agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-09-2013, 19:22   #1
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Sonbaharda bu dal çöp,yaprak vs parçalarının toplanıp yakılması mı? yoksa çapa makinası ile toprağa karıştırılması mı? daha doğru bir uygulama bir çok yerde farklı açıklamalar var bu konuya açıklık getirebileceklerden yardım bekliyorum teşekkürler

hdoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2013, 23:51   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-09-2013
merhaba arkadaslar,

25 dönüm bir tarla bakiyorum (pazarlik asamasindayiz)...
tarlanin bir sinirinda tavuk ciftligi, diger sinirinda ufak bir ceviz bahcesi var (hangi tür ceviz oldugunu su an bilmiyorum ama bakacagim)... tarlanin önü asfalt yol, arkasi ormanlik...

sorularim söyle olacak:
yandaki tavuk ciftliginin bir sakincasi olur mu?
yandaki ceviz bahcesinin bir sakincasi olur mu - benim dikecegim (chandler) cevizler ile bir uyusmazlik gibi mesela?

bir de su tozlama konusunu basitce ve kisaca aciklayabilir misiniz? atiyorum 400 chandler fidani icin hangi fidani tozlama icin kullanmam gerekli ve bu tozlama tam olarak ne ise yariyor ve ne icin kullaniliyor?

not: önümüzdeki günlerde toprak analizini ayrintili bir sekilde yaptiracagim tabii ki...

simdiden tesekkürler...

cheviz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 14:14   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2013
önce tahlil yaptırın sonra bu konularda arayabilirseniz telden size yardımcı olmaya çalışırım

Cemal61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2013, 01:07   #4
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cemal61 Mesajı Göster
önce tahlil yaptırın sonra bu konularda arayabilirseniz telden size yardımcı olmaya çalışırım
Sayın Cemal61, telefonla bizi uğraştırmayın, büronuzu buraya taşısanız daha iyi olmaz mı?

Ya da internete bir reklam verseniz telefon numaranızı da koysanız da sizi arasalar.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2013, 11:23   #5
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2013
dün edirne iline bağlı Uzunköprü ilçesinin turnacı köyüne hasta ziyaretine gittim. ceviz içi ikram edildi. ceviz içinin çapı 4 cm idi. ikram eden kişinin abisine iatmiş bahçe 8-9 senelik ağaçlar dedi daha iki senedir bazı ağaçlar meyva vermeye başladı dedi. 90 tane ağaç varmış ancak bunların yarısı kadarı meyva bağlamaya başlamış ve 1 ton meyva almışlar kilosunu 15 tl den satmışlar. benim hayatımda gördüğüm en büyük ve en lezzetli cevizlerdi. mümkün olan en kısa zamanda o bahçeyi de ziyaret etmek istiyorum. o zaman sizlere fotoğraflıyacağım.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 12:43   #6
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermana Mesajı Göster
dün edirne iline bağlı Uzunköprü ilçesinin turnacı köyüne hasta ziyaretine gittim. ceviz içi ikram edildi. ceviz içinin çapı 4 cm idi. ikram eden kişinin abisine iatmiş bahçe 8-9 senelik ağaçlar dedi daha iki senedir bazı ağaçlar meyva vermeye başladı dedi. 90 tane ağaç varmış ancak bunların yarısı kadarı meyva bağlamaya başlamış ve 1 ton meyva almışlar kilosunu 15 tl den satmışlar. benim hayatımda gördüğüm en büyük ve en lezzetli cevizlerdi. mümkün olan en kısa zamanda o bahçeyi de ziyaret etmek istiyorum. o zaman sizlere fotoğraflıyacağım.
arkadaşlar cumartesi bu bahçeye gidip dolaşacağım. büyük dediğim ceviz tahmin ettiğim gibi kaplan 86 imiş. cevizleri kabuklu halinde avuçların da tuttuklarında avuçları kapanmıyormuş. bahçe de 8 çeşit ceviz türü varmış. Yalova çaşitlerinden 13. yaşında ki ağaçlardan 35 kilo ürün alıyorlarmış. ve asıl ilginç olan kısmı da ceviz ağaçlarını ektikten sonra hiçbir şekilde ne sulama ne ilaçlama ne de gübreleme yapılmış. tamamen kendi başlarına bırakılmış ve sadece yılda bir defa hasat için ağaçların yanına gidiyorlar. bir de bakım olsaydı verim nasıl olurdu merak ediyorum. bu bahçeyi cumartesi yerinde iceleyerek fotoğraflıyacağım. ayrıca benim ekim yapmayı düşündüğüm bahçenin 5 km uzağında 10 dönüm şuan da 2-3 yaşlarında olan chandler bahçesi olduğunu öğrendim. bahçenin içerisine bir kulübe yaparak orada kalıyorlar. bu bahçeyi de dönüşte ziyaret ederek bilgi almaya çalışacağım.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2013, 16:45   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-09-2013
Ceviz Anaç Önerisi

