![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
mutlaka em kullan |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
- İyi yanmış ahır gübresinin üstüne Sn. Safranlı'nın da belirttiği gibi EM püskürtebilirsiniz. - Leonardit takviyesi de yapmanız iyi olur, ancak 2-3 gr çok yeterli değil. Bkz. Halil Önen'in fidan dikim tekniği. Ben tabana 4-5 kürek, fidanın üst toprağına da 2-3 kürek kullanıyorum her çukura. - Yeşil gübre faydalı olacaktır. Sadece baklagiller değil yulaf/çavdar gibi tohumlarla karıştırmanız tavsiye olunur. - Kil oranı yazılmamış ama muhtemelen kil oranı yüksek. işiniz zor. - Toprağınızın pH'ı nötr. Sizin için bir avantaj. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
ülkemde tarımdaki ana problem organik madde yeersizliğidir ikinci sorun da zararlılarla mücadelede yapılan hatalardır büyük araziler için organik madde temininde para çok tutuyor ve işçiliği çok zor bu gibi büyük arazilerde mümkümse her yıl yeşil gübreleme yapıldı mı deyme keyfimize.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2012
|
Organik Ceviz Yetiştiriciliği
herkese selam arkadaşlar.Mustafa Kemal Paşa BURSA'da, Kasım 2012de yani yaklaşık 10 gün önce 51adet chatner çeşidi tüplü ceviz fidanı diktim.mesleğim aslında sağlık. Kendi köyümde ilk defa bağ bahçe işiyle uğraşacağım.İnşallah bu ufacık bahçemde başarılı bir öğrencilik yaşar vede başarırım.benim asıl düşüncem,kimyasal ilaç **** gübre kullanmadan tamamen doğal şartlarda bir ürün yetiştirmeyi hayal ediyorum vede bunu gerçekleştirmek istiyorum.bazı gübre çeşitleri hakkında araştırmalarım sürüyor.Örneğin (solucan gübresi,yarasa gübresi,kemik unu v.b) ama;ceviz bakımı hakkında nasıl bakım yapacağımı,nezaman ne gübresi ,ilaç olarak ne verilecek,hiçbir fikrim yok.bana yardımcı olabilecek arkadaşların yardımına ihtiyacım var herkese sonsuz teşekkurler şimdiden.görüşmek üzere yorumlarınızı bilgilerinizi paylaşmanızı bekliyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2012
|
hayırlı olsun ertist İNŞALLAH bol ürünler alırsınız .dikmiş oldugunuz fidanlar açık köklü olarak mı diktiniz .yoksa tüplümü daha acık köklü fidanların çıkmadıgını söylediler .fidanları kaç tl den aldınız ?tozlayıcı vs re ne önerdiler .şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2012
|
![]() pikaj çalışmam yorumlarınızı bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Alıntı:
**** 2-Ölçüm ile noktalara çubuk çakın ve ip gerin, kesişen noktaları kireç dökerek işaretleyin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yanlardan 2.5 metre meselesini iyi araştırmanız gerekebilir, sanırım kanuni bir limit var. İşaretleme için ip germek en güzeli. Ancak cidden çok zor bir iş. Baklava dikimde tutturmak da zor oluyor. Uzun iplerle arazinizi dört köşe çevirebilirsiniz. Büyükçene bir gönye açıyı tutturmanıza yardımcı olur. En güzeli, elinize hem 8m'lik, hem 6 m'lik, hem de köşegen uzunluğu kadar (7.21 m) ipler hazırlamanız. Hayırlısı olsun diyelim şimdiden ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
8x8 ekmeyi düşünenler için en avantajlısı baklava ekimi, Çit sistemi düşünenler için yani dikdörtken ekim 8x6 da aynı avantajı sağlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-11-2011
|
Alıntı:
pikajinizda benim anlayamadigim neden 6m X 8m olcusunu kullanmis olmaniz? ben 8m X 7m olarak uyguladim ve butun fidanlarin biribirine uzakligi 8m oldu. ben Ankara Sereflikochisarda kurdum bahcemi. sizin yeriniz neresi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
|
Benim yerim Konya Akören8x7 m baklava dilimi şeklinde mi yaptınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaçsever
|
dikim araligi
Alıntı:
ayrica bahce kenarlarini fidan araligi olan mesafenin (8m) yarisi kadar biraktim (4m). selamlar. Düzenleyen nogaifatih : 26-11-2012 saat 19:28 Neden: tamamlama |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaçsever
|
yon
Alıntı:
sevgili popeye, yuzumuzu doguya dondugumuzde sagimiz guney olmasi gerekmiyormu? senin pikajda neden kuzey cikmis? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Ekim pilanımı burada görmek güzel ve keyifli, Yalnız bir şeyi hatırlatmak isterim, Pilanın çiziminde arazi üzerinde kenarlardan yani komşu arazisinin sınır noktasından 2.5 metre bırakılmış, bu neye göre 2.5 metre bırakılmış? Sayın camtepe konuya biraz değinmiş. "Yanlardan 2.5 metre meselesini iyi araştırmanız gerekebilir, sanırım kanuni bir limit var." Ben biraz daha açayım, Bahçe kurulmaların da kanuni limit, araziye ektiğiniz fidan ara mesafesinin yarısı kadar olmasıdır, 8x8 ektiyseniz bu mesafe 4 metre olmalıdır, 8x8 ektiğiniz fidanınızın sınıra yakınlığı 4 metreden azsa tarla komşunuzun şikayeti üzerine sınıra yakın olanlar sökülür ya da kesilir. Bahçe kuracaklar bu limitlere dikkat ederlerse sorunlarla da karşılaşmazlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2012
