agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-11-2013, 22:09   #1
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki Mesajı Göster
Çukur kapatma işlemine bu haftasonu başlıyoruz.
Kolay gelsin, inşallah kolayca ve başarıyla halledersiniz..

Alıntı:
Ben çukur başına 1 kg düşecek kadar leonardit almıştım ama arazi bir miktar sulak biraz arazi. Ben bir iyimser olarak bölgenin yamaç olmasından, yakında zeytinlik olmasından bu suyun akan bir su olduğunu düşünüyorum.

Görüştüğüm fidancı bu yüzden 300 gr atmamı önerdi. Ne dersiniz bu konuda?
1m3'lük bir çukurunuz varsa 1 kg leonardit bence çok bir rakam değil. Ben kürek kürek atıyorum
Alıntı:

Bir de 100gr TSP gübre önerilmiş bazı yerlerde. Bu konuda kararsızım bir kimyasal gübre karşıtı olarak ama miktar düşük ve bir kereliğine atılacak.
Toprak analizinizi bulunduğum yerden açamıyorum. Eğer analiz sonucunda size ziraat mühendisi öneriyorsa atabilirsiniz. 100 gr da çok bir şey değil. Siz zaten ahır gübresi, leonardit ile toprağın organik yapısını destekliyorsunuz. Ancak dikkat edin bu TSP kullanmayı düşündüğünüz SimDerma/Nogall'e zarar verebilir.
Alıntı:
Buna ek olarak 4-5 kürek yanmış keçi gübresi atacağız çukurlara. Simderma elimde zaten mevcut, he köke bir çay kaşığı koyacağız.

Temin edebilirsem Nogall yapmak istiyorum ekimden önce.
SimDerma'nın üreticisine NoGall ile uyumlu olup olmadığını bir sorabilir misiniz? Sanıyorum Şems Bey vardı orada. O size yardımcı olacaktır.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2013, 23:07   #2
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
SimDerma'nın üreticisine NoGall ile uyumlu olup olmadığını bir sorabilir misiniz? Sanıyorum Şems Bey vardı orada. O size yardımcı olacaktır.
Teşekkürler Sayın Çamtepe.
Sordum ama cevap alamadım. Nogall'ı suda eritip kökleri batırmayı Sim dermayı toz olarak fidan yatağına dökmeyi düşünüyorum. Artık gerisi kısmet

tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2013, 17:49   #3
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki Mesajı Göster
Teşekkürler Sayın Çamtepe.
Sordum ama cevap alamadım. Nogall'ı suda eritip kökleri batırmayı Sim dermayı toz olarak fidan yatağına dökmeyi düşünüyorum. Artık gerisi kısmet
Şu mesajda Şems Bey ikisi bir arada olabilir demiş..

http://www.agaclar.net/forum/665989-post21.htm

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2013, 10:05   #4
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2013
toprak hazırlığında bahçeye kaz ayağı çektirdim. sizce çukurları açtırdıktan sonra mı bahçeye gübre döktürüp tırmık çektirmeliyim yoksa ilk önce gübre ve tırmığı halledip mi çukurları açtırmalıyım.
bence önce taban gübrelemesini yaptırırsam kepçe toprağı ezecek ve verdiğim gübre köklere değebilecek diye düşünüyorum ama yine de bir teğit etmek istedim.

bir de ceviz bahçesinin hemen yanında evin bahçesine 15 adet çeşitli meyvalardan oluşan ağaçlar dikmek istiyorum. çukurlarını hazırladım ancak ileride caviz ağaçları için ne gibi sakıncalar yaratabilirler.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2013, 14:36   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-10-2013
sayın sanal yorumlarınız için teşekkür ederim. Çukurlar 2 ay önce kepçe ile eşildi. Alana ne kadar fidan dikebilirsek o kadar iyi. Zaten fidancılarla görüşüyorum, küçük taç yapar diyorlar. Birbirlerine girecek olurlarsa budama ile düzeltilir diye düşünüyorum. Sizin bahçede içi dolgun ise rakım ile ilgili bir sorunumuz yok demektir. Fidancılarla konuşuyorum. Sizin yörede bilecik içini dolduruyor mu diye sordu. Eğer bilecik içini dolduruyorsa chandler de sorun olmaz diyor. Yok bilecikte içini tam doldurmazsa fernor göndeririz garanti olur diyorlar. Bir de şunu ekliyor. Chandler cevizi kaman ve şebin gibi tam dolgun olmuyor genelde diyor.