Merhabalar,
Önümüzdeki yıl için 1200 metre rakımlı Konya Kulu Kömüşini köyünde 45 dekar ceviz bahçesi kurmayı düşünüyoruz. Kazık köke olan saygımızdan (biraz da bizim buralar kuraktır, su sistemi kuracağız ama olurki sulama da bir sorun olursa bahçe kalıcı zarar görmesin istiyoruz) fidan almak yerine tohum olarak dikip üzerine aşı yapmak istiyoruz. Derin kök yapısı olan, mantar türü hastalıklara dayanıklı ceviz anacı olarak ne önerirsiniz? Fidancılar hangi anacı kullanmakta? Nasıl temin edebiliriz ilgili ceviz tohumlarını.
Topraklar derin ve geçirgendir. Ortalama pH 7.84-7.97. Gerekli toprak iyileştirmeleri elbetteki başka bir konu.
İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Düzenleyen canpunar : 24-09-2013 saat 20:30
canpunar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2013, 23:05   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi canpunar Mesajı Göster
Merhabalar,
Önümüzdeki yıl için 1200 metre rakımlı Konya Kulu Kömüşini köyünde 45 dekar ceviz bahçesi kurmayı düşünüyoruz. Kazık köke olan saygımızdan (biraz da bizim buralar kuraktır, su sistemi kuracağız ama olurki sulama da bir sorun olursa bahçe kalıcı zarar görmesin istiyoruz) fidan almak yerine tohum olarak dikip üzerine aşı yapmak istiyoruz. Derin kök yapısı olan, mantar türü hastalıklara dayanıklı ceviz anacı olarak ne önerirsiniz? Fidancılar hangi anacı kullanmakta? Nasıl temin edebiliriz ilgili ceviz tohumlarını.
Topraklar derin ve geçirgendir. Ortalama pH 7.84-7.97. Gerekli toprak iyileştirmeleri elbetteki başka bir konu.
İlginiz için şimdiden teşekkürler.
iyi düşünmüssün su sıkıntısı olursa tohumdan dikip aşılamak daha iyi.Benim bidiğim kadarıyla çetin ceviz derler çekiçle kırılır onu kullanırlar.Yinede fidancı arkadaşlaın yorumlarını beklemek lazım.Şimdiden hayırlı olsun.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2013, 12:21   #9
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2010
Galeri: 11
Sayın, Lilium, karabuz, ncp1963
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 22:04   #10
Ağaç Dostu

acemi_cevizci's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2013
arkadaşlar 7x7 aralıkarla 3 dönüm arazime 68 çukur kazdık ve kasım ayında fidan dikmeyi düşünüyorum.Tarım ilden arkadaşlara sordum Kasımda tüplü fidan dikeceğim diye onlar dediki kasımda dikme erken don olursa fidanlar tüplü olduğu için suyunu çekmeden donar dediler sen nisanda dikim yap dediler ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz tüplü fidan kasımda dikilemezmi ?

acemi_cevizci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 22:49   #11
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_cevizci Mesajı Göster
arkadaşlar 7x7 aralıkarla 3 dönüm arazime 68 çukur kazdık ve kasım ayında fidan dikmeyi düşünüyorum.Tarım ilden arkadaşlara sordum Kasımda tüplü fidan dikeceğim diye onlar dediki kasımda dikme erken don olursa fidanlar tüplü olduğu için suyunu çekmeden donar dediler sen nisanda dikim yap dediler ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz tüplü fidan kasımda dikilemezmi ?
Tarım ildekiler mantıklı söylemiş emet kışları sert olur.Mart 15 gibi açık köklü pişkin 1m civarında fidan dik.Tozlaycı sayısı da 6-7 tana yeter.

