agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni771Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-08-2012, 00:48   #1
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
ceviz fidanlarını 2005 te dikim yaptım sanırım ARALIK ayı ,2006 desek 6 yıl oldu
dikim yapılan yer dipsiz kum tabiri caisse )verimsiz kumlu toprak
kumlu toprağa gerekli gübreleme ve sulama işi çözüyor
ceviz çeşitleri pedro,hartley,çetlır ceviz çeşitleri
bu çeşitleri iyi bir gübre proğramı gerekli yoksa çok ceviz zayıf ve boş kalır
en büyük sıkıntım yukarı doğru deyil yanlara eğimli,küçük fidanken mücadele edin
verim süper ,,,yapraktan çok ceviz,,,köydekliler öyle diyo...)

ncp1963 beğendi.
idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2012, 08:14   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
ceviz fidanlarını 2005 te dikim yaptım sanırım ARALIK ayı ,2006 desek 6 yıl oldu
en büyük sıkıntım yukarı doğru deyil yanlara eğimli,küçük fidanken mücadele edin

maşaallah

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2012, 08:17   #3
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
selamlar sayın idris şenol

ne tür ve ne miktarlarda gübreleme programı uyguluyorsunuz????

türler arasında verim farkı varmı?

meyva kalitesi arası farkı varmı??

bizlerle paylaşırsanız seviniriz..

Eski 13-08-2012, 19:37   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2012
sn. ncp1963 sizin fidanlar ne alemde yeni foto lar yok mu paylaşırsanız memnun oluruz selamlar...

cetiner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2012, 21:33   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetiner Mesajı Göster
sn. ncp1963 sizin fidanlar ne alemde yeni foto lar yok mu paylaşırsanız memnun oluruz selamlar...
sayın çetiner

bayramda bahçede olacağım bol bol resim çeker paylaşırım bende sabırsızlıkla bekliyorum.

Eski 17-08-2012, 17:39   #6
Ağaç Dostu

Bayramınızı En İçten Dileklerimle Kutlar,
Daha Nice Sağlıklı, Mutlu ve Huzur Dolu Bayramlar Geçirmenizi Dilerim.

Eski 26-08-2012, 14:24   #7
Ağaç Dostu

son hali

ev bitti oturuyoruz. alt depo, üst ev. ağaçlarda geçen aydan çok bir fark yok. sulamayı durdurduk artık sulamayacağız. seneye neler olacak bekleyip göreceğiz.

bahçe çok rüzgar alıyor ve hakim rüzgar kuzey yönlerden esiyor. kuzey tarafına rüzgarı kesebilmek veya azalta bilmek için araştırma yaptım. en ucuz meyva fidanları olacak gibi görünüyor meyva beklentisi olmamak şartı ile sık dikimle badem dikeceğim sanırım.

Eklenen Resimler

bahtiyar02 beğendi.

Düzenleyen ncp1963 : 27-08-2012 saat 09:29
Eski 11-10-2012, 10:23   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-09-2012
tEL dİPLERİNE LİKSTÜRÜN MAZI **** CAM MAZI DİKİN DİBİNE DE DAMLAMA KOYUN CABUK YETİSİR TEL CURUDUNMU CIKARIP ATARSINIZ MAZI DAHA GÜZEL OLUR SELAMLAR

ibas06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2012, 20:42   #9
Ağaç Dostu

ev güzel görünüyo güle güle oturun bahçeden daha fazla resim beklerdik rüzgar kesmek için fiyatlarını bilmiyorum ama leylandi sordun mu

Eski 27-08-2012, 22:29   #10
Ağaç Dostu

Alıntı:
ev güzel görünüyo güle güle oturun bahçeden daha fazla resim beklerdik rüzgar kesmek için fiyatlarını bilmiyorum ama leylandi sordun mu
Teşekkürler sayın çetiner allah sizlere daha iyisini nasip etsin

aslında çok resim var ama görselde çok fark olmayınca yüklemedim..

leylandiye çok para istiyorlar süs bitkisi olarak satıldığı için.. ve leylandi aşırı soğuklara dayanamıyormuş..

cetiner beğendi.

Düzenleyen ncp1963 : 28-08-2012 saat 13:36
Eski 29-08-2012, 15:28   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
Teşekkürler sayın çetiner allah sizlere daha iyisini nasip etsin

aslında çok resim var ama görselde çok fark olmayınca yüklemedim..

leylandiye çok para istiyorlar süs bitkisi olarak satıldığı için.. ve leylandi aşırı soğuklara dayanamıyormuş..
leylandinin biraz pahalı oldugu dogru
yalovada bol üretici var ama yinece süs bitkisi oldugundan pahalıdır
ben size sunu öneririm...
bildiğimiz kara selvi ekin en ucuzudur
çok arsızdır
su istemez
görevini kusursuz yapar...
orman idarelerinde bedava sayılacak rakama (2-3 tl)alabilirsiniz..