ms200 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2013, 13:48   #6
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ms200 Mesajı Göster
sayın sanal yorumlarınız için teşekkür ederim. Çukurlar 2 ay önce kepçe ile eşildi. Alana ne kadar fidan dikebilirsek o kadar iyi. Zaten fidancılarla görüşüyorum, küçük taç yapar diyorlar. Birbirlerine girecek olurlarsa budama ile düzeltilir diye düşünüyorum. Sizin bahçede içi dolgun ise rakım ile ilgili bir sorunumuz yok demektir. Fidancılarla konuşuyorum. Sizin yörede bilecik içini dolduruyor mu diye sordu. Eğer bilecik içini dolduruyorsa chandler de sorun olmaz diyor. Yok bilecikte içini tam doldurmazsa fernor göndeririz garanti olur diyorlar. Bir de şunu ekliyor. Chandler cevizi kaman ve şebin gibi tam dolgun olmuyor genelde diyor.
Degerli dostum toprak tahlili sonucuna gore cevizin içinin doldurup doldurmayacagı kısmen belli olur,yoksa bilecik doldurmazsa çhantler olur o doldurmazsa bu olur çocuk oyuncagımı bu iş saygılarıma

arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2013, 14:42   #7
Ağaçsever

Bir de şunu sormak istiyorum. Bu fidanlardaki etiket rengi önemli mi? Sarı etiketli fidan ile mavi etiketli fidan arasında ne fark var?(devlet desteklemesi dışında) Mavi daha pahalı. Mavi etiketli fidan daha mı verimli olur?Anaçları üniversiteden geliyor deniyor. Devlet desteklemesi almayacağım. Mavi etiketli mi alsam iyi, yoksa sarı etiketli mi?

Eski 31-10-2013, 10:48   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-02-2013
Alıntı:
Bir de şunu sormak istiyorum. Bu fidanlardaki etiket rengi önemli mi? Sarı etiketli fidan ile mavi etiketli fidan arasında ne fark var?(devlet desteklemesi dışında) Mavi daha pahalı. Mavi etiketli fidan daha mı verimli olur?Anaçları üniversiteden geliyor deniyor. Devlet desteklemesi almayacağım. Mavi etiketli mi alsam iyi, yoksa sarı etiketli mi?
kardeş sen tüm fidanlarını satınmı alcaksın eğer öyleyse rikse girme sizin orada yetişen fidan ne ise ondan al sonra aşı ile cevirirsin parana yazık etme birde 6 metre ara ile dikme demiştim budama yaparız demişsin çhantler cevizi yan dalları meyveye yatırıyor neyi budayacakmış fidancı az mantık ya

sanal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2013, 22:49   #9
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sanal Mesajı Göster
kardeş sen tüm fidanlarını satınmı alcaksın eğer öyleyse rikse girme sizin orada yetişen fidan ne ise ondan al sonra aşı ile cevirirsin parana yazık etme birde 6 metre ara ile dikme demiştim budama yaparız demişsin çhantler cevizi yan dalları meyveye yatırıyor neyi budayacakmış fidancı az mantık ya
Sayın sanal, vaktim olsaydı kendim bu aşılama işini yapardım. Kaman cevizlerimiz 9 yıl önce 10*10 aralıklarla kuruldu. Şimdi keşke 9*9 ya da 8*8 yapmamışız diyorum. Chandler bir de dikine büyüyen bir çeşit. Zamanında ve doğru bir budamayla sorun çıkacağını zannetmiyorum. Yaklaşık 7,5*6 aralıktalar. Gönül ister cevizlerin araları geniş geniş olsun ama bahçeye o kadar bakım yapıyoruz, fidanına gübresine, suyuna o kadar masraf ediyoruz ki Ettiğimiz masrafın geri gelmesi için ise alana çok ağaç dikmeliyiz diye düşünüyorum.

