![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Chandler'ın ne kadar "bodur" olduğunu Sn. Lilium'un resimlerinde görebilirsiniz ![]() Çok diye bir şey olmaz, en fazla arazinizi etkin değerlendirememiş olursunuz. Yetişkin Chandler ağaçlarına bir bakın, ne görüyorsunuz? Öyle ceviz ağaçları var ki 10x10 bile yetmez. Altına ışık düşmez deyim yerindeyse... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | ||||
Ağaç Dostu
|
Sayın burak555, fidanları nerden aldığınızı öğrenebilirmiyim? bir sakıncası yoksa. Size öncelikle söyleyeceğim kafanız çok karışık, bu karışıklığı kafanızda çözmeden herhangi bir işe kalkışmayın. Alıntı:
Alıntı:
Seyreltmeden ziyade 7x3.5-8x4-8x5 bu ölçülerde ekilen ağaçlardan 8-10 sene ne kadar verim alacaksın? Bununda hesabını yapmışsan onu da alayım. Gönderdiğim resimlerde bir şey anlatmıyorsa e ben daha ne anlatayım. Alıntı:
Nasıl kanaat getiriyorlar neye göre getiriyorlar şaşıyorum doğrusu. Alıntı:
Ya sökeceğin ağaçlar diğer kalıcı ağaçların taç yapılarını ne kadar bozacağını da hesapladın mı? Şu mesajım bir şey anlatmıyorsa anlaşılmıyorsa söyleyecek sözüm yok, herkes özgürdür dilediği gibi ekmekte dikmekte serbesttir. Sevgili burak555, kardeşim sakın olaki bazı kişilerin dolduruşuna gelme benim söylediklerimi de dinleme, bol bol kurulmuş bahçeleri gez incele araştır ama mutlaka 7-8 yaşına gelmiş hatta bulabilirsen 10 yıllık bahçeleri görmeden bir işe kalkışma. Dün Aviator34 arkadaşımız ziyaretime geldi, onunda düşüncesi 8x4 ekmekti, ona bahçeleri gezdirdim, (bilecik, chandler, pedro) Burayı görürse gördüklerini ve kararını kendisi söylesin istersen. Başarılar ve bol kazançlar dilerim. |
||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2013
|
8-4 aralıklarla yapacaksan hangi cins ceviz kullanmana bağlı. genelde bu aralık seyretmeyle son bulur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-12-2012
|
yardımlarınızı rica ederim...
sayın büyüklerim ekte toprak analizi raporlarını yüklemeye çalıştım. 10 dekar ceviz bahçesi kurmak istiyorum. tercihimi geç donlara dayanıklılığı sebebiyle bilecikten yana kullandım. sizlerden ricam toprak analiz raporuna göre bu işin oluru var mıdır yorum yapmanız. yönlendirmelerinize ihtiyacım var. teşekkürler şimdiden... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
Tahlil yorumunda çok açık ve net yazmışlar. Toprağınız killi. Dolayısı ile diktiğiniz cevizler ilk bir iki sene boy verecekler daha sonra bonsai gibi gelişimleri duracak. Analizde yazdığı gibi ceviz harici bir yatırım yapmanız daha mantıklı. Ya arazinizi değiştirin ya da ceviz fikrinizi ![]() Bu arada raporu yazanı da çok takdir ettiğimi belirtmek isterim. Keşke her uzman bu kadar net yönlendirmeler yapsa. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-12-2012
|
cevabınız her ne kadar soğuk duş, kaynar su, tokat etkisi yaratsa da cevabınız için teşekkürler. sanırım fazla heveslendiğim için biraz canım sıkıldı ama gerçekleri değiştiremiyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Alıntı:
Benimde 10 dönüm 1 yaşında ceviz bahçem var belirli bölgelerinde bu sarı toprak killi, kireçli yerleri var yaklaşık 60-70 fidanı kapsıyor.2 aydır kafayı yiyorum nasıl yapsamda toprağı ıslah etsem diye. Son 2 gündür dikili fidanlar uykuya daldıktan sonra çıkarıp kepçe ile derin kazdırıp o bölgedeki toprakları alıp yerine bahçe dışından toprak,hayvan gübresi, leonardit,tarımsal cipsler vs. koyup kapatmayı düşünüyorum.Bir yandan fidanların kenarlarından kanal açtırıp bu karışımları koyayım diyorum. **** Fidanın 4 tarafından burgu makinası ile açılan çukura bu karışımlar konabilir. Yani toprağı ıslah etmek şehirli bir insan için gerçekten zormuş allah'tan bahçenin heryeri böyle değil yoksa ne yapardım diye düşünüyorum. Teoride bu kadar kafa patlatıyorsak pratikte ne yapacağız Ben bu ıslah işine başlamak için **** kesin bir sonuç alınması için bir daha 30-60-90-120cm den analiz yaptırıcağım.Tabi bu yağmur dinip'te toprak tavına gelirse ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
sayın burak555
Alıntı:
Mesajı dün okudum biraz geç bir cevap olacak ama burak arkadaşa 1 çiftte ben birşeyler söylemek istiyorum. Ben sayın lilium'un gezdirdiği bahçeleri görmeden önce bahçemi kurmuştum banada burak arkadaşımıza verilen nasihatlar gibi çok şey söylediler bahçeleri gezene kadar bir kulağımdan girdi diğer kulağımdan çıktı.ancak bahçeleri gördükten sonra anladım 8x4 'ün ne kadar yanlış olduğunu allahtan ben sadece bahçemin orman tarafındaki 1 sırasını 8x4 yapmıştım şimdi 2. bir iş olarak bahçenin belirli bölgelerinde kuruyan fidanların yerine bu 8x4 leri bozarak fidanları seyreltiyorum. Açık köklü ekiyorsan sanırım bu zamanlarda ekim işlemine başlayacaksın.insana 8x4 çok cazip geliyor ama daha 1 yaşında her aralarından traktör geçerken adam bakarak geçiyorsa 3-4-5 yaşlarında nasıl geçer bilemiyorum. kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-11-2012
|
"insana 8x4 çok cazip geliyor ama daha 1 yaşında her aralarından traktör geçerken adam bakarak geçiyorsa 3-4-5 yaşlarında nasıl geçer bilemiyorum" Son cümlenin ifade etmek istediğini tam anlayamadım. Bu ifadedeki traktör aslında 8m lik aralıktan geçecek, 8x8 de olsa 8x4 de olsa traktör için aralık aynı, 4m lerin arasına zaten traktörle girilmeyecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-11-2012
|
4m ler için traktör için başlangıçta imkan olabilir. ileride mümkün olmayacaktır. 8x4 de ileride ağaçlar birbirleri ile birleştiğinde 4m ler için ağaç aralarını küçük çapalama makinaları ile yapmak mümkün olabilir. Ancak traktör ile sadece 8m lik mesafeler yapılabilir. 4m ler için traktör için başlangıçta imkan olabilir. ileride mümkün olmayacaktır. Güzel bir örnek olarak bu linki görüyorum http:// youtu.be/BHOwAEEkbI0 . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-09-2013
|
Topladığım cevizi nasıl satarım?
Ben, henüz ceviz bahçesi kurmadım ancak kurmayı planlıyorum, diyelim ki elimde 2000 kg kadar toplanmış, kabuklu cevizim var bunu kime nasıl ve kaç paradan satabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-05-2013
|
Alıntı:
Elinizde olan kabuklu ceviz neçeşit bir ceviz önce buradan başlayalım.Ticari potansiyeli nedir,büyüklüğü,kabuk kalınlığı, içrengi gibi bir çok faktör cevizinizin fiyatını belirlemek için etkendir.5 lirayada ceviz var 15 lirayada ceviz var.Onun için biz diyoruzki ticari bir anlamda ceviz yetiştirmek için dikeceğiniz çeşit uluslar arası piyasada kabul görmüş bir çeşit olmalı.Yoksa kazandıgınız para benim yeni sattığım elmanın hesabına döner,birde sana o hesabı anlatayım;ağaçta 4 ton kadar elmam vardı(niğdede)elmanın en çok piyasası olan yerde italyanlar, israilliler,büyük şirketler dağlara taşlara modern biçimde,yeni ticari çeşitlerden elma dikmişler yetiştiriyorlar belki yurt dışına 2-3 dolardan(4-5tl) elma satıyorlar,bende eski çeşitlerden oluşan yeteri kadar bakımı yapılmayan bir bahçe sattığım fiyat 250 krş geldi ortalama bunada şükür çünkü meyve suyu fabrikası kg mını 12,5 kuruşa alıyor.Onun için hesabınızı iyi yapın iyi bir cins ve iyi bir yetiştiricilik kazancınızı belirleyen en büyük etken olacaktır.Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-09-2014
|
fidan yetiştiriciliği
Merhabalar kırıkkalede 700-800 rakımda 50 dönüm yerim var. burada fidan üretimi yapmak istiyorum. nereden başlamam gerektiği konusunda bilginize ihtiyacım var. *** ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-09-2014
|
foruma katılım
yeni üye oldum tüm forumdaşlara iyi geceler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-12-2013
|
Lütfen yardım
Arkadaşlar İstanbul da toprak tahlili hangi ayda yaptırılır ve ceviz ve meyva ağaçlarında kaç cm den örnek alınması gereklidir ? lütfen yardımcı olun . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2016
|
İyi aksamlar araniza yeni katildim. 100 chandler bilecik inhisar - eskisehir sinirina 700 metre rakima 8x8 araliklarla gectigimiz mart ayinda tuplu olarak dikildi. Agaclarin hepsi guzel gorunuyor, telleri asip yapraklari kemiren kecilerden baska sikintimiz olmadi. Simdi merak ettigim bir kac konu var. 1- bu analize gore ne zaman ve ne tur gubre kullanmaliyim! 2- ph araligi biraz yuksek, bu sikinti olur mu? 3- bordo bulamaci %1 mi olmalidir? Simdiden tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2015
|
Alıntı:
organik madde düşük ph yüksek. bu durumda hayvan gübresi, hümik asit, leonardit ve amonyum sülfat kullanabilirsiniz. bordo bulamacı kışa girerken yüzde 2 yaza girerken yüzde 1 diye biliyorum. hayırlı olsun ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|