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2012, 16:36   #12
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
leylandinin biraz pahalı oldugu dogru
yalovada bol üretici var ama yinece süs bitkisi oldugundan pahalıdır
ben size sunu öneririm...
bildiğimiz kara selvi ekin en ucuzudur
çok arsızdır
su istemez
görevini kusursuz yapar...
orman idarelerinde bedava sayılacak rakama (2-3 tl)alabilirsiniz..
sayın safranlı

tam kapatıp esintiyi durdurmak istemiyorum

yüzde elli kesebilsem yeterli benim için. esmesi hiç esmemesinden bin kere daha hayırlı

Eski 29-08-2012, 14:28   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-05-2010
Rüzgarı genel olarak kesmek istiyorsanız çam türü düşünseniz. Yaz kış rüzgarı keser. Badem de cevizle aynı dönemde yapraklanacak. Yani sadece yazın rüzgarı kesecek. Kışın da rüzgarı kesmek için çam tarzı **** yaprak dökmeyen çeşit seçseniz derim.

rise_com Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2012, 16:34   #14
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rise_com Mesajı Göster
Rüzgarı genel olarak kesmek istiyorsanız çam türü düşünseniz. Yaz kış rüzgarı keser. Badem de cevizle aynı dönemde yapraklanacak. Yani sadece yazın rüzgarı kesecek. Kışın da rüzgarı kesmek için çam tarzı **** yaprak dökmeyen çeşit seçseniz derim.
sayın rise

kışın esintiyi durdurmak istemiyorum. nedeni esinti durursa don çukuru oluşur diye korkuyorum. yazın bir kısmını engellesem yeterli olacak bana.

esmesi aslında benim için avantaj tozlaşma sorunu kesinlikle olmayacak. hastalıklar en aza inecek vs.vs

Eski 08-09-2012, 20:47   #15
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Dökülen yaprakların toplanması, olası mantari hastalıkların gelecek sezonda yayılımını azaltacaktır.

Hümik Asit/Leonardit uygulaması yapabilirsiniz.

Malçlama yapabilirsiniz. Hem kökleri hem de toprakaltı canlılarını soğuktan korumaya yardımcı olacaktır.

Amcam bu sene höyükleri kapatmış olmasına rağmen karlar tam erirken eriyip, geceleyin aniden donan kar suları yüzünden 40'a yakın fidan kaybetmiş. Arazinizde özellikle karlar eridiğinde su birikmesi/göllenmesi yapabilecek alanlar varsa oralara drenaj yapmanız faydalı olabilir. Yani, o bölgelere kepçeyle derin çukurlar/kanallar açmanız fazla suları köklerden uzaklaştırmanıza kolaylaştırabilir.

ncp1963 beğendi.

Düzenleyen Çamtepe : 08-09-2012 saat 21:01 Neden: Typo
Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2012, 13:52   #16
Ağaç Dostu

selamlar sayın çamtepe

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Dökülen yaprakların toplanması, olası mantari hastalıkların gelecek sezonda yayılımını azaltacaktır.

haklısınız bunuda yapılacak işler listeme ekliyorum

Hümik Asit/Leonardit uygulaması yapabilirsiniz.

leonarditi dikim öncesi kükürtle birlikte yeteri kadar tüm araziye uyguladım. sezon içindede humik asiti damlama ile birlikte verdim

Malçlama yapabilirsiniz. Hem kökleri hem de toprakaltı canlılarını soğuktan korumaya yardımcı olacaktır.

malçlama yerine yüzeye çok yakın olacak şekilde yanmış hayvan gübresi düşünmüştüm

Amcam bu sene höyükleri kapatmış olmasına rağmen karlar tam erirken eriyip, geceleyin aniden donan kar suları yüzünden 40'a yakın fidan kaybetmiş. Arazinizde özellikle karlar eridiğinde su birikmesi/göllenmesi yapabilecek alanlar varsa oralara drenaj yapmanız faydalı olabilir. Yani, o bölgelere kepçeyle derin çukurlar/kanallar açmanız fazla suları köklerden uzaklaştırmanıza kolaylaştırabilir.
tarlam yeterince meyilli su birikecek yer yok gibi ama takip edip önlem alınacak işler listeme bunuda ekliyorum