Eski 01-11-2013, 13:02   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Alıntı:
Sayın sanal, vaktim olsaydı kendim bu aşılama işini yapardım. Kaman cevizlerimiz 9 yıl önce 10*10 aralıklarla kuruldu. Şimdi keşke 9*9 ya da 8*8 yapmamışız diyorum. Chandler bir de dikine büyüyen bir çeşit. Zamanında ve doğru bir budamayla sorun çıkacağını zannetmiyorum. Yaklaşık 7,5*6 aralıktalar. Gönül ister cevizlerin araları geniş geniş olsun ama bahçeye o kadar bakım yapıyoruz, fidanına gübresine, suyuna o kadar masraf ediyoruz ki Ettiğimiz masrafın geri gelmesi için ise alana çok ağaç dikmeliyiz diye düşünüyorum.
sayın ms200 yanı sımdı olsa kamanları 8*8 mı yapmak ısterdınız yoksa ıyıkı 8*8 yapmamamısım mı dedınız pek anlamadım.sımdı bende kaman dusunuyorumda 10*10 mu yapmalıyım saygılar

sedatkso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2013, 16:54   #11
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedatkso Mesajı Göster
sayın ms200 yanı sımdı olsa kamanları 8*8 mı yapmak ısterdınız yoksa ıyıkı 8*8 yapmamamısım mı dedınız pek anlamadım.sımdı bende kaman dusunuyorumda 10*10 mu yapmalıyım saygılar
Kusura bakmayın orada bir yazım yanlışı yapmışım. Keşke 8*8 aralıklarla yapsaymışım diyecektim yanlış yazmışım. 10*10 fazla geniş bence. Şu an 9*8 vaya 8*8 bence ağaçları boğmadan en fazla sayıda kaman dikilebilcek en iyi mesafe.

Eski 31-10-2013, 23:32   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-03-2013
merhabalar ben Bursa'da sulama sistemli arazime toprak analizi olmuş gerekli gübrelemesi yapılmış olan araziye chandler cinsi ceviz fidanlarımı 7*4 aralıkla dikmek ne kadar doğru olur eğer dikersem 6. veya 7. yılda sökmek durumunda kalır mıyım? bunu öğrenmek isterim bilgisi olan arkadaşlardan önerilerini bekliyorum..

ümit korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2013, 23:55   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-10-2013
Merhabalar
ceviz ağaçlarım 1 yaşaında ağacımı iyi büyütmem için nasıl bir gübreleme yapmama gerekir
toprak analız sonuçları aşağıda
saturasyon 81
tuzluluk 0.02
ph 7.95
kireç 51.51
organik madde 0.80
fosfor 6.30
potasyum 23.90

ilgilenen arkadaşlar aşimdiden teşekkür ederim.

ulukışla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2013, 10:25   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-11-2013
Merhaba
BOLU için en uygun ceviz çeşidi ve tozlayıcısı nedir teşekkürler.

AKIN KOYUNCU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2013, 21:21   #15
Yeni Üye

arkadaşlar herkese merhaba, bende yaklaşık 15 dönüm ceviz bahçesi kurmak istiyorum.bölgem orta karadeniz. rakım 700- 1000 arası şu anda araştırma aşamasındayım.fazla bir bilgimde yok. siteyi 2-3 gündür takip ediyorum. bayağı bilgi sahibi olan arkadaşlar var. gereksiz olanlarda. altay cevizini araştırdım eğer doğruysa çok karlı ve uygun gibi görünüyor. amaa. yaptığım tel. görüşmeleri beni tatmin etmedi. gördüm ki burada altay cevizi ve satıcıları yerden yere vuruluyor.bu nekadar doğru bilemiyorum.bu işi gerçekten bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. teşekkürler...

