![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-07-2012
|
Alıntı:
Sevgili Safranli, Bu söylediklerin beni çok cesaretlendirdi ve sanırım bir aksilik olmaz ise ben de bu şekilde yapacağım. ama şartlara bağlı olarak tabi ki. sadece öğrenmek istediğim tohumdan ekerken tohum seçimi nasıl yapılır? chandler ekmek istiyorsan chandler tohumu mu ekmen gerekir mesela? bir de tohum her zaman ekilebilir mi? teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
güzelce çukurları hazırlarsınız ve aralıktan sonra dikebilirsiniz tohumları mutlaka ipinde ikiniz gönyeleri kaçmasın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-07-2012
|
@Safranlı, evin yanındaki eski ve az verimli ceviz ağacımızın altında geçen saydım tam on iki yavru olmuş. Kerataların en küçüğü bir karışı geçmiş. Bunları yerinden şimdi kaldırıp saksı kutu vb. bir şeye dikip seneye mi toprakla buluşturalım yoksa eylül ekim gelince söküp doğrudan dikilecekleri bir yere mi götürelim? Çöğürlerin hepsi aynı yılın değil. Bir ve iki yaşındalar. Seneye ana gölgesinde kurur giderler diye düşünüyorum. Ayrıca yerlerine seneye düşen cevizlerden başka çöğürler gelsin istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
Kısmet ayagınıza gelmiş hemen bu mevsımde göz aşısı yapınız veya yapacak birini bulunuz gözleri takip edip bolca su verebilirseniz fidanınız bahara hazır olur bu mevsimde hiç bir fidan yerinden oynamaz kurur gider siz aşı yapın aşı sürgün atsın... Subat ayındada dilediğiniz yere söküp aynı gün akebilirsiniz önceden ekeceginiz yerin çukurlarını derince hazırlayıp gübresini doldurup hazır hale getirilir... Bu küçük fidanlarıda aynı gün söküp aktarırsınız en son subat ayını geçirmeyiniz yapragını döktükten sonra aralıktan sonra her zamn ekilebilir.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
tohumlar aralıktan sonra mı ekilir ben mi yanlış anladım ayrıca sn. safranlı mikoriza mantarı nerden bulabilirim bilginiz var mı acaba... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|