plastik boya kullanma ile ilgili görüşlerinizi bekliyorum

bilgilendirmeleriniz için sonsuz teşekkürler

Eski 08-09-2012, 23:37   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2012
Sayın ncp 1963 anladıgım kadarıyla fidanları 15 20 cm yüksege dikmişsiniz bunun faydasını cok göreceksiniz şimdiye kadarki tecrübem şu ki bir ceviz fidanını öldürmek istiyorsanız kök bölgesine suyu biriktirin ve bekletin yaz veya kış hic farketmez kuruyor... bence sadece kış için degil bundan sonra höyük acmayın yatırımınız oldukca büyük biliyorum ama mümkünse damlama sulama yapın belkide yaptınız ,yaptınız ise zaten höyüklere gerek yok artık... drenaj ceviz için en önemli şey...beyaz plastik boyanın hiç bir zararı yok faydasını henüz ben farkedemedim ama bu kış da yapacagım 1ölçek su bazlı plastik boya 1 ölçek su muhakkak iç cephe boyası olacak karıstırıp uygulanıyor ... en azından deneyin bir kaç tanesinde... yabancı sitelerden de araştırabilirsiniz "frost damage fruit trees" "white paint for frost damage" ....

ncp1963 beğendi.
bozy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2012, 13:58   #18
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy Mesajı Göster
Sayın ncp 1963 anladıgım kadarıyla fidanları 15 20 cm yüksege dikmişsiniz bunun faydasını cok göreceksiniz şimdiye kadarki tecrübem şu ki bir ceviz fidanını öldürmek istiyorsanız kök bölgesine suyu biriktirin ve bekletin yaz veya kış hic farketmez kuruyor... bence sadece kış için degil bundan sonra höyük acmayın yatırımınız oldukca büyük biliyorum ama mümkünse damlama sulama yapın belkide yaptınız ,yaptınız ise zaten höyüklere gerek yok artık... drenaj ceviz için en önemli şey...beyaz plastik boyanın hiç bir zararı yok faydasını henüz ben farkedemedim ama bu kış da yapacagım 1ölçek su bazlı plastik boya 1 ölçek su muhakkak iç cephe boyası olacak karıstırıp uygulanıyor ... en azından deneyin bir kaç tanesinde... yabancı sitelerden de araştırabilirsiniz "frost damage fruit trees" "white paint for frost damage" ....
Sayın bozy selamlar.

evet sırta dikim gibi oldu sebebide çukurları çok büyük ve derin açmıştım oturma yaparsa diye 30 cm kadar yüksek doldurup dikim yaptık bir miktar oturma yaptı ama hala yüksek.

damlama sulama var. bilgiler için sonsuz teşekkürler.

Eski 09-09-2012, 15:36   #19
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Hayvan gübresinin üstüne bir de malç yaptığınızda oradaki canlılık daha da korunacaktır. Üstelik malç da kışın biraz kompostlaşıp gübreyi biraz daha zenginleştirir herhalde.

Beyaz boya, gövdeye vuran güneş ışınlarını yansıtacağından bahar aylarında ağacın gövde ısısının daha yavaş artmasına dolayısı ile daha geç uyanmasına yol açacaktır. Kara kış boyunca bir miktar su izolasyonu sağlamanın ötesine geçeceğini pek sanmıyorum. Kış sonu, bahar başında yapacağınız bordo bulamacı da kireç içeriği sebebiyle ağaçların uyanmasını genellikle 1-2 hafta geciktirdiği söylenmektedir. Dolayısı ile beyaz boya benim için çok elzem değil.

Bu sene bahar ayında bordo bulamacını yaparken bu yansıtma etkisini güçlendirmek için kaolin (hatta + titanyum dioksit) ille karıştırıp yapmayı düşündüm ama yağışlar, killi toprağın balçık haline gelmesi derken ilaçlama işine hiç fırsat kalmadı maalesef. Belki gelecek bahara uygularım aklımdakini..

Şimdi bu kış kaolini nereden çıktı derseniz, kaolin başlığında Sn. Meyvelitepe ile bir tartışmamız var (Mesaj 691 ve http://www.agaclar.net/forum/901338-post714.htm). Bunları bir okuyabilirsiniz.

Don zararını azaltması için esasen Hidrofobik bir uygulama olması lazım. Amaç, suyun (yağmur, çiğ, kırağı) ağaç gövdesinde donarak, özellikle sürgünleri fiziksel olarak strese uğratmasını önlemek.

Yani sizin plastik boya ile ağaç gövdesinde elde etmeye çalıştığınız faydanın bir tık ötesi. Korumayı sürgünlere kadar genişletmek mümkün.

ncp1963 beğendi.
Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2012, 09:13   #20
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Hayvan gübresinin üstüne bir de malç yaptığınızda oradaki canlılık daha da korunacaktır. Üstelik malç da kışın biraz kompostlaşıp gübreyi biraz daha zenginleştirir herhalde.

Beyaz boya, gövdeye vuran güneş ışınlarını yansıtacağından bahar aylarında ağacın gövde ısısının daha yavaş artmasına dolayısı ile daha geç uyanmasına yol açacaktır. Kara kış boyunca bir miktar su izolasyonu sağlamanın ötesine geçeceğini pek sanmıyorum. Kış sonu, bahar başında yapacağınız bordo bulamacı da kireç içeriği sebebiyle ağaçların uyanmasını genellikle 1-2 hafta geciktirdiği söylenmektedir. Dolayısı ile beyaz boya benim için çok elzem değil.

