![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ekerken iyi yanmış hayvan gübresiyle toprağı karıştırıp çukurları doldurabilirsin kökler derinlere gidinceye kadar kireç oranından da fazla etkilenmezsiniz, kökler derinlere gittikten sonra kirecin etki derecesi düşer. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2012
|
Alıntı:
iyi yanmış hayvan gübresi kazılan çukurun tamamına mı yoksa tabanınamı karıştırılarak konmalı ayrıca ne kadar konmalı(el arabası, kova ,kürek gibi)Tecrübe ve bilgilerinizi paylaştığınız teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Örneğin çukur iki el arabası toprakla dolacaksa bu bir el arabası toprak, bir el arabası gübreyi dışarıda iyice toprakla karıştırdıktan sonra çukuru doldurunuz. Bu daha az gübre olabilir ama daha fazla gübre olmamalı. Çukurların tabanına 1 - 1.5 çay bardağı 18-46 kök gübresi koymanız çok daha iyi olur. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-08-2013
|
merhabalar herkese hayırlı işler Kırklareli Tekirdağ Çanakkale taraflarında ceviz yetiştirmeyi planlıyorum.Yaklaşık 50-100 dönün arası bir tarla olacak.Fakat açıkçası bu sektörden çok uzağım.Kafamda bir takım soru işaretleri var yardımlarınız için şimdiden *** 1-Bahsettiğim bölge için doğru ceviz cinsi hangisidir.Veya herhangi bir bölgede tüketim verimlilik ve kolay pazar bulma açısından nerede ve hangi CİNS CEVİZ yetiştirmem gerek 2-Yukarıda yazılanları da 3,5 5 7 metre aralıklarından bahsediyor benim gördüğüm bildiğim cevizler için bu mesafeler de ancak kaysı olur elma olur.bu nasıl bir cevizcinsi. Ben Yaklaşık 10x15 metre olarak düşünüyorum ve 15 metrelik mesafelere bir sıra selvi fidanı dikmeyi düşünüyorum sizce olur mu cevize zarar verir mi. Veya başka önere bileceğiz bir ağaç varmı. 3-Şu an bir çok kişi devlet teşvikleri ile birlikte ve kendi imkanlarıyla bu işi yapmaya başladı.Uzun süreli planlanmiş bir yatırım şu anki fiyatlarla ile tüketim ve üretim değerleri ile hesap yapılıyor.10-15 sene sonra aynı üretim olmayacak bu günün kat kat fazlası üretim olacak. bu durum fiyatları ne kadar etkiler.Pazar bulmayı zorlaştırır mı.Yoksa gerçekten cevize aşırı bir ihtiyaş mı var yardımcı olmak isteyen Abiler ve arkadaşlar ile bire bir konuşmak fikir almak isterim 0532 153 02 48 herkese bol kazançlar |
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-08-2012
|
Alıntı:
sık dikim olayına gelirsek 7 X 3.5 planladık ve seyreltme yöntemine başvuracağız ayrıca seyrelttiğimiz ağaçları talaş haline getirip gübre olarakta kullanabiliriz.Aslında 7-8 yaşında ağaç taşınabilse 5X5 te ekilebilir ama taşıması çok zor hatta imkansız.Biz yabancı çeşit düşündüğümüz için her yaşta ağacıda gördüğümüz için 7X3.5 ilk 7-8 sene çok sorun çıkartmayacak gibi duruyor.7-8 sene toplam 20 kg ceviz alsak ağaç başına fidanlar kendini amorti etmiş olacak. Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-08-2012
|
öncelikle çok teşekkür ederim. gübrenin köklerde kurtlanma yaptığını duymuştum şahsi görüşüm gübre toprağın eksik olan mineralini tamamlamak için kullanılan bir şey bizde kireç hariç her şey çok güzel çıktı.gübreye gerek varmı bilmiyorum sık dikim olayın gelirsek resimlerdeki ağaçlar yerli çeşitmi ? eğer yabancı çeşit 6 yaşında bu kadar büyüyorsa 7X3.5 imkansız. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Eğer öyleyse ilk 1-2 sene gübreleme yapmazsınız. Köklerin besini arayıp bulmalarını teşvik etmiş olursunuz. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2013
|
Sayın Lilium 7x 3,5 bahçeler İspanya'da var 35-40 yıllık bir bahçeyi(400 dönüm kadar) görme imkanım oldu. Cevizler bir set üzerinde ve yanyana dikilmişler. Tamamı makineli tarım. Cevizi makinalı silkeliyorlar ve Walnuts makinaları ile topluyorlar. Bahse konu cevizler birbirine geçmişler fakat ana koridor üzerindeki cevizlerden faydalanıyorlar zaten. Tüm sıra tek bir ağaç olarak kabul ediliyor. Yani bir sırada 600 ceviz ağacı varsa tüm ağaçlar tek ağaçmış gibi işlem görüyor. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2015
|
hep ticari olarak diyorlar 3,5*7 olsun olmaz olmayacak.. sonra aradan birini sökecekmişsin..tam verime yatacak 10 yıl sonra sök %50sini cevizin..kim ne derse desin aşılıda ilk 5-6 yıldan önce ticari anlamda meyva alamazsın,aşışızda 8-10 yıldan önce zor verirmi verir ilk yıl da verir 2 tane ikinci hadi 10 tane olsun ticari olarak değeri ne kadar olur. başka kısa ömürlü ağaç ek arasına ve başka tarımla uğraş..sık dikimde makinayla budama ile ancak olabiliyormuş..oda türkiyede olmuyor.yok sık dikim olmuyor.. deneyenin bahçesini görmeden karar vermemeli daha..8*8 ideal her ceviz her yerde olmuyor..çevrenize en yakın varsa cevzi bahçesi görmek bakmak gerekli..hangi çeşit uyuyor..denemmiş tecrübelerden faydalanmak gerekli.. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|