|
Alıntı:
...cevizle ilgili değil ama sn.lilium,babamın ev yapmak için aldığı şehir içinde ki arsanın hemen sınırına(20-30cm falan)yan komşu sıra boyu ceviz dikmiş..bunun için limit nedir siz biliyormusunuz..nette baktım ama pek birşeye ulaşamadım.. gittiğimde uyaracağım sökmesi için ama sökeceğini sanmıyorum..mecburen şikayet edeceğim artık ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hele bu ceviz gibi büyük taç yapan bir ağaçsa ya da kavak gibi kökleri temellere zarar veriyorsa şikayetci olunursa kesinlikle kesilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
çukurları işaretlemenin pratik yöntemi varmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-08-2012
|
biz kireçle işaretledik. eğer gübreniz varsa bence gübreyle işaretleyin.çukurlar 1 metre derinliğinde ve 60 cm çapında açıldı.kireci göremedik çukurda.1 avuç yeterli.6 torba kireç 1700 tane çukur işaretledi hesabını siz yapın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
|
fidan cizgileri
arkadasim once balya ipini bir uctan diger uca gerdik ve tekerlekli olcuyle 8m araliklara onceden hazirladigimiz herekleri (kazik cita) caktik. daha sonrada caktigimiz hereklerin ustune ikiser teneke ahir gubresi dokup cukurlari kazdik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Şu linkte belirtilen bilgiler biraz uzun ama ana fikir Sn. Lilium'un belirttiği gibi, eğer dallar yan bahçeye sarkıp komşunuzun mağduriyetine sebep oluyorsa sarkan dalları kesmeniz istenebiliyor. Komşunun Bahçesine Uzanan Dallar/ Ne tür bir dava açmak gerekir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Komşun şikayetci olursa ve sizin bahçeniz Örneğin: 8x8 ekiliyse ve sınırdan 3 metre uzaksa bile bu kenardaki ağaçları kestirebilir. Bu birazda sizin komşunuz ile olan ilişkinizdir, o idare ederse sen idare edersen şikayet söz konusu olmazsa sorunda olmaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Aynen, Asıl söylemek istediğim buydu zaten, o nedenle siz o kozu komşunun eline vermeyin, uygun nizami ölçülerde ekin sonra başınız ağırmasın, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
[QUOTE=Çamtepe;1054368]Evet, hatta internette az önce örnek bir karar okudum, şimdi rahatsızlık verici olmasa bile ileride bu ağaç büyüdüğünde bana zarar verir diye ağaç daha büyümeden de mahkeme sizin aleyhinize karar verebiliyormuş QUOTE] Sayın çamtepe sonderece haklı hatta yargıtay içtiatleri var bu konuda komşunun bahçesine komşun rıza göstermiyorsa dalın bile sarkamaz, hatta eğer ağacınız adamın güneşini engelliyorsa buna bile yaptırım var. onun için bu gün komşuyla iyiyizi kullanmadan yarın komşu ile kötü olabilirizi unutmadan ağaçlarımızın yerini belirleyelim iki ağaç eksik dikmekle hiç bir şey olmaz aç gözlülük yapıp komşumuzun iyi niyetini suistimal etmeyelim herşeyi olması gerektiği gibi yapalım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2012
|
Benim de anlayamadıgım bir kac konu var acil mesaj yazarsanız sevinirim cok acil.. 1.Koca 2 adet ceviz agacını nasıl 4 metreye sıgdırıyoruz. 2.1 kilo leonarditin bir romork hayvan gübresine eşit olması için ne gibi bir işlem yapıyoruz. 3.Arazimizi bedavaya getirmek için dönum başına kac tane fazladan fidan dikmeliyiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() güzel sorular bende çok merak etmeye başladım. ama sanırım ben geç kaldım bunlardan yararlanmak için yeni bahçe kuracakların işine yarar umarım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-10-2012
|
sevgili lilium 1lt leonardit (hümik asit) 4-5 ton hayvan gübresine eşittir lafıma gülmüssün . En basta sunu ifade etmek istiyorum karsı tarafın bilgisini kücümseyerek gülmeni acıkcası cok yadırgadım ve ayıpladım.Neyse soyledim lafın ve bilginin arkasındayım eğer ogrenme ihtiyacı duyarsanız bu bilgileri sizinle paylasabilirim.Esenlikle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir sorum daha vardı sanırım görmediniz. http://www.agaclar.net/forum/1054357-post97.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2012
|
Alıntı:
sn.ayko kusura bakmayın bu söylediğinize ilk yorumu ben yapmıştım,ben de küçümsemek **** tiye almak için falan yazmadım sadece çok şaşırdım daha önce hiç okumamıştım böyle bişey..o kadar etkiliyse hayvan gübresiyle boşa uğraşılmaz diye düşünüyorum..belki hayvan gübresinden daha etkilidir ama 1kg leonartitin 4-5 ton havyan gübresine eşit olması bana pek mantıklı gelmiyor..daha ayrıntılı bilgi verirseniz seviniriz.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
*** arazimin konumu Wikimapia - Let's describe the whole world! rakım1180 karasal iklim chandler 105 adet franqutte 15 adet -25 lie+40 derece arası sıcaklık rakımdan dolayı problem yaşanır mı? bu rakımda chandler dikenler var mı? Düzenleyen popeye42 : 27-11-2012 saat 19:16 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|