Bu sene bahar ayında bordo bulamacını yaparken bu yansıtma etkisini güçlendirmek için kaolin (hatta + titanyum dioksit) ille karıştırıp yapmayı düşündüm ama yağışlar, killi toprağın balçık haline gelmesi derken ilaçlama işine hiç fırsat kalmadı maalesef. Belki gelecek bahara uygularım aklımdakini..

Şimdi bu kış kaolini nereden çıktı derseniz, kaolin başlığında Sn. Meyvelitepe ile bir tartışmamız var (Mesaj 691 ve http://www.agaclar.net/forum/901338-post714.htm). Bunları bir okuyabilirsiniz.

Don zararını azaltması için esasen Hidrofobik bir uygulama olması lazım. Amaç, suyun (yağmur, çiğ, kırağı) ağaç gövdesinde donarak, özellikle sürgünleri fiziksel olarak strese uğratmasını önlemek.

suyu iten bir şey ağaca zarar vermeyecek ama suyu itecek aslında mantıklı ağaç üzerinde duramayan su donarak ağaca zarar veremeyecek.

Yani sizin plastik boya ile ağaç gövdesinde elde etmeye çalıştığınız faydanın bir tık ötesi. Korumayı sürgünlere kadar genişletmek mümkün.
ilginiz ve bilgileriniz için teşekkürler

Eski 10-09-2012, 09:15   #21
Ağaç Dostu

Sayın çetiner kolaylıklar diliyorum

bayağı bir yol kat etmişiniz hayırlısı ile kalanlarda biter inşallah.

Eski 09-09-2012, 20:57   #22
Ağaç Dostu

merhaba arkadaşlar geçen hafta direklerimi diktim

Eklenen Resimler

Eski 09-09-2012, 20:59   #23
Ağaç Dostu

...

Eklenen Resimler

bahtiyar02 ve ncp1963 beğendi.
Eski 22-05-2017, 22:42   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-04-2017
konuyu güncelleyeyim. Benden bir mucurlu olarak konuyu takip ediyorum.Sürekli yanından araba ile geçtiğim bir bahçe ama kimin olduğunu bilmiyordum forumda görünce de konuyu sonuna kadar takip ettim . Yeni fotoğrafları ve bahçenin son durumu nasıl oldu merak ediyorum.Mucura geldiğiniz bir zaman müsait olursanız tanışmak ve ceviz konusunda bilgi almak isterim.

ahmetkirik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2012, 21:00   #25
Ağaç Dostu

bu hafta kapıyı taktım

Eklenen Resimler

bahtiyar02 ve ncp1963 beğendi.
Eski 09-09-2012, 21:06   #26
Ağaç Dostu

kısmetse önümüzdeki hafta tel çekeceğim

Eklenen Resimler

Eski 10-09-2012, 20:23   #27
Ağaç Dostu

sn. ncp1963 iyi dilekleriniz için teşekkür ederim inşaallah ben de çok olmasa da bişeylerle uğraşacağım malçlama konusunda daha çok bilgi paylaşırsınız umarım (samanla malçlama yapılır mı)

Eski 10-09-2012, 20:39   #28
Ağaç Dostu

Alıntı:
sn. ncp1963 iyi dilekleriniz için teşekkür ederim inşaallah ben de çok olmasa da bişeylerle uğraşacağım malçlama konusunda daha çok bilgi paylaşırsınız umarım (samanla malçlama yapılır mı)
selam sn çetiner

ekteki link size bu konuda yardımcı olacaktır.

http://permakulturplatformu.org/?p=2600

Eski 17-09-2012, 21:13   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-09-2012
50 dönüm arazimiz var ceviz için uygun diyorlar su problemi yok
50 dönüm bir araziye ceviz dikmek için uygun mu avantajları dezavantajları ne olur
içine evde yapacağız depo falanda girersek bu işe lütfen yardımcı olun

mehmetalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 21:35   #30
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmetalp Mesajı Göster
50 dönüm arazimiz var ceviz için uygun diyorlar su problemi yok
50 dönüm bir araziye ceviz dikmek için uygun mu avantajları dezavantajları ne olur
içine evde yapacağız depo falanda girersek bu işe lütfen yardımcı olun
sayın mehmetalp selmlar

tam olarak sorunuz veya öğrenmek istediklerinizi sorarsanız elimden geldiğince
cevaplamaya çalışırım..

maliyetiniz ev hariç ekteki mesaj size yol gösterir umarım

http://www.agaclar.net/forum/1003857-post127.htm

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025