View Single Post
Eski 08-01-2014, 05:07   #117
cemilahmet
Ağaçsever

cemilahmet's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drokya Mesajı Göster
Sayın cemilahmet soruyu sayın Lilium' a sormuşsunuz.
Dilerseniz sayın Lilium'un izniyle ben yanıtlamaya çalışayım.

Sizin çizdiğiniz şema üzerinde işaretledim.

Kırmızı daireler ceviz dikeceğiniz noktalar.
Silinen kısımda ki badem fidanlarının yerine bir şey dikmeyin.

Ceviz fidanlarınız arası 7.07 x 7.07 metre olucak. (Sizin şemanıza göre.)
Tarlanızın boyutlarını bilmiyorum, ancak komşu sınırınıza dikim aralığının yarısı kadar yani 3,5 metre boşluk bırakmayı unutmayın ileride oluşacabilecek iltilafları şimdiden önlemiş olursunuz.

Bu şekilde verevine dikim yapmakla şemada işaretlediğiniz batı ve kuzeybatı yönlü hakim rüzgarlar bahçenizi oldukça iyi bir şekilde havalandıracaktır.

Bahçeniz büyük ise sıra ve fidan aralarını sayın Lilium'un belirttiği gibi
8 x 8 hatta mümkünse 10 x 10 şeklinde oluşturun.

Unutmayın mandalina fidanı değil CEVİZ fidanı dikilecek.
10 yıl sonra dövünmektense şimdiden araları mümkün mertebe büyük tutun.
Sevgi ve saygıyla.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1389114505
sn drokya
verdiğiniz bilgilerden dolayı sizlere çok teşekkür ederim.sanırım benim size verdiğim bilgilerde biraz eksiklik var. biraz ayrıntı daha vereyim.aslında badem dikilen arazi 20 dekar.bu alanın 10 dekarını(batı tarafı50mtxkuzey tarafı200mt) dönüştürmek istiyoruz.lütfen arkadaşlarımız fidancılarını iyi seçsinler.6 yıl önce yanlış bir fidancının bizi getirdiği nokta bu oluyor.dönüştürmek istediğimiz badem arazisinde yer yer tutmayan boş yerler olduğu gibi birde buna ilaveten hem çok zayıf,hem cinsi belli olmayan hemde aşısız fidanlar karışık ve serpilmiş şekilde bir dağılımı var. bundan dolayı kademeli olarak bir plan çerçevesinde değişimini yapmak istiyoruz.şuanda komşu ile aramızda 2,5mt lik bir mesafemiz var.ayrıca sizden ricam böyle bir alandaki tozlayıcı çeşitlerin dağılımını resim üzerinde görme şansımız olursa sevinirim.teşekkür ederim saygılar sunuyorum.

cemilahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön