yapmanız daha mantıklı.

Ya arazinizi değiştirin ya da ceviz fikrinizi

Bu arada raporu yazanı da çok takdir ettiğimi belirtmek isterim. Keşke her uzman bu kadar net yönlendirmeler yapsa.

Selamlar

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2012, 14:42   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-12-2012
cevabınız her ne kadar soğuk duş, kaynar su, tokat etkisi yaratsa da cevabınız için teşekkürler. sanırım fazla heveslendiğim için biraz canım sıkıldı ama gerçekleri değiştiremiyoruz.

onozer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 15:04   #8
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi onozer Mesajı Göster
cevabınız her ne kadar soğuk duş, kaynar su, tokat etkisi yaratsa da cevabınız için teşekkürler. sanırım fazla heveslendiğim için biraz canım sıkıldı ama gerçekleri değiştiremiyoruz.
Sayın onozer ; Analiz sonucunda ne güzel yazmışlar.Sayın Çamtepe de yazmış eline sağlık.
Benimde 10 dönüm 1 yaşında ceviz bahçem var belirli bölgelerinde bu sarı toprak killi, kireçli yerleri var yaklaşık 60-70 fidanı kapsıyor.2 aydır kafayı yiyorum nasıl yapsamda toprağı ıslah etsem diye. Son 2 gündür dikili fidanlar uykuya daldıktan sonra çıkarıp kepçe ile derin kazdırıp o bölgedeki toprakları alıp yerine bahçe dışından toprak,hayvan gübresi, leonardit,tarımsal cipsler vs. koyup kapatmayı düşünüyorum.Bir yandan fidanların kenarlarından kanal açtırıp bu karışımları koyayım diyorum. **** Fidanın 4 tarafından burgu makinası ile açılan çukura bu karışımlar konabilir.
Yani toprağı ıslah etmek şehirli bir insan için gerçekten zormuş allah'tan bahçenin heryeri böyle değil yoksa ne yapardım diye düşünüyorum.

Teoride bu kadar kafa patlatıyorsak pratikte ne yapacağız

Ben bu ıslah işine başlamak için **** kesin bir sonuç alınması için bir daha 30-60-90-120cm den analiz yaptırıcağım.Tabi bu yağmur dinip'te toprak tavına gelirse (

orion1988 ve kamkat38 beğendi.
aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 09:37   #9
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

sayın burak555

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster

Sayın lilium saygılar.
Mesajı dün okudum biraz geç bir cevap olacak ama burak arkadaşa 1 çiftte ben birşeyler söylemek istiyorum.
Ben sayın lilium'un gezdirdiği bahçeleri görmeden önce bahçemi kurmuştum banada burak arkadaşımıza verilen nasihatlar gibi çok şey söylediler bahçeleri gezene kadar bir kulağımdan girdi diğer kulağımdan çıktı.ancak bahçeleri gördükten sonra anladım 8x4 'ün ne kadar yanlış olduğunu allahtan ben sadece bahçemin orman tarafındaki 1 sırasını 8x4 yapmıştım şimdi 2. bir iş olarak bahçenin belirli bölgelerinde kuruyan fidanların yerine bu 8x4 leri bozarak fidanları seyreltiyorum.
Açık köklü ekiyorsan sanırım bu zamanlarda ekim işlemine başlayacaksın.insana 8x4 çok cazip geliyor ama daha 1 yaşında her aralarından traktör geçerken adam bakarak geçiyorsa 3-4-5 yaşlarında nasıl geçer bilemiyorum.

kolay gelsin.

Eski 18-12-2012, 12:07   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-11-2012
"insana 8x4 çok cazip geliyor ama daha 1 yaşında her aralarından traktör geçerken adam bakarak geçiyorsa 3-4-5 yaşlarında nasıl geçer bilemiyorum"
Son cümlenin ifade etmek istediğini tam anlayamadım. Bu ifadedeki traktör aslında 8m lik aralıktan geçecek, 8x8 de olsa 8x4 de olsa traktör için aralık aynı, 4m lerin arasına zaten traktörle girilmeyecek.

servi-3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 14:22   #11
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi servi-3 Mesajı Göster
"insana 8x4 çok cazip geliyor ama daha 1 yaşında her aralarından traktör geçerken adam bakarak geçiyorsa 3-4-5 yaşlarında nasıl geçer bilemiyorum"
Son cümlenin ifade etmek istediğini tam anlayamadım. Bu ifadedeki traktör aslında 8m lik aralıktan geçecek, 8x8 de olsa 8x4 de olsa traktör için aralık aynı, 4m lerin arasına zaten traktörle girilmeyecek.
ister 8x8 yapın ister 8x4 yapın bu 2 fidan arasındaki yani sıra aralarına traktörle girilmeyecekse ne ile sürülüp o toprak işlenecek (yoksa ben mi yanlış yapıyorum) ?

Eski 18-12-2012, 16:18   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-11-2012
4m ler için traktör için başlangıçta imkan olabilir. ileride mümkün olmayacaktır. 8x4 de ileride ağaçlar birbirleri ile birleştiğinde 4m ler için ağaç aralarını küçük çapalama makinaları ile yapmak mümkün olabilir. Ancak traktör ile sadece 8m lik mesafeler yapılabilir. 4m ler için traktör için başlangıçta imkan olabilir. ileride mümkün olmayacaktır.
Güzel bir örnek olarak bu linki görüyorum http:// youtu.be/BHOwAEEkbI0
.