aliaga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2013, 16:22   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aliaga Mesajı Göster
arkadaşlar herkese merhaba, bende yaklaşık 15 dönüm ceviz bahçesi kurmak istiyorum.bölgem orta karadeniz. rakım 700- 1000 arası şu anda araştırma aşamasındayım.fazla bir bilgimde yok. siteyi 2-3 gündür takip ediyorum. bayağı bilgi sahibi olan arkadaşlar var. gereksiz olanlarda. altay cevizini araştırdım eğer doğruysa çok karlı ve uygun gibi görünüyor. amaa. yaptığım tel. görüşmeleri beni tatmin etmedi. gördüm ki burada altay cevizi ve satıcıları yerden yere vuruluyor.bu nekadar doğru bilemiyorum.bu işi gerçekten bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. teşekkürler...
Merzifon'da Yaşar AKCA hocanın danışmanlığında 50 dönüm bahçe kurulacağını ve Ladik' de görevli bir memur arkadaşın da bahçe kuracağını duymuştum.
Bölgenizde bulunan bahçeler sizin için en iyi yol göstericilerdir, gezip görmeden karar vermeyin derim...

ladikli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2013, 21:55   #17
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2010
Galeri: 11
Sayın aliaga,
Kurmayı planladığınız bahçe sanırım amasyanın yaylalarında.
Bahçenin rakımını daha net söylerseniz daha çok yardımcı olabiliriz.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2013, 22:28   #18
Yeni Üye

ben ortalama olarak yuvarlark bir rakam yazmıştım. merzifon köyü 750 civarı gibi.

aliaga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2013, 13:19   #19
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2010
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aliaga Mesajı Göster
ben ortalama olarak yuvarlark bir rakam yazmıştım. merzifon köyü 750 civarı gibi.
Sayın aliaga,
Bence 750 rakımlı bir yere chandler cevizi dikebilirsiniz.
Verimli bir çeşit.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2013, 11:36   #20
Ağaç Dostu

acemi_cevizci's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2013
Açtırdığım çukurların 4-5 tanesinin dibinde 1 mt ye yakın dibinde Kayran taş dediğimiz Taş çıktı Kepçe taşların büyük olması nedeni ile taşları çıkaratamadı ve ben bu çukurlara ceviz fidanı diksem cevizlerin kökü bu kayaları delebilirmi ?Fidanlar yetişirmi ?

acemi_cevizci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2013, 17:31   #21
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_cevizci Mesajı Göster
Açtırdığım çukurların 4-5 tanesinin dibinde 1 mt ye yakın dibinde Kayran taş dediğimiz Taş çıktı Kepçe taşların büyük olması nedeni ile taşları çıkaratamadı ve ben bu çukurlara ceviz fidanı diksem cevizlerin kökü bu kayaları delebilirmi ?Fidanlar yetişirmi ?
4-5 çukura her çukura 2-3 tane olacak şekilde ceviz tohumu koy.Tohumdan yetişenlerin en gelişmiş 2 tanesini diğer cevizlerinden aşıla.Aşılar tuttuğunda teke düşür.Kazık kök belki daha iyi iş görür.Koyduğun tohumların olduğu yer çukur olup su birikmesin(Çürümemesi için).Ceviz tohumlarının yarık yerleri alta ve üste gelsin.Tohum olarak yerel cevizlerini kullanabilirsin.15 cm e göm kolay gelsin.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2013, 17:56   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-11-2013
herkeze merhaba bende amasyanın Suluova ilçesine 50 dönüme yakın ceviz dikmek istiyorum henüz araştırmasındayım bu işi kitabına uygun yapmak istiyorum. uzman desteği şart nasıl ve kimden alabilirim amasyada ceviz nasıl olur cvp yazarsanız seviniim herkeze bol kazançlar

ahmet 05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2013, 21:48   #23
Yeni Üye