Eski 28-09-2013, 23:39   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-09-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Tarım ildekiler mantıklı söylemiş emet kışları sert olur.Mart 15 gibi açık köklü pişkin 1m civarında fidan dik.Tozlaycı sayısı da 6-7 tana yeter.
Sıra arası 7 metre,fidan arası 3,5 metre dikilebilir.Daha fazla ağaç dikmiş olursun.Birde benim bildiğim tüplü fidanlar her mevsim dikilebiliyor.

hanekase Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2013, 00:05   #13
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanekase Mesajı Göster
Sıra arası 7 metre,fidan arası 3,5 metre dikilebilir.Daha fazla ağaç dikmiş olursun.Birde benim bildiğim tüplü fidanlar her mevsim dikilebiliyor.
Sn hanekase her ne kadar yabancı kaynaklar yazsada çoğu fidancılar 3,5 metre mesafeyi önersede ben katlmıyorum.Sizin ağaçlar 2004 yılında dikilmiş 9 yaşında olayı gözlerinizle bizzat kendi bahçenizde gözlemlemişsinizdir.Bir ağaca 175 cm den fazla yana gidemezsiniz diyorsunuz.Kuvvetli rüzgarlarda bile meyve dökümü olabiliyor.İki agacın dalları birbirine girecek rüzgarla sürtünecek dallar yaralanacak cevizleri dökülecek.Ben cevizin 8x8m olması görüşündeyim. 150 yıl ömrü olan bir agacı 175 cm de nasıl tutacağız.Bodur cinsler,Yaşam süresi kısa ağaçlar belki kurtarır ama ceviz kurtarmaz.

Eski 29-09-2013, 18:56   #14
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Sn hanekase her ne kadar yabancı kaynaklar yazsada çoğu fidancılar 3,5 metre mesafeyi önersede ben katlmıyorum.Sizin ağaçlar 2004 yılında dikilmiş 9 yaşında olayı gözlerinizle bizzat kendi bahçenizde gözlemlemişsinizdir.Bir ağaca 175 cm den fazla yana gidemezsiniz diyorsunuz.Kuvvetli rüzgarlarda bile meyve dökümü olabiliyor.İki agacın dalları birbirine girecek rüzgarla sürtünecek dallar yaralanacak cevizleri dökülecek.Ben cevizin 8x8m olması görüşündeyim. 150 yıl ömrü olan bir agacı 175 cm de nasıl tutacağız.Bodur cinsler,Yaşam süresi kısa ağaçlar belki kurtarır ama ceviz kurtarmaz.
Sayın Ömür-Uşak,internetten çok detaylı araştırmalar yaptım,hatta profosyonel fidancılarlada görüştüm,tabiiki büyük çaplı ceviz ağaçları için 7*3,5 dikim aralığı uygun değil.Bu büyük ağaçlarda bizim Şebin,Yalova,Bilecik gibi uç dalda meyve veren yerli ağaçlardır.Bu ağaçlar daha az ceviz verdiği için büyümeye gidiyor.Chandler gibi yan dallarda ceviz veren çeşitler,çok daha fazla meyve verdiği için,uç dallarda meyve veren ağaçlar gibi büyük olmuyor.
Ayrıca ,7*3,5 dikim aralığında budamayıda ona göre ve çeşide göre yapacaksınız.Eminim başarılı olabilirsiniz.Herşeyde olduğu gibi tarımdada yeni bilgiler,yeni değerlendirmeler olmaktadır.Ben şahsen şu an 90 kadar ağacım var,geçen senede torbalara ektiğim 110 ceviz çöğürü var,onlarıda tarlamda kalan boşyerlere ve 8*8 olan cevizlerimin arasına dikmeyi düşünüyorum.
Önümüzdeki kasım ayı ortlarındada şu an buzdolabında sakladığım50 ye yakın ceviz tohumunu tarlaya ekeceğim.İnşallah çıkıncada tarlada chandler çeşidiyle aşılayacağım.

Eski 04-10-2013, 14:13   #15
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Sıra arası 7 metre,fidan arası 3,5 metre dikilebilir.Daha fazla ağaç dikmiş olursun.
Sayın hanekase,

Bu söylemi başka kaynaklara göre mi söylüyorsunuz, kendi tecrübeleriniz mi?

