![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
yeni proje ve değişim
sayın Lilium bütün üye arkadaşlarımızın dedikleri gibi emeğiniz çok büyük.sanırım bizlere de cevizi sevdiren birkaç kişiden birisi de sizsiniz.sizin öneri ve görüşleriniz bizler için çok değerli.aman ne olur sıkılıp da bir kenara çekilmeyin. sizden benim de bir ricam olacak. verimsiz vede yalancı bir fidancıdan 6 yıl önce almış olduğum badem fidanlarının cinsleri bozuk olduğundan ceviz ile değiştirmek istiyorum.badem dikim aralığımız 5x5 dir. sekilde de görüleceği üzere.14 ton/saat suyumuz vardır.damlama ile sulanacaktır. sizden ricam nasıl bir dikim aralığı ve nasıl bir şekil önerirsiniz.çizim üzerinde işaretleyebilirmisiniz. saygılar kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bir çok yerde yazdım yeriniz uygunsa çok aç gözlü de değilseniz çok fazla da ticari düşünmüyorsanız ve ekeceğiniz cinsler yeni meşhur ırklarsa (chandler, fernor), 8x8 ekin derim, Yerim az biraz daha fazla olsun ya da ticari derseniz 8x6 ekin, daha fazla sık ekmenizi önermem, 8x6 da da çit sistemini öneririm, Yani 8 metre aralar rüzgar yönüne gelecek ve bu aralar hiç bir zaman kapanmayacak, 6 metre aralar da dallar bir birine değecek ya da birbirine geçecek şekilde budamalar ile terbiye edilerek düzenli güzel verimli bir bahçe olabilir. Bazı yerlerde 8x4 - 7x3.5 metrelere ceviz fidanı ektiriyorlar öneriyorlar önerebilirler ektirebilirler ya da eken arkadaşlarımız ekecek arkadaşlarımız olabilir bir şey diyemem, o onların tercihi. Ben uygun görmediğimi belirtmek istiyorum, kişiler uygun görür eker bir şey diyemeyiz. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Alıntı:
değerlendirmeniz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.sn drokya nın önerisini beğendim.onun önerisi doğrultusunda yeni bir çizim daha yolladım.bu işleri hem ticaret olsun diye hem de köylülere model olsun diye yapıyorum.yeni cizim için sizin de görüşleriniz benim için çok önemli.kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
budama
Sn Lilium..Verdiğiniz bilgiler sayesinde önce Allahın sonra sizin sayenizde nice ağaçlar canlanmış ve hayat bulmuştur.Forumda vermiş olduğunuz emekler için teşekkür etmek istiyorum.Size bir sorum olacak bilgilendirirseniz çok teşekkür memnun olurum. 6 ay kadar önce 18 dönüm buğday tarlasını bozup önce sürdürdüm. kepçeyle (fidancıların yanıltmasıyla) 8x4 çukurları kazdırdım. 3 ay bekledi sonra çukurları kapattım.kökün geleceği yere 2 şer kürek yanmış hayvan gübresi atıp toprağı karıştırdım.10. ayda 450 fernor 50 de tozlayıcı fernette diktim.en üstede 2 şer kürek gübre serptim.Başka bir ilaç kullanmadım boyları 1,5 m -2 m arası bilgilerinizde gördüğüm kadarıyla nisan ayında 4. gözden boyunlarını vuracağım.toprak analizini yaptırdım fakat yükleme yapamıyorum.bende aşağıda yazdım.sizden ricam fidelere veya toprağa ne vermem gerekir.Teşekkür ederim. ph 7,95 hafif alkali EC ds/m 0,208 tuzsuz kireç % 6,74 orta kireçli organik madde % 1,47 az azot% 0,22 fazla fosfor ppm 11,39 yeterli potasyum ppm 344,9 yeterli |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sanırım aldığınız fidanlar bir buçuk iki metreydi, ve öyle sanıyorum ki fidanlarda açık köklü, Doğrumu algılamışım acaba? Teyit ediniz ki yanlış bir şeyler yazmayayım. Gübre konusuna gelirsek, analiz sonuçlarınız doğru yapıldıysa bu sonuçlara göre zirai gübre kullamamalısınız, toprakta var olan gübreyi fidan daha iyi alabilmesi için sulamalarınızla birlikte hümik asit uygulayabilirsiniz, organik madde olarak iyi yanmış hayvan gübresini kullanmaya devam edebilirsiniz. Ph biraz yüksek bunun için kükürt kullanabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
[QUOTE=Lilium;1244832]Sanırım aldığınız fidanlar bir buçuk iki metreydi, ve öyle sanıyorum ki fidanlarda açık köklü, Doğrumu algılamışım acaba? Teyit ediniz ki yanlış bir şeyler yazmayayım. Evet dediğiniz gibi fidanlarım açık köklü. Yardımlarınız için teşekkü ederim. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öyle sanıyorum ki fidancınız da bir şey söylememiş. Bir önceki yıl ya da iki yıllık bir fidan toprakda kök sistemini kurmuş ve bir gövde oluşturmuş, bu fidan sökülüp tekrar Açık köklü olarak ekiliyorsa fidanın kök sistemi de bozulmuş oluyor dolayısıyla önceki yıllarda oluşturmuş olduğu gövdeyi bakmak da zorlanıyor heleki hiç bir müdahale yapılmamışsa mümkün değil o gövdeyi bakamaz çok su kaybeder, üst gövde kurur ya da fidan tamamıyla kurur ve ya altlardan patlar filiz verir. Bu gibi riskleri en aza indirmek için yeni ektiğiniz açık köklü fidanları aşının 3-4 göz üzerinden keserseniz fazla su kaybı olmaz her hangi bir ya da bir kaç göz uyanır güçlü kuvvetli sürgün vererek yeni bir gövde oluşturmuş olursunuz, bu filiz çalışmasıyla da kök de kendini yeniler. |
|
|
|
|
![]() |
|
|