arkadaşlar herkese merhaba yeni katılan biriyim ve ağaç yetiştirme işlerinden de çokta anlamam konya'nın hadim ilçesinde yaklaşık 12 dönümlük bir alana ceviz dikmek istiyorum rakım 1400-1500 metre arasında toroslardadır (dağlık bir arazi) tarlanın eğimi %40 ve şimdiye kadar herhangi birşey ekilmemiş tarladır sulama tanker getirtilip yapılacaktır verim ve dayanıklılık açısından ne önerirsiniz? vakit geçirmeden bu sene bu işi yapmayı düşünüyorum şuan tarla temizleniyor.

gokhan_42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2013, 16:41   #24
Yeni Üye

yaşar akça hoca, [[[[[ Ceviz zengin meyvesi ve zengin ağacı. 10 hektar kapama ceviz bahçesi için arazi ücreti hariç yaklaşık 175000 – 200000 tl lik bir yatırım gerekli. İlk 4 yıl gelir beklenmemesi de unutulmamalı. Tam verim çağında bir ceviz bahçesinden 10 hektardan 20-30 ton kabuklu ceviz verimi alınabilir. Bu üretim değerinin parasal karşılığı ise 200.000 – 300000 tl civarında. Medya ve internet kaynaklı bilgilere göre bir dekardan 700-1000 kğ verim alınabildiğine dair kaynaklar elbette ki herkesin ilgisini çekiyor. 5 yaşında 15 kğ, 10 yaşında 75 kğ verim değerlerini okuyanlar incelemeden gezmeden görmeden ceviz dikmeye karar veriyorlar. Bugün Kaliforniya’da maksimum verim 550-600 kg/dekar, Şili de ise 450-600 kg/da. 1000 dekar bahçe kuracakların özellikle Kaliforniya bahçelerini görmeden işe başlamamalarını şiddetle
öneriyorum. Üzülerek belirtmek istiyorum ki; Kaliforniya ceviz bahçelerinin toprak verimliliği ve sulama suyu kalitesi ile sulama suyu miktarına benzer ülkemizde bir saha görmedim. Kaliforniya ile karşılaştırdığınızda ülkemizde ceviz dikilecek kalitede tarım arazisi bulmak oldukça çok zor. Bu durumu dikkate aldığımızda ülkemizde ortalama verimin Chandler çeşiti için 200-300kğ/da seviyelerinde olacağını öngörüyorum}}} verim bu kadar düşük oluyor mu

ahmet 05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2013, 17:12   #25
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmet 05 Mesajı Göster
yaşar akça hoca, Bu durumu dikkate aldığımızda ülkemizde ortalama verimin Chandler çeşiti için 200-300kğ/da seviyelerinde olacağını öngörüyorum}}} verim bu kadar düşük oluyor mu
Bu işte bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum 200-300 kg dekar (ortalama 250) dönümde chandler için 20 ağaçta tam verim çağında 12.5 kg demek oluyor. Tam verim çağında Yerli cevizler bile 25 kg üzerinde veriyor ağaç başı.

hdoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2013, 10:09   #26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-06-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmet 05 Mesajı Göster
...ceviz dikilecek kalitede tarım arazisi bulmak oldukça çok zor. Bu durumu dikkate aldığımızda ülkemizde ortalama verimin Chandler çeşiti için 200-300kğ/da seviyelerinde olacağını öngörüyorum}}}

verim bu kadar düşük oluyor mu
verim bilgileri tamamen gerçekçi
fransa fidanlıkları chandler"e hektara (10 dekara) 4,5 ton alınabilir iyi bakımla diyorlar, fernor"a 3,5-4,5 ton hektar dıyorlar. Özellıkle dikat çeken konu verim bilgileri agac başı veya dekar degil. hektar- yani bir agac yerini bulur 50kg verır digerı zayıf kalır 5 kilo verir ortalama verimi söylüyorlar.

