Sayın muhtefi biraz açıklık getirmeye çalışayım ; Ncp1963 'ün paylaştığı tablo buydu
Tomurcuklanma ile başlayalım tabloya
Nisanın ilk haftası Chandler
Nisan 3. haftada Fernor görülüyor.
May April March diye inen sütun var ya ondan sonraki sütunlar ;
İlk sütun soldan başlayanlarda bakteriyel hastalık direnci
ikincisi antrakoza direnç
meyve kalitesi
meyve şekli
meyve verim yılı
ve son sütun verime oturma yılı olarak gösteriliyor 10 üzerinden ne kadar boyalı ise o kadar fazla demek
Genel not olarak Chandler 6 puan Fernor 8 puan ve kazanan Fernor
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy
Sayin duyon ,pedro nun oldugu yerde chandler da olur bence .... en azindan benim bahcemde oluyor simdilik gelisme acisindan pedrolar daha iyi diyebilirim zaten cins ozelligi olarak ta pedro daha hizli bir gelisim gosteriyor ve cok daha fazla budama istiyor ...pedro nun meyvesi daha kucuk oluyor...
Illce tarimdan elma diye alinip ta armut cikan fidanlar bile var siz yine sanslisiniz...ancak sebin ve bilecik ismine dogru olsalar cok verimli cesitler aslinda kim bilir cinsi nedir...
Bu sene sebin bilecik ve kaman da antraknoz cok siddetli ama chandlerlarim iyi ...bakim ayni bakim .... mukayese icin soyluyorum....
gecen senelerde sulamayi eylulun ortasina kadar uzttim ve gec azotlu gubreleme yapmistim soguk zararim cok oldu busene agustosun ortasindan sonra sulama yok...azotlu gubrelemeyide nisanda yaptim bakacagiz....bence ceviz agaci az sulamadan ziyade asiri sulamadan daha cok zarar goruyor .....
|
Evet sayın bozy Yavuzlar kendini belli ediyor ama Şebin ve Bilecik konusunda haklısınız onlarda da tam bir istikrar yok 2'li 3 'lü meyve veren Bilecik olduğuna kanaaat getirdiğim daha verimli ağaçların yanında 5 metre boya ulaşıp halen meyve vermeyen ağaçlar da var

İl tarım saolsun !
Sulama konusunda da önerilerinize uyacağım. Umduğumuz gibi gelişim göremediğimiz için biraz ihmal ettik aslında cevizleri ceviz şubesine ben bakmaya gönüllüyüm

Bahçede arılar falan da var bu tatilde onlarla bile tek tek ilgilendim inanılmaz mutluluk verici bir olay toprakla ve doğayla ilgilendikçe mutlu oluyor insan.
Chandler da deneme planı kafamda ama fidanları alırken Chandlerdan kalmamıştı o yüzden deneme dikimine dahil edemedim ama en kısa zamanda kaman5 ve onu da dikmeye niyetim var. Kim bilir bakımını ve üretimini biraz daha geliştirebilirsem ceviz işinin çevre çitleri biraz daha uzaktan dolandırırım

Sayın muhtefi 1- 2 yıllık çöğürler de var ama ceviz aşılama konusunda kimseyi bulamadığımız için bir girişim olmadı henüz, bu ay gibi gidebilirsem yanlarına göz aşısı denemek istiyorum bakalım zaman ne gösterir.
Peki budama konusunda ne önerirsiniz ilkbahar başını mı beklemeli kış başında yapmanın bir faydası olur mu...