37_akrep beğendi.
servi-3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2012, 10:34   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi servi-3 Mesajı Göster
4m ler için traktör için başlangıçta imkan olabilir. ileride mümkün olmayacaktır. 8x4 de ileride ağaçlar birbirleri ile birleştiğinde 4m ler için ağaç aralarını küçük çapalama makinaları ile yapmak mümkün olabilir. Ancak traktör ile sadece 8m lik mesafeler yapılabilir. 4m ler için traktör için başlangıçta imkan olabilir. ileride mümkün olmayacaktır.
Güzel bir örnek olarak bu linki görüyorum http:// youtu.be/BHOwAEEkbI0
.
Linki tekrardan yazarmısınız teşekkürler

ibas06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 11:32   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-09-2013
Topladığım cevizi nasıl satarım?

Ben, henüz ceviz bahçesi kurmadım ancak kurmayı planlıyorum, diyelim ki elimde 2000 kg kadar toplanmış, kabuklu cevizim var bunu kime nasıl ve kaç paradan satabilirim?

ozgurx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 15:02   #15
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozgurx Mesajı Göster
Ben, henüz ceviz bahçesi kurmadım ancak kurmayı planlıyorum, diyelim ki elimde 2000 kg kadar toplanmış, kabuklu cevizim var bunu kime nasıl ve kaç paradan satabilirim?
Sayın ozgurx
Elinizde olan kabuklu ceviz neçeşit bir ceviz önce buradan başlayalım.Ticari potansiyeli nedir,büyüklüğü,kabuk kalınlığı, içrengi gibi bir çok faktör cevizinizin fiyatını belirlemek için etkendir.5 lirayada ceviz var 15 lirayada ceviz var.Onun için biz diyoruzki ticari bir anlamda ceviz yetiştirmek için dikeceğiniz çeşit uluslar arası piyasada kabul görmüş bir çeşit olmalı.Yoksa kazandıgınız para benim yeni sattığım elmanın hesabına döner,birde sana o hesabı anlatayım;ağaçta 4 ton kadar elmam vardı(niğdede)elmanın en çok piyasası olan yerde italyanlar, israilliler,büyük şirketler dağlara taşlara modern biçimde,yeni ticari çeşitlerden elma dikmişler yetiştiriyorlar belki yurt dışına 2-3 dolardan(4-5tl) elma satıyorlar,bende eski çeşitlerden oluşan yeteri kadar bakımı yapılmayan bir bahçe sattığım fiyat 250 krş geldi ortalama bunada şükür çünkü meyve suyu fabrikası kg mını 12,5 kuruşa alıyor.Onun için hesabınızı iyi yapın iyi bir cins ve iyi bir yetiştiricilik kazancınızı belirleyen en büyük etken olacaktır.Saygılarımla.

orkide01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2014, 13:32   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-09-2014
fidan yetiştiriciliği

Merhabalar kırıkkalede 700-800 rakımda 50 dönüm yerim var. burada fidan üretimi yapmak istiyorum. nereden başlamam gerektiği konusunda bilginize ihtiyacım var. *** ederim.

emir gunes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2014, 22:37   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-09-2014
foruma katılım

yeni üye oldum tüm forumdaşlara iyi geceler diliyorum.

altar74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2014, 11:30   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-12-2013
Lütfen yardım

Arkadaşlar İstanbul da toprak tahlili hangi ayda yaptırılır ve ceviz ve meyva ağaçlarında kaç cm den örnek alınması gereklidir ? lütfen yardımcı olun .

ellagrup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 20:40   #19
Yeni Üye

Semih2643's Avatar

Giriş Tarihi: 06-11-2016
İyi aksamlar araniza yeni katildim.
100 chandler bilecik inhisar - eskisehir sinirina 700 metre rakima 8x8 araliklarla gectigimiz mart ayinda tuplu olarak dikildi. Agaclarin hepsi guzel gorunuyor, telleri asip yapraklari kemiren kecilerden baska sikintimiz olmadi. Simdi merak ettigim bir kac konu var.
1- bu analize gore ne zaman ve ne tur gubre kullanmaliyim!
2- ph araligi biraz yuksek, bu sikinti olur mu?
3- bordo bulamaci %1 mi olmalidir?
Simdiden tesekkurler

Eklenen Resimler

Semih2643 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2016, 08:12   #20
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-03-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Semih2643 Mesajı Göster
İyi aksamlar araniza yeni katildim.
100 chandler bilecik inhisar - eskisehir sinirina 700 metre rakima 8x8 araliklarla gectigimiz mart ayinda tuplu olarak dikildi. Agaclarin hepsi guzel gorunuyor, telleri asip yapraklari kemiren kecilerden baska sikintimiz olmadi. Simdi merak ettigim bir kac konu var.
1- bu analize gore ne zaman ve ne tur gubre kullanmaliyim!
2- ph araligi biraz yuksek, bu sikinti olur mu?
3- bordo bulamaci %1 mi olmalidir?
Simdiden tesekkurler
selamlar.
organik madde düşük ph yüksek. bu durumda hayvan gübresi, hümik asit, leonardit ve amonyum sülfat kullanabilirsiniz.
bordo bulamacı kışa girerken yüzde 2 yaza girerken yüzde 1 diye biliyorum.
hayırlı olsun .

alperalper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025