aslında 200 kilo dekardan süper verim 200*4usd -800usd verim cagında agaca yapsan yapsan 100lira masraf yaparsın, hadi 400 yaptın elde kaldı 600usd./dekar. Ayni tarlaya ekin-arpa eksen 500kilo alsan 500*0,2usd-100dolar, dekarı senede 80-100 liradan aşa maal edemezsın , elde kaldı 50 dolar/dekar

karabuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2013, 10:40   #27
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karabuz Mesajı Göster
verim bilgileri tamamen gerçekçi
fransa fidanlıkları chandler"e hektara (10 dekara) 4,5 ton alınabilir iyi bakımla diyorlar, fernor"a 3,5-4,5 ton hektar dıyorlar. Özellıkle dikat çeken konu verim bilgileri agac başı veya dekar degil. hektar- yani bir agac yerini bulur 50kg verır digerı zayıf kalır 5 kilo verir ortalama verimi söylüyorlar.

aslında 200 kilo dekardan süper verim 200*4usd -800usd verim cagında agaca yapsan yapsan 100lira masraf yaparsın, hadi 400 yaptın elde kaldı 600usd./dekar. Ayni tarlaya ekin-arpa eksen 500kilo alsan 500*0,2usd-100dolar, dekarı senede 80-100 liradan aşa maal edemezsın , elde kaldı 50 dolar/dekar

ancak ekin arpa da 5 sene beklemek gibi bir durum yok. ayrıca ekin arpada başlangıç maliyetlerini de gider tablosuna katmışsınız. ancak cevizde bakım giderlerinin yanında birde başlangıç maliyetleri var. ayrıca cevizi ektiniz her sene ceviz hasadı yapacaksınız ancak ekin ekmekte dönemine göre en çok parayı getirecek ekinleri ekebilirsiniz. ayrıca bir yıllık dönemde 2 ya da 3 değişik ekin ekilebiliyor. bu unsurlarıda katarsak hemen hemen kafa kafaya geliyor gibi.

Eski 08-11-2013, 15:35   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Sayın ahmet,Yaşar hoca'nın tespiti oldukça gerçekçi görünüyor.

Bizim,100 dekar 8*4 bahçe için 5.yılın sonundaki harcamamız yaklaşık olarak 200 bin olacak gibi görünüyor. Bu harcamaya,arazi bedeli dahil değil. Eğer,arazi satın alınmak istenirse,verimli toprak yapısına ve uygun iklim şartlarına sahip,ayrıca su kaynağı yeterli olan bir yerin dekar başı fiyatı 4.000'den az olmaz.

Bu durumda,dikim ve bakım harcamaları 200 bin + arazi bedeli de 400 bin desek,toplamda 600 bin eder. 5 yıllık sabır dolu ve azimle yapılan çalışmaların ardından,ilk ürünlerinizi satıp,harcadığınız 600 bin'i ufak ufak geri almanın mutluluğunu yaşarsınız
arkadaşlar herkese selam uzun zamandır bu siteyi takip etmeme rağmen bu ilk msj ım. bende ortalama 100dönüm üzerinden kendimce maliyet hesabı yaptım arazi bedeli 300-350bin t.l, arazinin hazırlanması 100bin t.l fidan bedeli ve dikim işleri 50bin t.l 5yıllık bakım 50bin t.l(yıllık ortalama 10bin tl) toplamda 500bin tl 8x5 düşünüyorum yer tekirdağ veya kırklareli çeşit olarak chandler..buraya kadar aşağı yukarı biçok kişi benle hem fikirdir...kafama takılan soru verim malum biçok fidancı 5 yaşında 25-30kg,10yaşında 45-50kg vaat ediyor tabi bunların birçoğu banada safsata geliyor..ben bu yatırım maliyetini çıkarırken,gelir hesabımıda yaptım.5 yaşında ağaç başı 3-5kg, 10yaşında 13-15kg idi ancak 2gün önce yaşar akça hocanın bir videosunu izledim.4yaşındaki chendler ağacının dalları meyveden yıkılıyodu sadece bir dalda 80-90 meyve saydılar,spiker hocam bu ağaçda kaç kg meyve var diye sordu,hoca cevap vermek istemedi..tahminim 10-15kg meyve vardı.şimdi sorum1- dönümden 200-300kg verim alınır diyen akça hoca kendiyle çelişmiyomu üstelik bu bahçe 8x4 dikim uygulanıyodu... 2-benim yaptığım gelir gider hesabı ne kadar gerçekçi..birde son günlerde mavi sertifikalı chandler fidanı duydum bu fidan türkiyede bi kaç fidancıda varmış fiyatı normal fidanın iki katı..bu konuda net de pek bilgi bulamadımbilgisi olan varmı şimdiden herkese teşekkür ederim

