agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni585Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-06-2014, 01:36   #1
Ağaçsever

barba1981's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2010
İlk yılında olan ve soğuktan etkilenen kuruyan lider durumdaki dalın alttından sürüyen güçlü sürgünlerde bazıları çiftli gelişmekte ;fidanın güçlü bir yapıya sahip olması ve boyuna uzaması için bu güçlü süren sürgünleri teke indirmeli miyim?Şu zamanda fazla sürgünleri seyreltmek doğru mu?

barba1981 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2014, 06:39   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi barba1981 Mesajı Göster
İlk yılında olan ve soğuktan etkilenen kuruyan lider durumdaki dalın alttından sürüyen güçlü sürgünlerde bazıları çiftli gelişmekte ;fidanın güçlü bir yapıya sahip olması ve boyuna uzaması için bu güçlü süren sürgünleri teke indirmeli miyim?Şu zamanda fazla sürgünleri seyreltmek doğru mu?
merhabalar

sürgünü tümden almak yerine istemediğiniz sürgünün ucunu koparın eğer fidan güçlü ise koprdığınız yerden sürmek isteyecektir takip edip onuda alın önümüzdeki budama mevsiminde ucunu aldığınız sürgünü kökten çıkarın.

bu sizin için avantaj olacaktır benim bahçemde en az on tane tepe sürgün kuşlar tarafından kırıldı eğer alttaki sürgünü çıkarmış olsaydım ağaç yeni sürgün yapsın diye beklemek zorundaydım. çıkarmadığım için alt sürgünler hemen liderliği alıp daha hızlı gelişmeye başladılar. bende hemen üzerlerinden tekrardan tepe vurumu yapıp liderliği onlara verdim.

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2014, 15:18   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-03-2014
Arkadaşlar bu sene dikilen fidan sonradan resimde görüldüğü gibi 3 lü çatal oluştu tepelerini mi yoksa dipten mi keseyim oluşan sürgünleri yoksa seneye budama zamanımı müdahale edeyim?

Eklenen Resimler

kabakoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2015, 14:40   #4
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kabakoz Mesajı Göster
Arkadaşlar bu sene dikilen fidan sonradan resimde görüldüğü gibi 3 lü çatal oluştu tepelerini mi yoksa dipten mi keseyim oluşan sürgünleri yoksa seneye budama zamanımı müdahale edeyim?
uç sürgünleri kış soğuklarında dondu mu?

ben aynı dallaarda sürerken ilk anda teke bindiriyorum ve hızlı gelişip 2 metre civarı sürmüşse 9 uncu ayın sonunda taze sürğün yerini en üsten hafifce kırıyorum böylece alt taraf pişmiş oluyor.

Yakup Ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2015, 15:00   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-03-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal Mesajı Göster
uç sürgünleri kış soğuklarında dondu mu?

ben aynı dallaarda sürerken ilk anda teke bindiriyorum ve hızlı gelişip 2 metre civarı sürmüşse 9 uncu ayın sonunda taze sürğün yerini en üsten hafifce kırıyorum böylece alt taraf pişmiş oluyor.
Sayın Yakup Ünal geçen yaz bu çatallaşanların gelişimini keserek durdurdum ve bende tek sürgün ile bu sene tepe budaması yapacak seviyeye getirdim. 15 Ağustos sonrası sulama yapmadım taze sürgün oluşturmamak için ve komple su bazlı plastik boya ile boyadım. 10 gün önce tepe budaması yaptım çok şükür herhangi bir donma yok. Gözler biraz kabarınca boyunlu gözleri alıp yandalları düğme gözden çalıştırmayı düşünüyorum.

kabakoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
budama, ceviz, chandler ceviz fidanı, fidan üretimi

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025