Tecrübelerinizse inanın çok yararlı olacak anlatır ya da video resim varsa paylaşırmısınız.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2013, 15:59   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Sıra arası 7 metre,fidan arası 3,5 metre dikilebilir.Daha fazla ağaç dikmiş olursun.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster

Sayın hanekase,
Tecrübelerinizse inanın çok yararlı olacak anlatır ya da video resim varsa paylaşırmısınız.
Bugün bir yerde okudum. Kaman/Kırşehir ilçesinde bir köyde 400 (4 asır) yaşında bir ceviz ağacından bu yıl 800 kg ceviz hasat edilmiş, hasat için üst dallara itfaiye merdiveni ile ulaşılabilmiş. ( sayın Arif Göçmen doğruluğunu teyit edebilir sanırım)

Ceviz, diğer meyve ağaçları gibi kısa ömürlü değildir dolayısıyla 5-10 yıl sonrasını düşünerek değilde en az 30-40 sonra ağacın hangi büyüklüğe gelebilir hesabını yapmamız ve fidan aralık mesafelerini ona göre planlamalıyız.
Seneler sonra ağaç dalları uzayıp bahçe güneş ve rüzgar alamayacak duruma gelirse, odunlaşmış meyve verebilecek dalları kesip atalımmı?.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2013, 16:07   #17
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2006
Alıntı:
Sayın hanekase,

Degerli dostum ben fidan satıyorum hemde çok iyi satıyorum hiç kimseye 3.5-7 veya4-8 demedim çünkü kamanda 10x 10 bahçeler ama ben biraz budamayı bildiğim için kendime yeni yaptıgım bahçeyi 8x8 metre yaptım çeşitleri k-1,çhantler ve pedro birde kıyaslama olsun diye söyleyim amasya elma bahçem var 12 dönüm ağaç aralıgı 7x7 metre elma birde heryıl budama isteyen meyve türü elmalarım yarı bodur 30 yaşında şimdi aralarına ceviz dikecegim zorunlu olarak sıra arası 7x7 olacak,birde amasya elma satıyorum bir agaçtan 100-150 kğ elma çıkıyor agaç başı 75 tl dir.Kıyaslama ile karşılaştırın saygılarımla

arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2013, 23:01   #18
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-10-2013
Alıntı:
Sayın hanekase,

sayın lilium sıra arası 7 fıdan arası 3.5 olarak orman müdürlüğü bu dikim planını onaylıyor ziraat onaylamıyor yani proje yapılcak olursa orman bakanlığı kabul ediyor

nevsehirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2013, 13:24   #19
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_cevizci Mesajı Göster
bence kasımın sonunda dikebilirsin o zamanda cevizler suyunu çekmiş olur

Eski 04-10-2013, 11:44   #20
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cemal61 Mesajı Göster
bence kasımın sonunda dikebilirsin o zamanda cevizler suyunu çekmiş olur
Degerli dostum cemal61 tamam kasımda diksinde toprakta uygun diyelim hangi çeşid dikmeyi önerirsin burada tartışalım saygılarımla

arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2013, 15:37   #21
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen Mesajı Göster
Degerli dostum cemal61 tamam kasımda diksinde toprakta uygun diyelim hangi çeşid dikmeyi önerirsin burada tartışalım saygılarımla

ceviz çeşidine karar verirken rakım ve ilk bahar donları ve sonbahar donları düşünülmeli ona göre karar verilmeli bu verileri arkadaşımız buraya koyarsa yardımcı olurum

Eski 28-10-2013, 10:06   #22
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen Mesajı Göster
ben genelde yerli çeşitlerin dikilmesini öneririm çünkü ülkemizin şartlarına adapte olmuş çeşitlerin dikilmesini tavsiye ederim bizim yerli çeşitlerimizin yabancı çeşitlerden verimi fazladır ve damak tadı daha güzeldir. hangi çeşit olması gerektiği noktasında ise tarlanın konumuna ve rakıma göre, ilkbahar ve sonbahar donlarına göre karar verilmeli

Eski 28-09-2013, 23:35   #23
Yeni Üye

Herkeze merhaba
Tecrübe ve deneyimin ağaç yetiştiriciliğinde çok önemli olduğunu anladım.Kısacası benim deneyimim birçok arkadaşımıza neyi yapıp yapmayacağı hakkında bilgi vereceğini umuyorum.
2004 yılında Geliboludaki tarlama ilçe tarımdan 100 adet ceviz fidanı aldım.Bana 33 adet Şebin,33 adet Yalova 3,34 adet Bilecik cinsi ceviz yolladılar.% 99 ' u tuttu.Ancak tarlamın ormana yakın olması nedeniyle ağaçları dikmemden 4 sene sonra hiç aklıma gelmeyen domuz zararına iki sene üst üste uğradım.Tabii tarlamın etrafı kafes tel ile değil,dikenli telle çevriliydi.Bu domuz zararında ağaçların tamamına yakını meyveleri almak isteyen domuz tarafından kırılmıştı.6.senede ağaçları budayarak düzene sokmaya çalıştım.Bu sırada Şebin,Bilecik ve Yalova çeşitlerinin verimsiz olduğunu öğrenip,7.senenin sonunda çeşit değiştirerek Chandler ve tozlayıcısı olarakta franqutte aşıladık.Şu anda ağaçların durumu fena sayılmaz umut vericek şekle girmiş.1,5 sene önce aşıladığım cevizlerin bazıları 3,4 metreyi geçmişler.Bazılarının üzerinde cevizler var.
Sonuç olarak,tarlanızın etrafını çevirin,suyunuz olsun,yörenize göre dikeceğiniz ceviz çeşidini belirleyin,budamaya önem verin.Başarı gelecektir.
Dahada kısası amatör gibi değil,profosyonelce düşünün ve birdefa masraf yaparak işi şansa bırakmayın.
Ürünleriniz bol olsun