ersin1981 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2013, 08:22   #29
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ersin1981 Mesajı Göster
arkadaşlar herkese selam uzun zamandır bu siteyi takip etmeme rağmen bu ilk msj ım. bende ortalama 100dönüm üzerinden kendimce maliyet hesabı yaptım arazi bedeli 300-350bin t.l, arazinin hazırlanması 100bin t.l fidan bedeli ve dikim işleri 50bin t.l 5yıllık bakım 50bin t.l(yıllık ortalama 10bin tl) toplamda 500bin tl 8x5 düşünüyorum yer tekirdağ veya kırklareli çeşit olarak chandler..buraya kadar aşağı yukarı biçok kişi benle hem fikirdir...kafama takılan soru verim malum biçok fidancı 5 yaşında 25-30kg,10yaşında 45-50kg vaat ediyor tabi bunların birçoğu banada safsata geliyor..ben bu yatırım maliyetini çıkarırken,gelir hesabımıda yaptım.5 yaşında ağaç başı 3-5kg, 10yaşında 13-15kg idi ancak 2gün önce yaşar akça hocanın bir videosunu izledim.4yaşındaki chendler ağacının dalları meyveden yıkılıyodu sadece bir dalda 80-90 meyve saydılar,spiker hocam bu ağaçda kaç kg meyve var diye sordu,hoca cevap vermek istemedi..tahminim 10-15kg meyve vardı.şimdi sorum1- dönümden 200-300kg verim alınır diyen akça hoca kendiyle çelişmiyomu üstelik bu bahçe 8x4 dikim uygulanıyodu... 2-benim yaptığım gelir gider hesabı ne kadar gerçekçi..birde son günlerde mavi sertifikalı chandler fidanı duydum bu fidan türkiyede bi kaç fidancıda varmış fiyatı normal fidanın iki katı..bu konuda net de pek bilgi bulamadımbilgisi olan varmı şimdiden herkese teşekkür ederim
benim tahminlerimde kendi arazimde 5. yılda 1 kilo 6. yılda 3 kilo 7. yılda 7-8 kilo 8. yılda 15-18 kilo 10. yılda 20-25 kilo civarı.
bahsettiğiniz yaşar hocanın videosunda bir dalda gördüğünüz 80 meyvadan 10-15 dal daha aynı verimde olan dallar bulunmalı ki 10-15 kilo meyva olsun. 4 yaşında ki bir ağaçlar gerçekten böyle verim alınabilinmişse ağzım açık kalır. bu videonun linkini bizler ile paylaşırsanız bizlerde hayranlıkla izleriz.
selami bayrak ta bir ağaç yakalamış 8. yaşında 40 kilo verim diye anlatmadığı yer kalmadı ancak diğer ağaçlardan ya da dönüme olan verimden bahsetmiyor bile. önemli olan bir ağaç değil dönüme olan verim.

Eski 09-11-2013, 13:22   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-11-2013
Linki gönderemedim ama youtube (ceviz bahçe kurulumu2)
Yazarsanız çikar 5.36sn lik video.yani benim anladiğım uygun şartlar oluşturulup iyi bir bakımla bu verimlere yaklaşır belki dediğiniz gibi bu uç bi örnek ama 4yaşında bunun yarısı kadar bile olsa bence çok çok iyi!!

ersin1981 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026