Eski 29-09-2013, 19:31   #24
Yeni Üye

ceviz budama ibrahim balkal 1 - YouTube

Eski 29-09-2013, 19:38   #25
Yeni Üye

Chandler Ceviz Fidanı Dikimi Ve Özellikleri | İzlesene.com Video

Eski 29-09-2013, 19:41   #26
Yeni Üye

http://www.youtube.com/watch?v=ICAfXD4aNo0

Eski 29-09-2013, 19:44   #27
Yeni Üye

AĞAÇÖREN ve ÇEVRESİNDE CEVİZE YATIRIM KAZANDIRIYOR - YouTube

Eski 29-09-2013, 19:45   #28
Yeni Üye

8 yaşında 40 kg Aşılı Ceviz - YouTube

Eski 30-09-2013, 11:14   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-03-2013
ceviz için uygun arazi

Arkadaşlar herkese iyi günler diliyorum, ceviz konusunda deneyimli arkadaşlara danışmak istiyorum. Resimdeki tarla, eğimi itibariyle cevize uygun mudur? Tarlanın sınırı üst tarafta gözüken ikinci sırt çizgisinden itibaren aşağıya doğrudur.

- Bakısı kuzeydoğu
- Tarlanın yukarısından bir yerden su çıkıyor. O suyu resimde gözüken çeşmeye alıyorlar.
- Yer Ankara Elmadağ, rakım 1000 metre. Vadide ceviz yetiştiriciliği yapılıyor. Ancak badem ekenler de var ama ürün alan yok.

Bugün yarın kepçe ile profil açtırıp taban suyu ve toprak analizi işlerini halledeceğim.

Arazinin eğimi, bakısı ve cevize uygunluğu konusunda görüşleriniz varsa burada yazarsanız memnun olurum. iyi günler

Eklenen Resimler

cetinakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2013, 15:08   #30
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetinakar Mesajı Göster
Arkadaşlar herkese iyi günler diliyorum, ceviz konusunda deneyimli arkadaşlara danışmak istiyorum. Resimdeki tarla, eğimi itibariyle cevize uygun mudur? Tarlanın sınırı üst tarafta gözüken ikinci sırt çizgisinden itibaren aşağıya doğrudur.

- Bakısı kuzeydoğu
- Tarlanın yukarısından bir yerden su çıkıyor. O suyu resimde gözüken çeşmeye alıyorlar.
- Yer Ankara Elmadağ, rakım 1000 metre. Vadide ceviz yetiştiriciliği yapılıyor. Ancak badem ekenler de var ama ürün alan yok.

Bugün yarın kepçe ile profil açtırıp taban suyu ve toprak analizi işlerini halledeceğim.

Arazinin eğimi, bakısı ve cevize uygunluğu konusunda görüşleriniz varsa burada yazarsanız memnun olurum. iyi günler
sayın çetinakar
Daha önce cevizle ilgili sorularınıza mesaj yazmıştım onları baktınızmı bilmiyorum
ama şu andaki fotoğraftaki görüntüye göre bir sıkıntı yok ancak çıplak gözlede bakmakta fayda var.Kesin sonuç toprak tahlili ve su tahlilinden sonra belli olur.Çünki ankarada yer altı sularında tuzluluk açısından problem var,aynı zamanda ph ve kireç içinde budurum geçerli.Bir arkadaşa elmadağda bahçe kurmak için çalışma yapıyoruz cumartesi günü oradaydık bundan sonrada sık sık o bölgeye gideceğim uygun bir zaman olursa sizin tarlanızıda görebiliriz.saygılarımla.

orkide01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026